POSLEDNÁ PREVIERKA S MAĎARSKOU REPREZENTÁCIOU V KOMÁROME

.

"ŠK 1.FBC Trenčín vycestoval na pozvanie maďarskej florbalovej reprezentácie na dve priateľské stretnutia do Komáromu. Prvé sa odohralo uplynulý piatok zo začiatkom o 19:00 hod.




MAĎARSKO – ŠK 1.FBC TRENČÍN 5:8 (2:2, 1:5, 2:1)



Góly: Bičan P. (2), Kupka (2), Mitucha, Poruban, Kiačik, Zeliezka



Zostava: Kyselica – Mateják, Trefný, Ďurík, Oriešek, Kollár, Voštiar V., Amrich – Bičan P., Zeliezka, Kiačik - Mitucha, Filadelfi, Poruban - Kupka, Toroni, Mrazik - Kukaň, Drien. Tréner: Lamačka Juraj




Úvodná tretina prvého stretnutia sa niesla v znamení nepresností hráčov 1.FBC najmä v rozohrávke. Úvod vyšiel lepšie maďarskej reprezentácii, ktorá už v 2. min. po nedostúpení obrany vstrelila gól na - 1:0. Trenčania vyrovnali až v 12. min. gólom Zeliezku. O dve minúty chyboval Kukáň v rozohrávke a bolo - 2:1. Do konca tretiny sa podarilo Trenčanom vyrovnať, keď Kupka v 19. min. vyrovnal na - 2:2.



Rozhodujúcim úsekom prvého zápasu bola druhá tretina. Po dôrazných slovách v kabíne od trénera ŠK 1.FBC Juraja Lamačku sa hra zmenila, najmä spresnila a zrýchlila. Gólmi Patrika Bičana (2), Mituchu, Porubana a Kiačika bolo po dvoch tretinách - 3:7. Posledné dejstvo sa prakticky dohrávalo.




MAĎARSKO – ŠK 1.FBC TRENČÍN 5:5 (3:1, 2:2, 0:2) sn 2:1




Góly: Kupka (2), Kiačik (2), Kukaň



Zostava: Bičan J. – Trefný, Ďurík, Oriešek, Kollár – Bičan P., Zeliezka, Kiačik - Mitucha, Filadelfi, Poruban - Kupka, Toroni, Kukaň, Drien. Tréner: Lamačka Juraj




Druhý zápas sa odohral v sobotu predpoludním zo začiatkom o 11:00 hod. Úvodná tretina sa absolútne nelíšila od úvodu prvého stretnutia. Nekoncentrácia a nedisciplinovanosť hráčov 1.FBC najmä v úvode stretnutia sa odzrkadlila v skóre - 3:0. Čistenie hláv sa premietlo v druhej tretine na výkone. Zápas sa prelieval ako na hojdačke z 3:0 na 3:3, následne na 5:3. V tretej tretine sa podarilo Trenčanom zápas vyrovnať na - 5:5. V riadnom hracom čase zápas skončil nerozhodne. Obe mužstvá sa dohodli na trestných strieľaniach, ktoré v 7. sérii vyhral maďarský team - 2:1. "