REPREZENTÁCIE JUNIOROV A JUNIORIEK SA PREDSTAVILI NA STUPAVA CUPE 2011

.

"V uplynulých dňoch 22. - 24.4.2011 sa v Bratislave v športovej hale na Jégeho ulici a v Stupave uskutočnil medzinárodný juniorský turnaj chlapcov a dievčat vo florbale. Tohto turnaja sa v chlapčenskej kategórii zúčastnili reprezentácie Švajčiarska, Poľska, Českej republiky, Maďarska a domáceho Slovenska. V ženskej kategórii sa predstavili tie isté celky, okrem reprezentácie Poľska. Domácim stánkom chlapcov sa stala športová hala v Stupave a dievčatá sa divákom predstavili na pôde Dragonsu Bratislava v športovej hale na Jégeho v Bratislave. Reprezentáciu juniorov má po palcom dvojica trénerov Denis Granec a Juraj Lamačka. Dievčatá v reprezentácii Slovenska sú pod taktovkou trénerov Jaroslava Marksa, Michala Cvancigera a Stanislava Jaroša. Na tomto turnaji sa v drese juniorov Slovenska predstavili aj hráči ŠK 1.FBC Trenčín - Peter Heleš, Norbert Ondrášik, Roman Zeliezka, Filip Žák, Jakub Klobučník a Richard Seriš (pre zranenie nehral).


VÝSLEDKY ZÁPASOV REPREZENTÁCIE JUNIOROV SLOVENSKA

SLOVENSKO - MAĎARSKO - 4:1 (1:0,2:0,1:1)
SLOVENSKO - ŠVAJČIARSKO - 2:11 (1:4,0:4,1:3)
SLOVENSKO - POĽSKO - 4:6 (2:2,1:1,1:3)
SLOVENSKO - ČESKÁ REPUBLIKA - 1:17 (1:3,0:7,0:7)

VÝSLEDKY ZÁPASOV REPREZENTÁCIE JUNIORIEK SLOVENSKA

SLOVENSKO - MAĎARSKO - 4:0
SLOVENSKO – ŠVAJČIARSKO - 3:10
SLOVENSKO – ČESKÁ REPUBLIKA - 1:8
SLOVENSKO – ČESKÁ REPUBLIKA - 2:5

_________________________________________________________________________________
ZHODNOTENIE PÔSOBENIA REPREZENTÁCIE JUNIOROV


„Juniorská reprezentácia počas turnaja odohrala 4 zápasy. Predstavila sa postupne v zápasoch s HUN, SWISS, PL, CZE. V prvom zápase proti maďarskej juniorke sme sa stretli po dlhej odmlke (takmer 6 mesiacov). Podľa toho vyzeral aj výkon, ale na slabých Maďarov to stačilo. Proti dvom silným súperom (SWI, CZE) aj napriek veľkej snahe už nie a výsledky hovoria jednoznačne. Zápasy proti týmto florbalovým veľmociam nielen v kategórii juniorov musia byť pre každého hráča obrovskou motiváciou. Najmä v prvom proti Švajčiarom chlapci nastúpili s obrovským rešpektom, ktorý im zväzoval ruky. Hrali nervózne a dopúšťali sa chýb. Súper nám ukázal, že každá chyba či vylúčenie bude potrestané. Tri švajčiarske presilovky znamenali 3 góly v našej sieti. Posudzovanie jednotlivých zákrokov a rozhodovanie na medzinárodnej scéne je plne v súlade s trendom, ktorým sa florbal uberá. Tieto turnaje pískajú renomovaní rozhodcovia. Náš "zlozvyk" (najmä sekanie) je preto trestaný častým vylučovaním." - začal svoje hodnotenie asistent reprezentačného trénera Juraj Lamačka a pokračoval hodnotením odohraných zápasov:



"Do zápasu s českými juniormi naši chlapci vstúpili aktívnejšie a dodržiavali stanovenú taktiku. Ujali sme sa vedenia gólom Tomáša Buriana. Od druhej tretiny českí juniori prepli na vyššie obrátky a v rozmedzí 3 striedaní sme inkasovali 3 rýchle góly. Česi už nepustili opraty zápasu z vlastných rúk. Najmä konfrontácie s takýmito súpermi nás môžu florbalovo posunúť ďalej. Za predvedený výkon sa chalani nemusia hanbiť. V Stupave nám škrípala koncovka. Z našej strany bola menšia početnosť streľby a aj tá bola málo efektívna. Chlapcom chýbal kľud v koncovke. Musia sa naučiť byť nekompromisní pri každej jednej šanci ktorú si vypracujeme." - prezradil tréner o stretnutí s Českom, ktoré Slovensko prehralo - 1:17.



