SLOVENSKÁ REPREZENTÁCIA MUŽOV ODCESTOVALA DO SLOVINSKA

.

"

Naša reprezentácia vyrazila v noci z pondelka na utorok do slovinského mesta Podčetrtek. Už dnes o 13:00 hod. sa stretne v úvodnom zápase s Holandskom. Tréner Holovka bude mať k dispozícií 20 hráčov, ktorí sa pobijú o postup na majstrovstvá sveta vo florbale, ktoré sa uskutočnia v závere roka 2012 vo Švajčiarsku. Slováci sa v kvalifikácii stretnú postupne s výbermi Holandska, Srbska, Slovinska, Talianska a Estónska. Na istotu postupu potrebujú skončiť na prvom alebo druhom mieste v skupine.
Káder reprezentácie sa oproti minulým kvalifikáciam výrazne omladil. Vekový priemer družstva je necelých 23 rokov. Najstarším hráčom je Marián Galovič (32) a najmladším Laco Gál (18 rokov). V mužstve je celkovo sedem hráčov, ktorí sa zaslúžili o šieste miesto na MS juniorov 2011 v Nemecku. (Turek, Bulko, Ondrášik, Heleš Peter, Řezanina, Gál, Seriš). Potešiteľný je aj fakt, že v reprezentácii pribúdajú legionári. V Slovinsku budú hrať štyria hráči hrajúci české súťaže. Juraj Matejka a Peter Klapita hrávajú českú extraligu za nováčika Panthers Otrokovice, Lukáš Řezanina zarezáva vo Vítkoviciach. Peter Šobich hráva druhú najvyššiu súťaž v Paskove.

Podľa aktuálnych správ z pondelka zo slovenského tábora boli všetci hráči po náročnom víkendovom dvojkole pripravení absolvovať cestu do dejiska kvalifikácie. Vrásky na čele českému trénerovi ale môže pridať zdravotný stav Bulka, ktorý si v nedeľnom zápase s Grasshoppersom Žilina poranil koleno. “Žilina nás zavrela v pásme a loptička sa dostala do rohu za našu bránku, snažil som sa ju vybojovať ale pri dobehnutí sa mi podvrtlo koleno a to znamenalo koniec pre mňa v zápase. Ľadoval som si to celú noc a už je to lepšie, každopádne ešte neviem, či do prvého zápasu nastúpim.“ Povedal k veci Marek. Ani zdravotný stav Paulikoviča nie je vôbec ideálny. V nedeľu po zápase s Hurikánom sa necítil zdravotne fit. Aktuálne leží doma s vysokými teplotami a je otázne či vôbec vycestuje. Únavu po náročnom víkende cítil aj Ladislav Gál. „Už teraz som unavený ale verím, že im ukážeme ako sa hrá na Slovensku florbal a postúpime.“

Dúfame, že slovenská florbalová verejnosť bude držať našim chlapcom palce na ceste za vytúženým postupom. Reporty zo zápasov, rozhovory a aktuálne informácie zo slovenského tábora v Slovinsku vám budeme aj počas kvalifikácie prinášať prostredníctvom našich spravodajcov.
"