STARŠÍ ŽIACI 1. FBC FLORBAL ZOSTALI NEPORAZENÍ

.

"

Starší žiaci 1. FBC FLORBAL TRENČÍN sa v nedeľu 29. apríla predstavili na domácej pôde v poslednom turnaji regionálnej ligy západ starších žiakov. Ich súpermi boli Victory Stars Nová Dubnica a SPU DFA Nitra. Práve zápas s Nitrou mal byť pre domácich výbornou skúškou pred blížiacimi sa Majstrovstvami Slovenska. Nitra mala stále možnosť postupu na šampionát, musela však Trenčanov poraziť.
1. FBC FLORBAL TRENČÍN - VICTORY STARS NOVÁ DUBNICA 8:4 (3:2,4:0,1:2)
V prvom nedeľnajšom stretnutí začali starší žiaci 1. FBC dobre a dostali sa do rýchleho dvojgólového vedenia. To súper zmazal, avšak Trenčania si počas druhej tretiny vybudovali náskok, ktorý znamenal zisk troch bodov. Domácich môžu mrzieť dva góly inkasovane v poslednej časti hry počas zbytočného oslabenia.
Góly: Líška 2, Bednár 2, Galajda, Greguš, Kráľovič, Vlnka
1. FBC FLORBAL TRENČÍN - SPU DFA NITRA 5:2 (3:1,1:1,1:0)

Posledný duel regionálnej ligy západ v kategórii starších žiakov sa niesol v réžii florbalistov zpod hradu Matúša Čáka, ktorí si už v prvej tretine uhrali rozhodujúci náskok a počas celého zápasu boli hlavným udávačom tempa. Hostia v závere stretnutia nezvládli fakt, že nepostúpia na Majstrovstvá Slovenska a predvádzali veľmi tvrdú hru, z ktorej pramenila aj červená karta v ich neprospech.

Naopak florbalisti 1. FBC FLORBAL TRENČÍN si po tomto zápase prevzali zlaté medaile za víťazstvo v regionálnej ligy starších žiakov, kedy v sezóne stratili iba dva body za remízu 7:7 s taktiež postupujúcim Hlohovcom. Majstrovstvá Slovenska tejto vekovej kategórie sa uskutočnia 26. a 27. mája v Košiciach.

Góly: Bednár 2, Cifranič, Líška, Vraník

Zostava 1. FBC FLORBAL:
Polák, Chochula, Jambor - Repka, Bulejčík, Vácval, Cifranič, Masarik, Bičan - Galajda, Greguš, Bednár - Kráľovič, Bielik, Halás - Líška, Bičan, Vlnka, Hlava. Tréneri: Marek Bulko, Patrik Bulko, Marek Kyselica. Vedúca mužstva: Ľubka Vacvalová.
Marek Bulko (tréner 1. FBC FLORBAL): Tešia ma dve víťazstvá a aj to, že sme počas celej sezóny nenašli premožiteľa. Teraz nás čakajú posledné týždne prípravy na šampionát, kde chcem byť úspešní. Plánujeme odohrať prípravné zápasy, ktoré sú pre nás veľmi dôležité, pretože počas celej sezóny sme nehrali veľa tažkých zápasov. Tvrdý tréning doplníme taktiež aj o spoločné akcie, aby sme utužili kolektív a nielen florbalovo, ale taktiež aj tímovo v Košiciach uspeli.
"