SLOVENSKÝ REPREZENTANT PETER KLAPITA PRESTUPUJE DO TRENČÍNA

.

"

Aktuálny majster florbalovej extraligy ŠK 1.FBC Trenčín sa pred hlavnou fázou ligy majstrov, ktorá sa odohrá začiatkom októbra v Košiciach rozhodol doplniť svoj hráčsky káder. Trenčanov posilní slovenský reprezentant, obranca Peter Klapita. Pre klub ŠK 1.FBC Trenčín je to historický okamih, keď do klubu prestúpi hráč mimo slovenskej extraligy, konkrétne z najvyššej českej florbalovej súťaže. Peter začal s florbalom v klube ŠK Juventa Žilina, následne prestúpil do českého klubu FBC Ostrava. Poslednú sezónu strávil v moravskom klube Panthers Otrokovice. Svoju reprezentačnú kariéru nádejný Žilinčan začal už v roku 2007, úspešnou kvalifikáciou na Majstrovstvá sveta juniorov v Malackách. Patril medzi opory juniorskej reprezentácie na svetových šampionátoch v rokoch 2007 a 2009. Neskôr vybojoval postup na Majstrovstvá sveta aj v mužskej kvalifikácii. Slovenský reprezentant odohral viacero medzinárodných turnajov, kde nazbieral cenné skúsenosti. Peter Klapita v doterajšej kariére odohral 34 zápasov za reprezentáciu Slovenska. Po dohode šéfov oboch klubov FBC Ostrava a ŠK 1.FBC Trenčín sa včera vo večerných hodinách medzinárodný transfer zrealizoval.
„Som rád, že sme získali skúseného reprezentanta. Poznáme sa z juniorských reprezentácii, ktoré som viedol v minulosti. Očakávam od Peťa kvalitné výkony a verím, že jeho cenné skúsenosti nám pomôžu napredovať. „Pedro“ prišiel do elitného klubu na Slovensku z čoho sa všetci tešíme. Verím, že rýchlo zapadne do kolektívu, prispôsobí sa našim podmienkam a pomôže nám v čo najlepších výsledkoch, ktoré chceme dosahovať. Jeho štart je pravdepodobný už v prvých extraligových kolách.“ – prezradil prezident klubu ŠK 1.FBC Trenčín Miroslav Sága.
Nová posila Trenčanov Peter Klapita a jeho pohľad na prestup:
„ Zomlelo sa to veľmi rýchlo. Mojou prioritou bolo zahrať si Eurofloorball cup na Slovensku. Chcem pomôcť mužstvu a dosiahnuť s ním dobrý výsledok. Ponuka, ktorú som mal z Košíc sa nenaplnila a zrušila sa na poslednú chvíľu. Tento transfer padol. Následne som mal ďalšiu ponuku z Trenčína. Oslovili ma včera. Mal som v Ostrave zmluvu. Čakal som na dohodu oboch klubov. Tá sa nakoniec zrealizovala neuveriteľne rýchlo. Chcem sa zodpovedne pripraviť na majstrovstvá sveta a myslím si, že 1.FBC Trenčín je klub, ktorý mi to umožní. Dúfam, že nesklamem. Teším sa na nový kolektív. Mal som ponuky aj z Česka, kde navštevujem aj vysokú školu. Moje ďalšie pôsobenie v klube budeme riešiť po Eurofloorball cupe.“
"