REPREZENTAČNÝ BRANKÁR JAKUB KLOBUČNÍK SA VRACIA DOMOV

.

"

Extraligové mužstvo 1. FBC FLORBAL TRENČÍN sa hneď na začiatku prestupového obdobia výrazne posilnilo na brankárskom poste. Do mužstva sa po piatich rokoch vracia odchovanec klubu - JAKUB KLOBUČNÍK.

Počas pôsobenia v drese 1. FBC Trenčín si „Klobúk“ pripísal na svoje konto tri tituly v extralige mužov, rovnako s družstvom juniorov získal trikrát titul majstra Slovenska. Aj v prvej lige mužov bol dvakrát súčasťou tímu, ktorý súťaž ovládol. V kategórii dorastu si na Majstrovstvách Slovenska v Košiciach pripísal do svojich štatistík tiež zlatú medailu.

V drese 1. FBC pôsobil Jakub naposledy v sezóne 2013/2014, po ktorej odišiel na ročné hosťovanie do TSUNAMI Záhorská Bystrica. Po ukončení hosťovania prestúpil do tímu českej extraligy - FBC Ostrava. V drese ostravského celku pôsobil celkovo štyri sezóny. Celkovo si pripísal 43 štartov v najvyššej českej súťaži a ďalších desať v Pohári Českej poisťovne. V uplynulej sezóne štartoval v reprezentačnom drese Slovenska aj na Majstrovstvách sveta v Prahe, kde sa do bránky postavil trikrát a pomohol našej reprezentácii k zisku 9. miesta.

Naši priaznivci sa teda majú na čo tešiť !!!


Ivan PIOVARČI, športový riaditeľ: "Keď Jakub odchádzal do Ostravy, dal nám slovo, že pri návrate na Slovensko sa ozve v prvom rade nám. Som rád, že slovo dodržal. V dnešnej dobe to nebýva úplne bežným zvykom. Zvlášť, keď sme vedeli o tom, že má aj iné ponuky. Dôležitosť brankárskeho postu pre družstvo netreba zdôrazňovať, je to pre nás výrazná posila. Verím však, že „nakopne“ k ešte zodpovednejšiemu prístupu aj ďalších našich brankárov, ktorí by mu mali vytvoriť kvalitnú a zdravú konkurenciu".
"