POHÁR LAUGARICIO FLOORBALL CUP V RUKÁCH REPREZENTÁCIE SLOVENSKA

.

"V sobotu 12.9.2009 sa Obchodné centrum Laugaricio v Trenčíne zmenilo na florbalovú arénu. Priamo v strede obchodného centra stálo florbalové ihrisko o rozmeroch 16 x 8 metrov. Za bránkami boli natiahnuté bezpečnostné siete, ktoré dotvárali ucelené ihrisko. Medzi striedačkami bolo postavené pódium, kde mal svoje pôsobisko moderátor akcie Roman Paulech. Návštevníkom Obchodného centra Laugaricio v Trenčíne počas zápasov spríjemňovali florbal pekné cheerleaderky z tanečnej skupiny AURA z Trenčína.



Prvý ročník LAUGARICIO FLOORBALL CUP 2009 odštartoval od 12:00 hod. zápasom ŠK 1.FBC Trenčín (muži) a ŠK 1.FBC Trenčín (ženy). V prestávkach medzi zápasmi dostali priestor návštevníci podujatia, ktorí si mohli vyskúšať, aké je to dať gól extraligovému florbalovému brankárovi Gabrielovi Mészárosovi. Do súťaží o hodnotné ceny sa zapojili nielen deti, páni ale dokonca aj zástupkyne nežného pohlavia. Príjemným spestrením bolo vystúpenie ženského družstva ŠK 1.FBC Trenčín na turnaji. Výber florbalovej reprezentácie Slovenska mužov dokonca spravil pekné gesto, keď namiesto malej bránky mali dievčatá možnosť dávať góly v ich vzájomnom stretnutí do bránky s oficiálnym rozmerom. Odmenou im bola remíza – 11:11.



Víťazom turnaja sa stal Výber florbalovej reprezentácie Slovenska, ktorý si vybojoval víťazstvom účasť v exhibícii. Od 17:00 hod. ich tak čakal exhibičný zápas proti LAUGARICIO teamu, ktorý bol zložený z hokejových osobností Slovenska. Dres si obliekli a podujatie podporili svojou účasťou: Ľubomír Sekeráš, Róbert Petrovický, Michal Hreus, Eduard Hartmann a Igor Murín. Trénerská taktovka bola v réžii Branislava Cellera, primátora nášho mesta. Zápas sa hral 2 x 15 min. hrubého času. Obe mužstvá pred zaplnením obchodným centrom predviedli návštevníkom pekné kombinácie a množstvo zaujímavých a napínavých momentov, ako sa na exhibíciu patrí. Dokonca Róbert Petrovický päť minút pred koncom stretnutia na prekvapenie všetkých predčasne ukončil zápas za stavu, keď jeho mužstvo viedlo nad florbalovou reprezentáciou už o 4 góly ... No zápas sa nakoniec po dohode s rozhodcom Martinom Krivošom musel dohrať a aj dohral. Florbalisti postupne doťahovali štvorgólové manko. Po remíze – 10:10 v riadnom hracom čase nasledovali trestné strieľania na brankára ŠK 1.FBC Trenčín, slovenského reprezentanta Gabriela Mészárosa. V družstve osobností bol pripravený aj ich tréner, primátor Mesta Trenčín Ing. Branislav Celler, ako žolík, ktorý však svoj nájazd nepremenil.



Maorskú show predviedli samotní obyvatelia Nového Zélandu. Maori predvádzajú túto show pred zahájením každého zápasu amerického futbalu na Novom Zélande. Boli skvelí a svojím vystúpením zaujali nielen návštevníkov obchodného centra ale aj športovcov, ktorí ich vystúpenie ocenili potleskom.



Víťazom exhibičného zápasu sa stalo družstvo Výberu florbalovej reprezentácie Slovenska v zložení z florbalistov ŠK 1.FBC Trenčín: Branislav Kovalčík, Juraj Lamačka, Lukáš Lajčiak, Roman Pavlus, Michal Magdolen a Richard Seriš. Gratulujeme!



Po stretnutí nasledovalo vyhodnotenie 1. ročníka LAUGARICIO FLOORBALL CUP 2009. Poháre oceneným družstvám odovzdávali Ing. Branislav Celler, Róbert Petrovický a Ľubomír Sekeráš. Putovný pohár víťazovi odovzdala zástupkyňa OC Laugaricio v Trenčíne Ľudmila Hoosová, ktorá ocenila aj hokejové osobnosti a poďakovala im za účasť na vydarenom podujatí.



Hokejové osobnosti po ocenení na autogramiáde ešte potešili svojimi podpismi svojich priaznivcov. Podpisovej akcie, ktorá ukončila florbalové podujatie, sa zúčastnili okrem slovenských reprezentantov aj Marin Pyco Rauch a Robo Šimko, ktorý na podujatí mal svoje hudobné vystúpenie.



Podujatie svojou úrovňou a kvalitou splnilo naše predstavy. Tešme sa na druhý ročník LAUGARICIO FLOORBALL CUP 2010 opäť v našom centre – prezradila návštevníkom Ľudmila Hoosová.



VÝSLEDKY LAUGARICIO CUP 2009:




ŠK 1.FBC Trenčín (muži)
ŠK 1.FBC Trenčín (ženy)
8:3
REPREZENTÁCIA SR
FLORBALKI TEAM
15:6
FLORBALKI TEAM
ŠK 1.FBC Trenčín (ženy)
8:3
ŠK 1.FBC Trenčín (muži)
REPREZENTÁCIA SR
3:6
REPREZENTÁCIA SR
ŠK 1.FBC Trenčín (ženy)
11:11
ŠK 1.FBC Trenčín (muži)
FLORBALKI TEAM
10:8



Organizátorom podujatia bola agentúra WAC s.r.o. v spolupráci s florbalovým klubom ŠK 1.FBC Trenčín a s OC LAUGARICIO. Podujatie podporili svojou účasťou florbalisti a florbalistky ŠK 1.FBC Trenčín, hokejové osobnosti,cheerleaderky z tanečnej skupiny AURA, skupina Hydrorock, Maori z Nového Zélandu, Robo Šimko, a Martin "Pyco" Rauch. Ďakujeme!

Podujatie podporili:

INTERSPORT, EXISPORT, ALPINE PRO, A3 SPORT, NIKE, ADIDAS, ALPHAPRO SPORT, H2H SPORT, VITALAND, FLORBALKI SK


Fotografie z podujatia nájdete v sekcii fotoarchív.
"