O stretnutí s poľskou reprezentáciou povedal Juraj Lamačka:



"Sklamaním bol náš zápas s poľskou reprezentáciou. Začiatok zápasu hráči podcenili a nastúpili nekoncentrovane. Toto sa prenieslo do ďalšieho priebehu zápasu a aj keď chlapci chceli otočiť výsledok vo svoj prospech už to bohužiaľ nešlo. Aj keď výsledky na Stupava Cup-e neboli pre nás trénerov dôležité odohrali sme 4 zápasy s bilanciou tri prehry, jedno víťazstvo. A to je neuspokojivé.“ – zhodnotil asistent trénera Juraj Lamačka.


__________________________________________________________________________________


SLOVENSKO U 19 – MAĎARSKO U 19 - 4:1 (1:0,2:0,1:1)


Stretnutie s našimi južnými susedmi zhodnotila aj opora reprezentácie a ŠK 1.FBC Trenčín Peter Heleľ:



„Zápas s maďarskou reprezentáciou bol pre nás úvodným duelom na turnaji, pričom Maďari mali už jeden zápas v nohách. Úvodná tretina bola dosť vyrovnaná, keďže sme sa len oťukávali. Do druhej tretiny sme vstúpili ako vymenení a diktovali sme tempo hry, vytvárali vážnejšie šance a nepúšťali súpera k streľbe. Tretia tretina sa už prakticky iba dohrávala. V zápase sme si vyskúšali množstvo herných variant, ktoré budeme môcť využiť v ďalších zápasoch.“ – prezradil útočník Peter Heleš.



__________________________________________________________________________________



SLOVENSKO U 19 - ŠVAJČIARSKO U 19 - 2:11 (1:4,0:4,1:3)


Ďalšie stretnutie s odstupom času zhodnotil obranca ŠK 1.FBC Trenčín Norbert Ondrášik:



„Podľa môjho názoru zápas proti Švajčiarom sme nezvládli po psychickej stránke, keďže sme mali pred nimi mierny rešpekt. Sú to hráči niekde na špici svetového rebríčka a my sme takú skúsenosť ešte nemali. Bol to náš prvý ťažký súper. Švajčiari sú povestní svojou výdržou. Hralo sa zo začiatku opatrne a veľmi dynamicky. Zo začiatku nás Švajčiari nenapadali, čo mne osobne vyhovovalo, pretože sme si mohli v kľude rozohrať. Dostávali sme sa aj do šanci, ale nemali sme šťastie a končilo to mimo brány, alebo na brankárovi. Švajčiari nás trestali takmer za každú jednu chybu v obrane. Skúšali sme viacero herných situácií, ktoré sme hrali pomerne dobre. Keďže sme nemali tú možnosť vyskúšať si to v tréningu. Myslím si, že po kondičnej stránke sme stíhali takmer do konca zápasu no mali sme veľa šancí, ktoré sme nedokázali premeniť a o tom to celé bolo. Tento zápas nám ukázal na to čo máme ešte vycibriť a kde sú naše nedostatky. Bol to ťažký zápas ale aspoň vieme čo od nich máme čakať na majstrovstvách sveta." – povedal obranca Norbert Ondrášik.



_________________________________________________________________________________



SLOVENSKO U 19 - POĽSKO U19 - 4:6 (2:2,1:1,1:3)

Stretnutie Slovenska proti poľskej reprezentácii zhodnotil útočník ŠK 1.FBC Trenčín Richard Seriš, ktorý sa na zraze kvôli zranenému členku nepredstavil ani v jednom stretnutí.


„V tomto zápase sme si chceli vyskúšať hru v oslabení a v presilovkách. Chceli sme si nacvičiť rôzne herné systémy. Myslím si, že tento cieľ sa nám podaril, i keď sme súpera trochu podcenili, čo sa prejavilo aj na výsledku.“ – povedal útočník Richard Seriš.


"