SLOVENSKÁ FLORBALOVÁ REPREZENTÁCIA MUŽOV SPLNILA SVOJ CIEĽ

.

"

Všetky oči florbalových nadšencov a priaznivcov tohto mladého športu sa v posledných dňoch upriamili na Majstrovstvá sveta vo florbale, ktoré sa uskutočnili v termíne 2. – 9.12.2012 vo švajčiarskych mestách Zurich a Bern. Slovenská florbalová reprezentácia sa vo februári tohto roka v slovinskom mestečku Podčetrtek prebojovala až do vytúženého finálového šampionátu.
Krajší vstup na majstrovstvá si naša reprezentácia ani nemohla priať, keď v Berne odohrala otvárací zápas proti domácemu celku Švajčiarska pred vypredanou halou s kapacitou 3 300 divákov. Nasledoval z nášho pohľadu najdôležitejší zápas proti Estóncom, ktorí skončil remízou – 4:4. Slovensko do štvrťfinále postúpilo vďaka lepšiemu skóre a tak sa splnil sen mnohým hráčom – zápas proti neskorším majstrom sveta Švédom. Prekvapenie sa nekonalo a naši florbalisti sa ocitli v zápase proti Lotyšom, ktorý nezvládli a prehrali – 6:2 a na majstrovstvách sveta obsadili konečné 8. miesto.
Reprezentácia Slovenska:
Brankári:
Kalčok Adam, Mészáros Gabriel,
Obrancovia:
Baránek Daniel, Blaško Lukáš, Komačka Václav, Bulko Marek, Velčický Jozef, Klapita Peter.
Útočníci:
Heleš Pater, Lajčiak Lukáš, Žák Filip, Galovič Marián, Gál Ladislav, Petroci Martin, Zemen Marián, Šobich Peter, Matejka Juraj, Heleš Pavol, Purc Ján.
Tréner: Ján Holovka.
Výsledky Slovenskej reprezentácie:
Slovensko – Švajčiarsko 4:8
Slovensko – Estónsko 4:4
Slovensko – Singapur 13:2
Slovensko – Švédsko 1:18
Slovensko – Lotyšsko 2:6
Najproduktívnejším hráčom nášho výberu sa stal Lukáš Řezanina, ktorý získal za 6 gólov a 5 asistencii 11 kanadských bodov. Z hráčov ŠK 1.FBC Trenčín sa darilo najviac Petrovi Helešovi, ktorý vsietil 4 góly a asistoval pri 6 góloch nášho mužstva, začo získal 10 bodov.
Celkové poradie majstrovstiev sveta:
1. Švédsko
2. Fínsko
3. Švajčiarsko
4. Nemecko
5. Nórsko
6. Lotyšsko
7. Česko
8. SLOVENSKO
9. Estónsko
10. Rusko
11. Poľsko
12. USA
13. Kanada
14. Maďarsko
15. Japonsko
16. Singapur
"