PRÍPRAVA REPREZENTANTOV: MAĎARSKO - SLOVENSKO 4:4 (2:2,0:1,1:2)

.

"Po prekvapujúcej remíze Poľska s Rakúskom 3:3 sa v prvý hrací deň uplynulý piatok udialo aj druhé prekvapenie na úkor favorita. A to slovenský výber, ktorý svojho súpera dokáže pravidelne porážať rozdielom triedy, odvracal úplnú blamáž a na poslednú chvíľu zachraňoval aspoň bod za remízu 4:4. Ale poďme pekne po poriadku.



Už pri vstupe do haly čakala na Slovákov hŕstka maďarských fanúšikov, ktorí oplzlo nadávali na Slovákov a na istého slovenského politika. Toto tvrdé jadro asi 30 fanúšikov vytvorilo v malej hale v Ácsi búrlivú atmosféru, ktorá hnala domácich vpred. Prvá tretina - to bol viac boj ako florbal. Slováci sa dvakrát dostali do vedenia zásluhou Petróciho a Graneca, no Maďari dokázali zakaždým vyrovnať. V druhej tretine pokračovalo trápenie hostí. Po zbytočnom vylúčení Petróciho sa síce naši reprezentanti ubránili, no 4 sekundy po jeho návrate sa Maďari v 28. minúte po prvý krát dostali do vedenia. Po zvyšok tretiny začali predsa len mať mierne navrch Slováci, no divoko odskakujúca loptička ich neposlúchala. Bolo to statické a chýbala finálna prihrávka. V ojedinelých šanciach sa ocitli Krchňák a v presilovke aj Lamačka, no neuspeli. V tretej tretine mal prísť veľký obrat, no nestalo sa. Maďari, hnaní svojimi fanúšikmi, hrajúci zrejme na hranici svojich možností pridali hneď v 42. minúte štvrtý gól – 4:2. Po zvyšok zápasu už len vlastne vzduchom odpaľovali loptičky a Slováci neboli schopní nič vymyslieť. Kontaktný gól sa podarilo pomerne šťastne streliť Krchňákovi, keď jeho strela skoro od polovice ihriska prepadla maďarskému brankárovi rovno do bránky – 4:3. Potom Slovensko premárnilo aj svoju štvrtú presilovku v zápase a tak aspoň remízu musel vydolovať až pri záverečnej power-play 22 sekúnd pre koncom zo skrumáže Lajčiak – 4:4.



Najväčším bojovníkom v červenom drese bol práve hráč ŠK 1. FBC Trenčín Lukáš Lajčiak, ktorý bol zaslúžene vyhlásený najlepším hráčom hostí. Slováci podali veľmi biedny výkon, vypracovali si veľmi málo čistých šancí a môžu byť radi aspoň za bod. Tento zápas ukázal, že Slovákov čaká ešte na ceste na majstrovstvá sveta veľmi veľa roboty. Alebo sa opäť budeme vyhovárať na halu, povrch, rozhodcov, či nedostatočnú rozcvičku?



Vylúčenia: 4:2, Presilovky a Oslabenia 0:0



Hlasy (Peter Varga): "Neboli sme dostatočne pripravení na tento zápas,na ktorý sme nastupovali v podstate už z auta, na podmienky v zlej hale, možno sme Maďarov aj trochu podcenili. Hrali sme možno posledných 5 minút, a tak sa vyhrať nedá. Podali sme veľmi zlý, nekoncentrovaný a nevýrazný výkon. Dúfam, že takýto zápas už hrať nebudeme."



Zostava: Varga – Lamačka, Abík – Komačka, Blaško – Petróci, Klapita – Bereš, Krchňák, Granec – Lajčiak, Konečný, Zemen – Matejka, Matrinák, Novák (od 21. Bluska) Tréner: Pavol Blaško."