DOMÁCE ZÁPASY PRINIESLI DORASTENCOM DO TABUĽKY LEN JEDEN BODÍK

Najvyššia dorastenecká súťaž pokračovala počas víkendu zápasmi štvrtého a piateho kola. Náš tím privítal na domácom ihrisku súperov z bratislavského regiónu – Snipers Bratislava a Tsunami Záhorská Bystrica. Po strate všetkých troch bodov v Dubnici v predchádzajúcom kole sa jednalo o klasické „šesťbodové“ zápasy, čiže o stretnutia s najvyšším stupňom dôležitosti. Zisk jedného bodu určite nenaplnil naše očakávania, ale postup máme stále vo vlastných rukách. V druhej polovici súťaže bude ale potrebné podstatne pridať a hlavne vyhodnotiť si vlastné chyby. A každý by mal začať od seba.

1.FBC TRENČÍN akadémia – SNIPERS BRATISLAVA 6:6 (2:2,2:1,2:3)
4.kolo, 9.3.2024, Mestská športová hala Trenčín
Rozhodovali: Patrovič – Orság, vylúčení 5:3 (Obert 2x, Halas, K.Kováčik, M.Bojda), presilovky 0:0, oslabenia 0:1, pomer striel 19:36
Priebeh: 16. Kakody (Beluský) – 1:2, 18. Kakody – 2:2, 28. Mikolka (Záň) – 3:2, 38. Robota (Hacek) – 4:3, 42. M.Jurík – 5:5, 51. Ochránek (Mikolka) – 6:5

Zostava: H.Kováč – Sebastián Halas, Obert, Robota 1+0, Záň 0+1, R.Sága, F.Meško, Jarábková – M.Bojda, Hacek 0+1, K.Kováčik, S.Timko, Ochránek 1+0, Mikolka 1+1, Beluský 0+1, M.Jurík 1+0, Kakody 2+0, S.Liška. Tréneri: M.Ondrášik, J.Lamačka

Zápas dvoch vyrovnaných súperov. O niečo aktívnejšie začali hostia, prvé tri veľmi dobré príležitosti však mali naši hráči. Nevyužili ani jednu, a tak nás hostia vytrestali na prelome 13. a 14. minúty dvoma zlepenými gólmi. U vedenia sa však dlho netešili a Kakody dvoma gólmi vyrovnal. Prvý padol po krásnej kombinačnej akcii a prihrávke Beluského, druhý po chybe v rozohrávke hostí. V závere tretiny hrali hostia dlhú presilovku o dvoch hráčov, ale ubránili sme sa.

V 23. minúte nastrelil Bojda brvno, v 28. nás dostal Mikolka do vedenia a následne sme dostali výhodu presilovky aj my, ale bohužiaľ sme počas nej inkasovali. Takmer súčasne s jej ukončením nás však dostal znova do vedenia Robota. Žiaľ, poslednú časť sme začali priam katastroficky. Najtesnejší náskok, ktorý sme si za 40 minút krvopotne vybojovali, sme „prešustrovali“ počas niekoľkých sekúnd a tak šli Bratislavčania už počas jej úvodnej minúty do vedenia. Už o minútku však vyrobili „hrúbku“ aj oni a Jurík ju využil na vyrovnanie. Desať minút pred koncom sme ešte raz viedli, keď zblízka skóroval Ochránek. V 52. minúte sa však dopustil hrubého faulu Obert, ktorý bol vylúčený na 2+2 minúty a navyše rozhodcovia nariadili za ten istý priestupok aj trestné strieľanie, ktoré Pacek s prehľadom premenil. Hosťom sa potom naskytla počas dlhej presilovky reálna nádej na víťazstvo, ale dokázali sme sa ubrániť. Tridsať sekúnd pred koncom mohol definitívne nakloniť misku váh na našu stranu Timko, ale sám pred brankárom hostí šancu nepremenil.

Zápas bol zaujímavý svojím vývojom, viacerými peknými gólmi, ale aj gólmi po hrubých chybách. Hostia boli strelecky aktívnejší, ale skutočne výborný výkon podal náš brankár Hugo Kováč, ktorý si pripísal množstvo skvelých ťažkých zákrokov. Konečná remíza a deľba bodov je teda pravdepodobne spravodlivá.

