SLOVENSKÁ REPREZENTÁCIA MUŽOV POSTUPUJE NA MAJSTROVSTVÁ SVETA 2012

.

"

Uplynulý týždeň bol z pohľadu Slovenska florbalovo veľmi úspešný. Juniorky sa predstavili na siedmom ročníku Polish cup-u, kde pod vedením trénera Marksa vybojovali úspešné druhé miesto. V skupine mali ťažkú konkurenciu t.j. Česko, Švajčiarsko, Poľsko, Nórsko a Nemecko. Slovenkám sa podarilo zdolať všetky súperky, až na Češky, ktorým podľahli po veľmi dobrom výkone – 1:4. Naše juniorky teda absolvovali veľmi dobrú prípravu pred tohtoročnými majstrovstvami sveta junioriek, ktoré sa budú konať na Slovensku.
Muži sa predstavili v Slovinskom Podčetrtek-u na kvalifikácií na tohtoročné majstrovstvá sveta, ktoré sa odohrajú začiatkom decembra vo Švajčiarsku. Papierovým favoritom na postup bolo Estónsko. Postupové miesta však boli dve a tak bolo o čo bojovať. Kvalifikácia bola celkovo rozdelené na tri skupiny. Prvá sa odohrávala v Nemecku, druhá v Poľsku a tretia v Slovinsku. Slováci sa v prvom zápase predstavili proti hráčom Holandska, nad ktorými zvíťazili vysoko – 12:1. Druhým súperom im boli Srbi, ktorých porazili – 6:4. V tretí hrací deň sa vo večerných hodinách predstavili proti domácemu Slovinsku a zdolali ich – 9:5. Zápas proti Talianom bol rozhodujúci pre našich reprezentantov, ktorým stačilo uhrať iba remízu na postup. Nič však nenechali na náhodu a zvíťazili – 2:1. Po zápase nasledovali historické oslavy postupu na MS. Nič na tom nezmenila ani prehra proti favoritovi skupiny Estónsku – 4:6. V drese slovenskej reprezentácie sa predstavili aj Trenčania a to: Seriš, Heleš Peter, Heleš Pavol, Ondrášik, Bulko, Mészáros. Každý jeden z nich úspešne reprezentovali spolu s ostatnými hráčmi svoju krajinu. Individuálne ocenenie si odniesol aj obranca ŠK 1. FBC Trenčín Marek Bulko, ktorý sa ako jediný Slovák ocitol v All-star tíme. Naši reprezentanti budú mať na prípravu teda desať mesiacov. Slovenskej reprezentácii na čele s trénerom Janom Holovkom blahoželáme k postupu na svetový šampionát. Prinášame Vám aj vyjadrenia niektorých slovenských reprezentantov.
Richard Seriš (1. FBC Trenčín) : Myslím, že sme sa stretli veľmi dobrá partia, čo bolo základom úspechu. Pocity sú to fantastické, postúpili sme na MS a to sa ešte nikomu nepodarilo, takže veľká spokojnosť.

Lukáš Řezanina (1. SC WOOW Vítkovice): Je to úžasný pocit dostať sa na MS a ešte s takou super partiou. Už teraz sa všetci tešíme na zrazy a prípravu pred Švajcom. Dúfame, že zväz o postupe vie a zoberie to pevne do rúk. Výsledky zo Slovinska možno nie sú veľmi presvedčivé, no tím má veľkú silu. Dvakrát sme otočili nepriaznivý vývoj zápasu, Estónci sa báli o výsledok a taktiež v lete sme odohrali kvalitné zápasy proti top tímom sveta. No pravda sa ukáže až vo Švajci.

Juraj Matejka (Panthers Otrokovice) – kapitán reprezentácie :
Vytvorili sme skvelú partiu, čo sa odzrkadlilo aj na našich výkonoch. Všetci ťahali za jeden koniec a išli sme tvrdo za postupom. Na to akú sme mali prípravu boli výkony super. Boli sme lepším týmom v každom zápase, len sme mohli byť trošku efektívnejší a bolo by to 100%-tné.
"