NA SLOVÍČKO / MATEJ GALAJDA: ˝MOJÍM SNOM JE REPREZENTÁCIA˝

"

Florbalová sezóna 2019/2020 bola z dôvodu šírenia koronavírusu COVID19 najskôr pozastavená. Nakoniec ju krízový štáb Slovenského zväzu florbalu zrušil a tak si už v tejto skončenej sezóne florbal neužijeme. Florbalistom 1. FBC FLORBAL TRENČÍN sa darilo vo všetkých kategóriách. Muži a juniori ovládli základnú časť extraligy a juniori ešte dokázali stihnúť prejsť cez prvé kolo play off. Aj ostatné mládežnícke kategórie boli na špici svojich súťaží.

Keďže Vám v blízkej budúcnosti nebudeme môcť popisovať zápasové dianie, reporty z mládežníckych duelov alebo dianie v playoff priblížime a predstavíme Vám našich hráčov, trénerov a členov klubu v rubrike „NA SLOVÍČKO“, ktorú sme doplnili o krátku anketu „FBC DESIATKA“.

Prvým hráčom, ktorého sme si pozvali na rozhovor je Matej GALAJDA. Dorastenec 1. FBC, ktorý sa už v tejto sezóne stal pevnou súčasťou juniorského mužstva. Matej je taktiež členom slovenskej dorasteneckej reprezentácie.


Sezóna 2019/2020 je za nami bez vyvrcholenia súťaži. Ako by si ju zhodnotil?

Aj napriek tomu čo sa stalo na konci sezóny si myslím, že môžeme byť s výsledkom spokojní. Predsa len sme dosiahli prvé miesto po základnej časti v juniorke a máme striebro z Prague Floorball Cup. Som síce smutný, že sme sezónu nedohrali, ale nič sa s tým nedá momentálne robiť.


V januári si sa s mužstvom dorastencov umiestnil na krásnom 2. mieste na spomínanom PFC. Vráťme sa ešte pár slovami k tomuto turnaji a umiestneniu. Čomu pripisuješ najväčšiu zásluhu, že na tak kvalitnom turnaju dokázalo mužstvo poraziť silné české tímy?

Myslím, že to bola tímovosť, tvrdá drina a fanúšikovia. Na tom turnaji každý odovzdal svoje maximum a bolo vidieť, že každý drel. Predsa len sa inak hrá, keď fandí celá hala ako keď je tam hrobové ticho. A mohlo to byť aj tým, že v Česku nás nepoznajú tak ako na Slovensku a niektoré tímy nás mohli podceniť.


Pre teba bola určite výnimočná aj skutočnosť že si sa stal členom mužstva juniorov, z ktorým ste vyhrali základnú časť. Ako si sa ako jeden z najmladších členov mužstva cítil?

Bola to pre mňa skvelá skúsenosť a som rád, že som mohol byť toho súčasťou a taktiež som vďačný za šancu v playoff aj keď sa odohralo len jedno kolo. Byť najmladší znamená, že pripravujete dresy, rozlišováky a lopty, takže aj to je jedna zo skúseností.


V čom spočívali v tejto sezóne tvoje najsilnejšie zbrane. Čo myslíš, že musíš práve naopak zlepšiť do nasledujúceho ročníka?

Myslím, že to bola tak ako aj minulý rok moja rýchlosť a do budúcnosti musím zlepšiť strelu, najčastejšie do prázdnej brány a taktiež zlepšiť palicovú techniku.


Svet zachvátila pandémia koronavírusu. Ako tráviš tento čas, keďže škola a tréningy sú pozastavené?

Momentálne moje dni vyzerajú úplne rovnako. Doma každý deň cvičím a snažím sa udržať v kondícii, pretože by nás mal čakať ešte turnaj v Ostrave.


Aké sú tvoje ciele do budúcnosti?

Také najbližšie, chcel by som s našou kategóriou 04/05 vyhrať Majstrovstvá Slovenska vo florbale. A dlhodobejšie, tak asi vrcholom každého športovca je reprezentácia a ja by som si v nej chcel tiež niekedy zahrať.


„FBC DESIATKA“

Obľúbené číslo: 17 a 28
Športový vzor: Matej Jendrišák
Florbalový vzor: Matej Jendrišák
Hokejka, s ktorou hrávaš: Exel pure XIX
Obľúbené miesto na oddych: hory
Obľúbené jedlo: ja zjem asi všetko
Obľúbený nápoj: ovocný čaj
Obľúbený film/seriál: Doctor Who
Obľúbená činnosť mimo šport: cyklistika
Čo by si robil keby nehráš florbal: určite by som robil iný šport
"