1.FBC TRENČÍN akadémia – TSUNAMI ZÁHORSKÁ BYSTRICA 5:11 (2:5,2:4,1:2)
5.kolo, 10.3.2024, Mestská športová hala Trenčín
Rozhodovali: Šálek - Večeřa, vylúčení 3:3 (H.Kováč, Mikolka + hráčska lavica), presilovky 1:1, oslabenia 0:1, pomer striel 43:47
Priebeh: 12. Záň (M.Bojda) – 1:3, 18. S.Timko (Mikolka) – 2:5, 22. S.Timko (Ochránek) – 3:5, 25. vlastný (Marušiak) – 4:5, 48. Robota (S.Timko) – 5:9 (P)

Zostava: H.Kováč – Sebastián Halas, R.Sága, Robota 1+0, Záň 1+0, F.Meško, Jarábková, Obert – M.Bojda 0+1, Hacek, K.Kováčik, Mikolka 0+1, Ochránek 0+1, S.Timko 2+1, Beluský, M.Jurík, Kakody, S.Liška. Tréneri: N.Ondrášik, J.Lamačka

Proti lídrovi tabuľky sme vyprodukovali v úvodných desiatich minútach viacero hrubých chýb, čo súper využil na pohodlné získanie trojgólového vedenia. V 12. minúte síce Záň po peknej akcii znížil, ale do konca tretiny sa hostia presadili ešte dvakrát, hoci Kováč v bránke chytal opäť spoľahlivo a viacero šanci vychytal. V závere tretiny síce Timko znížil, ale úvodná časť vyznela jasne pre Tsunami. Hoci mal súper nepochybne svoju kvalitu, chybami sme mu zápas poriadne uľahčili.

Vstup do druhej periódy sa nám však vydaril, už v 2. minúte znížil Timko a o tri minúty neskôr sme sa po vlastnom góle dostali reálne späť do hry. V prvej päťminútovke sme boli aktívnejším tímom, vyvinuli sme tlak na súperovu bránku. Po kontaktnom góle sme však nedokázali proti tímu, ktorý začal strácať istotu, pokračovať bez chýb. Hostia využili hneď tú prvú o necelú minútu a potom sa už naša hra začala opäť rúcať. Tak ako deň predtým sme inkasovali aj počas našej početnej prevahy a hoci sme jednu z presiloviek využili aj my, na zdramatizovanie zápasu to bolo málo. Hostia zvíťazili zaslúžene, boli pohotovejší efektívnejší, loptička ich poslúchala lepšie. Napriek jedenástim inkasovaným gólom podal opäť veľmi dobrý výkon brankár Kováč, naša defenzíva mu však takmer vôbec nepomohla.

Postup sa nám teda naďalej trochu komplikuje, ale zďaleka nič nie je stratené a veríme, že v rozhodujúcich zápasoch dokážeme zabojovať a naladiť sa na víťaznú nôtu.

Norbert ONDRÁŠIK, asistent trénera: "Zápas so Snipers hodnotím pozitívne. Siahali sme na plný bodový zisk. Na konci zápasu sme však nemali šťastie. V určitých pasážach hry sme si vytvárali viac šancí ako súper. Chlapci príkladne bránili až na pár individuálnych chýb. Ak budeme pokračovať v bojovnosti a nasadení ako v tomto zápase, tak sa neobávam aj dobrého výsledku počas ďalších kôl. Chcem všetkých vyzdvihnúť za dobrý výkon. Zápas so Záhorskou Bystricou bol od úvodu zlý. Pôsobili sme zbytočne nervózne a nekoncentrovane. Spravili sme veľké množstvo chýb v prvej desaťminútovke. Ak by som mal pozitívne hodnotiť zápas, tak som spokojný s výkonom od 10. do 25. minúty. V tomto čase sme hrali tak ako si predstavujem. Odohrali sme dva kvalitné zápasy vo vysokom tempe, ktoré nám ukázali, kde sme a na čo máme. Musíme mať väčšie sebavedome a kľud na loptičke. Ak by som mal nominovať hráča víkendu je ním určite brankár Hugo Kováč, ktorý nás držal kvalitnými zákrokmi oba zápasy."