SLOVENSKÁ REPREZENTÁCIA MUŽOV O POSTUP NA MAJSTROVSTVÁ SVETA

.

"Už o pár dní začne v našom hlavnom meste kvalifikácia na Majstrovstvá sveta 2014 vo florbale, ktoré sa uskutočnia vo Švédsku. V poradí desiaty svetový šampionát vo florbale privíta v decembri Goteborg. Vstupnou bránou na MS je postup z kvalifikácie, ktorá sa začína už v stredu 28. januára v bratislavskej Hant Aréne na Pasienkoch. Kvalifikácia potrvá do nedele 2. februára, kedy sú na programe posledné skupinové zápasy.

Slovensko sa predstaví po prvý raz v kvalifikácii na domácej pôde a vo svojej skupine, ktorá nesie názov WFCQ 2 postupne vyzve Srbsko, Švajčiarsko, Estónsko a Belgicko. Všetky zápasy zohrá Slovensko o 19. hodine okrem posledného. V nedeľu sa proti Belgicku predstaví o 16.00.

Najväčším favoritom na postup sú samozrejme úradujúci bronzoví medailisti z domáceho šampionátu Švajčiari, v ktorých tíme sa predstavia také hviezdy ako bratia Hofbauerovci alebo Emanuel Antener. Švajčiarska seniorská reprezentácia sa po prvýkrát predstaví na slovenskom území a určite bude veľkým lákadlom pre divákov.

Najväčším súperom Slovákov bude reprezentácia Estónska, s ktorou sa slovenská reprezentácia stretla na posledných Majstrovstvách sveta a po remíze 4:4 sa tešila z postupu do štvrťfinále, v ktorom však Slováci nestačili na Švédsko. Ďalší súperi nášho výberu, ktorý vedie ako hlavný tréner Miroslav Sága budú Srbi a Belgičania. Srbi disponujú hráčmi, ktorí pôsobia v nižších severských ligách a určite nebudú ľahkým protivníkom. Belgičania sú naopak veľkou neznámou pre trénersky tím.

Skupina je určite ťažká, čo potvrdzujú aj slová hlavného trénera Ságu: „Skupina je veľmi ťažká. Rozhodovať bude aktuálna forma hráčov, disciplína, tímový duch, koncentrácia, dôsledná obrana a plnenie taktických pokynov, využívanie gólových príležitostí a ako to už v športe býva aj šťastie. Veľmi dôležitá bude psychická sila tímu i jednotlivcov.“

Pre slovenských reprezentantov bude určite veľmi dôležitá podpora domáceho publika. Slovenský reprezentant a opora ŠK 1.FBC Trenčín Roman Zeliezka pokračuje: „Podpora od fanúšikov bude veľmi dôležitá, pretože nás v ťažkých momentoch môže hnať k lepším výkonom. Dúfam, že sa bratislavská Hant Aréna naplní a ľudia nás budú povzbudzovať. Ide o postup na Majstrovstvá sveta a kvalifikácie sa zúčastnia veľmi kvalitné tímy. Myslím si, že ľudia sa majú na čo tešiť“.

Slováci môžu druhýkrát v rade postúpiť na Majstrovstvá sveta a podporiť tak trend rýchleho rastu kvality slovenského florbalu vo svete. „Slovenský florbal sa stále vyvíja a každý z nás spraví to najlepšie pre to, aby sme do Švédska postúpili. Domáca kvalifikácia bude veľmi zložitá, ale práve domáce prostredie nám musí pomôcť. Ťažký súperi nás preveria, ale myslím, že pod realizačným tímom okolo pána Ságu sme sa florbalovo viac zlepšili a o postup sa pobijeme. Rozhodujúci bude každý zápas, ale najdôležitejší bude asi ten proti reprezentácii Estónska.“, hovorí Marek Bulko, reprezentačný obranca a hráč 1. FBC Trenčín.

Z kvalifikácie postupujú na Majstrovstvá sveta do Švédska prvé dva celky priamo z každej z 4 európskych kvalifikačných skupín. Ďalšie dva celky postúpia z tretieho miesta, o týchto tímoch rozhodne vyšší počet bodov a najlepšie celkové skóre. Slovenskí reprezentanti sa dnes stretávajú na kvalifikačnom zaze v Trenčíne. Dnes absolvujú naši reprezentanti regeneráciu v hoteli MAGNUS v Trenčíne. V pondelok dopoludnia tréning v Mestskej športovej hale na Sihoti. Následne po 16 hod. sa výprava presúva do Bratislavy. V utorok si už reprezentanti vyskúšajú plochu v Hant aréne, kde absolvujú počas dňa dve tréningové jednotky.

Tešíme sa na ťažké zápasy a srdečne Vás pozývame na kvalifikačné súboje o Majstrovstvá sveta, ktoré začínajú 28.1. 2014 v bratislavskej Hant Aréne.


NOMINÁCIA REPREZENTÁCIA SLOVENSKA - MUŽI

Mészáros
Gabriel (ŠK 1. FBC Trenčín), Klobučník Jakub (ŠK 1. FBC Trenčín), Turek Dominik (ATU Košice)

Bulko
Marek, Ondrášik Norbert, Straka Branislav, Zeliezka Roman (ŠK 1. FBC Trenčín), Gál Ladislav, Pelegrín Patrik, Halás Jozef (ATU Košice), Galovič Marián, Hrín Michal, Novák Matej (FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina), Konečný Jakub, Petróci Martin, Zemen Marián (FbO Florko Košice), Komínek Jan (FBC Mikuláš Prešov), Matejka Juraj (ŠK Victory Stars Nová Dubnica), Komačka Václav (FBC Ostrava/CZE), Řezanina Lukáš (1. SC WOOW Vítkovice), Joščák Martin (Predator Sabinov), Dudovič Peter (ATU Košice)


REALIZAČNÝ TÍM REPREZENTÁCIE SLOVENSKA

Sága Miroslav (hl. tréner), Zahalka Jan (tréner), Lamačka Juraj (tréner),
Höger František (asistent trénera), Ogurčák Marián (kondičný tréner, fyzioterapeut), Mitucha Branislav (tím manažér)


NÁHRADNÍCI - REPREZENTÁCIA SLOVENSKA


Poruban Lukáš, Kiačik Martin (ŠK 1. FBC Trenčín), Kalčok Adam, Škarupa Tomáš, Velčický Jozef (VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava), Pavlikovič Patrik (Dragons Bratislava), Majerník Štefan (Florko Košice).


"