ANI KVALITNÉ VÝKONY JUNIOROV NA PLNÝ BODOVÝ ZISK NESTAČILI

Počas víkendu hostili naši juniori v domácom prostredí obe košické družstvá, ktoré, podobne ako my, prechádzali doteraz súťažou bez straty jediného bodu. Zatiaľ čo v sobotu sme proti ATU nedokázali po slabšom začiatku skóre otočiť a súperovi sme tesne podľahli, v nedeľu proti Florku to chlapcom vyšlo a pripísali si do tabuľky cenné tri body. Hľadisko bolo pochopiteľne prázdne, no na klubovom YouTube kanáli si mohli fanúšikovia vychutnať po oba dni kvalitný florbal.

1.FBC FLORBAL TRENČÍN - FaBK ATU KOŠICE 6:8 (1:3,4:4,1:1)



5.kolo, 10.10.2020, MŠH Trenčín.

Vylúčení: 0:1 presilovky 1:0, oslabenia 0:0, rozhodovali Cíbik - Tomáš.

Priebeh: 4.T.Bielik- 1:0, 26.Repka (Virga)- 2:3 (P), 32.Ozimý (G.Královič)- 3:5, 38.Virga (F.Fürsten)- 4:7, 40.Virga- 5:7 (T), 54.F.Fürsten (Virga)- 6:8.

Zostava: Bánfi - Halas, Repka 1+0, Cifranič, Bulejčík, Habánek, Babík, A.Rendl, Orság- Matej Galajda, Virga 2+2, F.Fürsten 1+1 , G.Královič 0+1, Vácval, Ozimý 1+0, T.Bielik 1+0, Mayer, Barčák, Ižvolt. Tréner: M.Sága.



Hoci sa hralo bez diváckej atmosféry, bolo to veľmi kvalitné stretnutie. Rýchly vedúci gól našim vôbec nepomohol, hostia boli rýchlejší, dôraznejší a skóre zaslúžene otočili. Od úvodu druhej tretiny naši chlapci zabrali, zvýšili tempo, boli častejšie na loptičke, ale súper skvele bránil, bol efektívny v koncovke a po našich viacerých ľahkých stratách loptičky nás nemilosrdne trestal z rýchlych protiútokov. Po góle Virgu „do šatne“ nám síce svitla iskrička nádeje, ale hostia nám už v ofenzíve veľa nedovolili a ôsmym gólom v 46.minúte zápas prakticky rozhodli. Naše družstvo síce príkladne bojovalo až do konca, Fürsten ešte dokázal stav skorigovať, ale Košičania si výsledok postrážili aj pri našej takmer 100 sekundovej power play. Víťazstvo hostí je zaslúžené, urobili oveľa menej defenzívnych chýb a nedávali nám takmer žiadny priestor na presné zakončenie.

1.FBC FLORBAL TRENČÍN – FK FLORKO KOŠICE 6:4 (1:2,4:0,1:2)


6.kolo, 11.10.2020, MŠH Trenčín.

Vylúčení: 3:2 (Orság, A.Rendl, Virga) , presilovky 1:0, oslabenia 0:0, rozhodovali Kučera – Glonek.

Priebeh: 12.G.Královič (Ozimý)- 1:1, 23.A.Rendl- 2:2, 27.Repka (Ozimý)- 3:2 (P), 32.Mayer (Orság)- 4:2, 33.Virga (F.Fürsten)- 5:2, 52.Ozimý (Vácval)- 6:3.

Zostava: Bánfi- Samuel Halas, Repka 1+0, Cifranič, A.Rendl 1+0, Orság 0+1, Habánek, Bulejčík, Babík- T.Bielik, Virga 1+0, F.Fürsten 0+1, G.Královič 1+0, Vácval 0+1, Ozimý 1+2, Barčák, Mayer 1+0, Matej Galajda, Ižvolt. Tréner: M.Sága.



Aj v nedeľňajšom stretnutí sme sa trochu dlhšie rozbiehali, súper šiel do vedenia a aj herne mal mierne „navrch“. Od druhej tretiny sme ale boli lepším tímom. V strednej časti sme sa presadili aj strelecky a skóre dokonale otočili. Podobný priebeh mala aj posledná tretina, no v jej prvej polovici zahodilo naše družstvo 4-5 vyložených šancí a Florko sa tak dvakrát dotiahlo na sľubný dvojgólový rozdiel. Víťazstvo sme si však s prehľadom ustrážili.

Miroslav SÁGA, zastupujúci tréner:

"Hráči ATU Košice nastúpili do zápasu s maximálnym nasadením, na čo sme aj v úvode zápasu doplatili. Boli aktívnejší, rýchlejší, dokázali sa strelecky po našich chybách aj presadiť. Vedeli sme, že sú technicky vyspelí a poskytli sme im veľa voľného priestoru. ATU viedlo zaslúžene. Od druhej tretiny sme pridali, snažili sme sa aj presadiť ale stál proti nám kvalitný súper. Aj keď sme si vypracovali šance, skončili mimo bránky. Súper nám odkryl naše nedostatky. Takého zápasy chlapci potrebujú, to je jediná cesta k napredovaniu a skvalitňovaniu výkonov a nedostatkov. Zbytočné vyťaženie juniorských hráčov v zápase extraligy mužov proti Spišskej Novej Vsi, nám možno zabránilo dosiahnuť lepší výsledok. Nerešpektovanie filozofie klubu trénerom „A“ tímu si vysvetlíme interne.

Zápas s Florkom bol z našej strany lepší. Chlapci pristúpili do zápasu zodpovedne. Kvalitný výkon podal brankár Bánfi. Mužstvo zabojovalo viac o víťazstvo, dali sme si pozor na zbytočné individuálne chyby ako proti ATU. Strelecky sme boli proti Florku úspešnejší, preto sme sa mohli radovať z víťazstva. Príjemne ma prekvapili svojimi výkonmi talentovaní dorastenci Rendl, Orság a druhá formácia 1. FBC - Ozimý,Královič,Vácval, Cifranič,Rendl. Mužstvo zaslúžene vyhralo."
"