PRVÝ REPREZENTAČNÝ ZRAZ MUŽOV V TRENČÍNE

.

"Uplynulý víkend 6.-7. septembra sa reprezentanti zišli po prvý krát v Mestskej športovej hale na Sohti v Trenčíne pod novým vedením. Národné družstvo viedol tandem Sága – Lamačka. V domovskom stánku 1.FBC sa zišlo 22 hráčov a 4 brankári pôsobiaci v slovenskej extralige. Niekoľko hráčov sa ospravedlnilo z rôznych dôvodov, alebo po dohode realizačného tímu ostalo vo svojich kluboch či v zamestnaní.

Celkovo reprezentanti absolvovali tri tréningové jednotky, absolvovali aj fyzické testy zložené zo šprintu na 20 metrov, člnkového behu, skoku z miesta, zhybov na hrazde a vytrvalostného behu. Tieto disciplíny poriadne preverili ašpirantov na národný tím.

Ďalšie tréningy boli zamerané hlavne na hru a pilovanie obranných systémov. Reprezentanti sa v sobotu večer rozišli domov a výber tento týždeň absolvuje silno obsadený turnaj v Lotyšsku, kde sa okrem domácej reprezentácie stretnú aj s Poľskom a Estónskom.

Zraz v krátkosti zhodnotil hráč Prešova Martin Sikorjak: „Zraz hodnotím veľmi kladne, spolupráca s vedením repre vyzerá vynikajúco, máme jasnú víziu a myslím, že každý pochopil čo od nás tréneri vyžadujú. Ubytovanie, strava, tréningy a najmä prístup všetkých hráčov bol super, takže zraz, hoc krátky bol skvelý.“

Zostava SR na zraze: Kalčok, Klobučník, Menczer, Mészáros – Velčický, Pavlikovič, Horecký, Ondrášik, Bulko, Hrín, Dudovič, Hostinský, Sikorjak – Kabát, Purc, Škarupa, Kubovič, Steinhubel, Kiačik, Zeliezka, Matejka, Galovič, Novák, Petróci, Halás, Pelegrin.

"