POKVALIFIKAČNÝ ROZHOVOR S TRÉNEROM REPREZENTÁCIE JÁNOM HOLOVKOM

.

"

Prinášame Vám pokvalifikačný rozhovor s trénerom mužskej florbalovej reprezentácie Jánom Holovkom. Ako prvý v histórií seniorskej reprezentácie dokázal doviesť svojich zverencov až na záverečný turnaj, ktorý sa bude odohrávať v decembri tohto roka vo Švajčiarsku.

Splnili ste dané predsavzatie a to postup na MS. Ako hodnotíte výkon tímu?

Musím ještě jednou poděkovat všem hráčům, kteří byli na kvalifikaci za předvedený výkon a hlavně výsledek. Kluci ke kvalifikaci přistoupili zodpovědně, obětavě a hlavně vytvořili výbornou partu, která držela za jeden provaz.

Ukázali ste veľkosť tímu a dvakrát ste otočili vývoj zápasu. V čom bola hlavná príčina tohto zvratu? Bola to zmena taktiky?

Je pravda, že dva zápasy se pro nás nevyvíjely tak, jak jsme si představovali, ale právě výborný kolektiv a víra v úspěch nám pomohlo tyto zápasy zvládnout a uspět. Co se taktiky týče, trošku jsme museli na vývoj zápasu reagovat, to je pravda.

Prekvapili Vás individuálne výkony niektorých hráčov?

Nerad bych zde vyzdvihoval výkony některých hráčů na úkor ostatních, všichni hráči podali výkon na hranici svých možností a plnohodnotně se zasloužili o to, že jsme postoupili na MS 2012 do Švýcarska.

Do MS zostáva dosť času. Ako vidíte prípravu na tento historický štart?

Zatím je to vše ve fázi jednání a teoretického uvažování. Každopádně je ale potřeba udělat vše proto, aby příprava na samotné MS byla kvalitnější než doposud. Což je hlavně otázka financí, a s těmi to není vůbec jednoduché.
"