SLOVENSKÁ JUNIORSKÁ REPREZENTÁCIA PORAZILA MAĎAROV U19

.

"

Slovenská reprezentácia juniorov absolvovala svoj prvý zraz. Nádejní florbalisti počas víkendu 5. – 7.11.2010 vycestovali na turnaj do Maďarska. Slovenská reprezentácia odohrala postupne tri stretnutia. Na úvod podujatia si svoje sily zmerali s juniorským družstvom Bulldogs Brno. Následne odohrali zápasy proti juniorskej a seniorskej reprezentácii domácej krajiny Maďarska. O zhodnotenie jednotlivých zápasov, ako aj celého zrazu sme požiadali asistenta trénera Juraja Lamačku. Prinášama Vám jeho postrehy.
„Na úvod treba povedať že účasť SR U-19 na tomto turnaji bola dobrým ťahom, pretože nám ukázal v akej kondičnej a hernej pohode sa hráči v prebiehajúcej sezóne nachádzajú. Mužstvo bolo preverené po psychickej aj fyzickej stránke.“
1 zápas: SLOVENSKO U19 – BULDOGS BRNO U 19 5:6 (1:0, 2:5, 2:1)
" Prvý zápas nám za súpera boli brnenský buldoci. Obe strany začali vo veľmi svižnom tempe. Naši chalani sa prvú tretinu viacmenej zoznamovali, ale i napriek tomu herný prejav bol dobrý. Podarilo sa nám zásluhou Jakuba Petrulu ísť do vedenia 1:0 a mnohé šance zostali nevyužité. Druhá tretina však pre nás ako trénerov priniesla nepríjemné poznanie, to čo sme chlapcom povedali v kabíne akoby tam zostalo, prišlo uspokojenie a tomu zodpovedala hra a skóre po dvoch tretinách 3:5. Takmer všetky góly obdržané v priestore pred veľkým bránkoviskom. V tretej tretine chalani dreli, celkovo prestrielali súpera v pomere 57:37 ale nízka efektivita bohužial na víťazstvo nestačila. Klasická slovenská bolesť nehrať celých 60 minút a nepremieňanie čistých gólových príležitostí stála chlapcov víťazstvo." - povedal Juraj Lamačka.
2 zápas: MAĎARSKO U 19 - SLOVENSKO U 19 6:7 (1:5, 3:1, 2:1)
" K tomuto zápasu len v krátkosti - tento zápas akoby sa hral na dve extrémne rozdielne polovice. Cca v polovici zápasu sme viedli 6:2. Chalani plnili pokyny. Zhruba v 32 minúte sme stiahli druhú útočnú formáciu v zložení Burian-Heleš-Seriš aby si odpočinuli pred večerným zápasom proti maďarskému "A"-čku. A od tejto chvíle sme mužstvo nespoznávali. Maďarom sa podarilo znížiť v tretej tretine na rozdiel gólu, cítili šancu na vyrovnanie. Vykúpenie priniesol gól Ladislava Gála na 7:5." - prezradil asistent trénera juniorskej reprezentácie.
3 zápas: SLOVENSKO U 19 – MAĎARSKO "A" 3:5 (0:2, 0:2, 3:1)
" Posledný zápas na turnaji proti najťažšiemu súperovi - maďarská seniorská reprezentácia. Nebolo poznať veľký rozdiel že hrajú juniori so seniormi, teda až na jeden faktor a to premieňanie šancí. Maďari kruto potrestali chyby ktoré sme urobili. Vypracovali si ich určite menej ako my. Zápas sme odohrali na 2 obranné a 3 útočné formácie. Fyzicky extrémne náročný zápas, vysoké tempo. Herne varianty ako presilovky, oslabenia, power play zvládnuté na jednotku. Za predvedený výkon v tomto zápase sa chalani nemusia hanbiť. V zápase bol za najlepšieho hráča v drese Slovenska vyhlásený Richard Seriš." - uzavrel hodnotenie zápasu Juraj Lamačka.
Celkové hodnotenie účasti slovenskej juniorskej reprezentácie:

" Spokojnosť s výkonom tímu a predvedenou hrou sme boli iba v zápase s maďarskými mužmi ostatné zápasy boli sklamaním pre nás. Za zmienku stojí, že na turnaji sme celkovo vystrelili na našich súperov až neuveriteľných 137 striel, ale táááááá efektivita !!! Koncovka nám opäť výrazne zaostávala a dokonca ani do prázdnych brán sme nedokázali dávať góly." - stručne prezradil svoje postrehy asistent trénera Juraj Lamačka.
"