REPREZENTAČNÍ TRÉNERI ŽIEN ZHODNOTILI PRÍPRAVU V NEMŠOVEJ ...

.

"Na výberové sústredenie nových adeptiek na reprezentačný dres juniorského tímu do 19 rokov prišlo do Nemšovej o niečo menej dievčat, než sa očakávalo. Tréningové jednotky nám ukázali ako na tom jednotlivé adeptky sú z hľadiska koordinačných, motorických a kondičných schopností. Na základe nižšieho počtu zúčastnených, sme mali oklieštené možnosti výberu. Dievčatá nesklamali, no je vidno, že v niektorých kluboch ešte len začínate s florbalom. Objavili sa dokonca slečny, ktoré sa s florbalom doteraz stretli len v škole a nemajú vo svojom meste ani klub, povedal jeden z dvojice trénerov reprezentácie Vladimír Ježek (FBC Liberec).

Po prvom dni sa k vybraným dievčatám pridali skúsenejšie hráčky a spoločne absolvovali trojdňové sústredenie zamerané na základy techniky streľby, driblingu a prihrávok. Aby náročné dvojfázové makanie nebolo stereotypné, odohrali dva prípravné zápasy s Nemšovou a ŠK 1. FBC Trenčín. Chcem sa poďakovať všetkým a teda hlavne domácim hostiteľom v Nemšovej, kde pripravili pre nás príjemné prostredie. Rovnako klubu ŠK 1. FBC Trenčín, ktorý nám vyšiel v ústrety a napriek nabitému programu v hale si dievčatá našli čas na vzájomný súboj s našim výberom, povedal tréner Miroslav Hýlek.

Možno aj toto je cesta, ako vyzvať ľudí, ktorí čítajú tieto riadky. Len vzájomnou spoluprácou sa posunie florbal o veľký kus napred. Zakladajte kluby v Spišskej Novej Vsi, Martine, Poprade, Prešove, Banskej Bystrici..., no hlavne komunikujte a spolupracujte.



"