JUNIORI DOHRAJÚ SEZÓNU BEZ PLAY-OFF

Extraliga juniorov odštartuje ďalší priebeh sezóny 29. januára. Náš tím čaká jedenásť zápasov a k tomu všetkému ešte dohrávané trenčianske derby. Zastavenie súťaže a neistá situácia v nasledujúcich mesiacoch prinútila kluby a vedenie súťaže rozhodnúť o zrušení play-off. Sezóna sa tak skončí posledným zápasom základnej časti.

„Rozumieme, že nie všetky kluby sú s týmto modelom stotožnené. Vnímame však reálnu situáciu aj v ostatných súťažiach na Slovensku alebo v zahraničí. Ligová komisia riešila pri tejto otázke dva pohľady. Športové hľadisko hovorilo pre play-off. V prípade odloženia zápasov pre karanténu by ale nebol priestor na dohrávky počas víkendov. Odhlasovaný model je určite prijateľnejší a praktickejší,“ píše sa v stanovisku LK SZFB.

Klub 1.FBC Florbal Trenčín sa naplno zhoduje s daným modelom a dôvodmi, ktoré viedli k tomuto rozhodnutiu. Play-off je okrem atraktívneho vyvrcholenia skúsenosťou pre všetkých jeho účastníkov, ale dnes musí prevládnuť realita nad emóciami. Ak by sa podarilo sezónu dohrať podľa plánu a nájdu sa kluby s chuťou predĺžiť si aktuálny ročník, náš klub bude rád hľadať možnosti na využitie daného obdobia v prospech hráčov a florbalu.

Kalendár zostávajúceho priebehu sezóny JEX:

12. kolo - 29. január: FK Florko Košice (vonku)
13. kolo - 30. január: FaBK ATU Košice (vonku)
14. kolo - 12. február: FBC A4ka Mikuláš Prešov (doma)
15. kolo - 13. február: FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina (doma)
16. kolo - 19. február: FBK Púchov (vonku)
17. kolo - 20. február: voľno
18. kolo - 5. marec: EXEL Snipers Bratislava (doma)
19. kolo - 6. marec: ŠK Lido Prírodovedec (doma)
20. kolo - 19. marec: Tsunami Záhorská Bystrica (vonku)
21. kolo - 20. marec: VŠK PdF UK Hurikán Bratislava (vonku)
22. kolo - 2. apríl: FBK AS Trenčín (doma)