1. FBC FLORBAL TRENČÍN SA POSILŇUJE O POĽSKÝCH REPREZENTANTOV

.

"

Extraligové mužstvo 1. FBC FLORBAL TRENČÍN sa pred novou sezónou naďalej posilňuje. Po príchode českého trénera Jana Holovku dokázalo 1. FBC do svojich radov získať slovenského reprezentačného brankára a odchovanca klubu Jakuba Klobučníka z FBC Ostrava. Do zostavy sa taktiež dokázali svojimi výbornými výkonmi v mládežníckych kategóriách prepracovať odchovanci klubu, ktorí môžu byť pri pravidelnom podávaní kvalitných výkonov pevnou súčasťou ligového kádra. Vedeniu klubu zpod hradu Matúša Čáka sa podarilo získať ďalšie výborné a veľmi cenné posily.
Do "A" mužstva 1. FBC FLORBAL TRENČÍN pribudli traja reprezentanti Poľska - MATEUSZ TURWOŃ, LUKASZ WIDURSKI a KAROL PELCZARSKI. Noví hráči v kádri 1. FBC sa spoločne s tímom zúčastnili na Vikings Cupe 2019, kde Trenčania vybojovali druhé miesto.

MATEUSZ TURWOŃ - čoskoro 24 ročný obranca prichádza z mužstva 7-násobného majstra poľskej extraligy Gorale Nowy Targ. "Turo" ako znie Mateuszova prezývka je účastníkom dvoch Majstrovstiev sveta vo florbale mužov (2016, 2018). V roku 2017 bol pevnou súčasťou reprezentácie Poľska na World Games, kde obsadili Poliaci 6. priečku.

LUKASZ WIDURSKI - obranca poľskej reprezentácie, ktorý už 19. septembra oslávi svoje 24. narodeniny prichádza z mužstva KS Gorący Potok Szarotka Nowy Targ. Lukasz sa zúčastnil posledného svetového šampionátu v Prahe v decembri 2018 a taktiež štartoval v drese národného tímu na Akademických majstrovstvách sveta vo florbale v tom istom roku.
KAROL PELCZARSKI - najmladší z nových posíl 1. FBC FLORBAL TRENČÍN. 21- ročný univerzál odohral svoje prvé zápasy v novom drese na turnaji Vikings Cup 2019 v útoku a ihneď sa zapísal do gólových štatistík. V národnom drese si pripísal štarty na šampionátoch v roku 2016 a 2018, kde získal celkovo 12 bodov (7+5). Karol prichádza do Trenčína z družstva UKS Wiatr Ludzmierz. Uplynulú sezónu strávil na hosťovaní v tíme Gorale Nowy Targ.

Ivan Piovarči, športový riaditeľ: "Snažíme sa, aby všetky kroky v našom klube mali svoju logiku. Už pred začiatkom prípravného obdobia sme avizovali, že po odchode Hatalu a ukončení aktívnej činnosti Zeliezku a Porubana by bolo družstvo vhodné doplniť dvoma – troma „hotovými“ hráčmi. Hoci sa naši špičkoví juniori chopili už vlani svojej šance a veríme, že v tejto sezóne budú ešte viac „tvdiť muziku“, len s mladými sa mužská extraliga hrať nedá. Keďže z Českej republiky je veľmi ťažké presvedčiť k pôsobeniu na Slovensku hráčov v produktívnom veku, ktorí nie sú za zenitom výkonnosti, využili sme pôsobenie nášho trénera Holovku pri poľskej reprezentácii. To, že k nám chlapci prichádzajú, je predovšetkým jeho zásluha. Sú to hráči, ktorí patria k oporám poľskej reprezentácie a navyše sú v tom najlepšom športovom veku. Vytvoriť pre nich optimálne podmienky a presvedčiť ich k prestupu nebolo pre klub jednoduchou záležitosťou. Teší ma, že sme ich dokázali naplniť. Veríme však, že sa to klubu vyplatí a ich príchod pomôže nášmu družstvu k bojom o vyššie priečky a posunie vo vývoji aj ich samých. V konečnej fáze môže byť ich pôsobenie u nás bonusom aj pre poľskú reprezentáciu".
Sme radi, že môžeme Mateusza, Karola a Lukasza privítať medzi nami, veríme, že sa budú u nás dobre cítiť a budú pre náš mladý tím výrazným prínosom.
Prvé kolo mužskej extraligy odohrajú hráči 1. FBC FLORBAL TRENČÍN proti LIDU BRATISLAVA v sobotu 14. septembra o 18:00 v Mestskej športovej hale na Sihoti v Trenčíne. Srdečne Vás pozývame.
"