STARŠÍ ŽIACI PRIŠLI O MOŽNOSŤ ŠTARTU NA MAJSTROVSTVÁCH SR

Covid 19 nás stále všetkých trestá. Tentokrát najviac naše družstvo starších žiakov, ktoré z dôvodu hromadnej karantény prišlo o štart na tohoročných Majstrovstvách SR, ktorý si v kvalifikácii v Športovom centre na Ostrove poctivo vybojovalo. Práve po uskutočnení kvalifikácie mali traja naši chlapci pozitívny test, čo automaticky vystavilo „stopku“ celému kolektívu.

Vedenie klubu urobilo pre zvrátenie tohto stavu maximum. Všetci sme verili, že negatívny PCR test na ôsmy deň karantény by nám štart na turnaji umožnil. Boli sme však vyvedení z omylu, toto pravidlo vraj platí len pri návrate zo zahraničia a zohľadňuje COVID mapu podľa farby z prichádzajúcej krajiny. Hoci ťažko pochopiť, aký je v tom rozdiel, je to skrátka fakt. Druhou možnosťou bolo posunúť termín majstrovstiev o jeden týždeň dozadu, boli sme ochotní a schopní poskytnúť pre ich usporiadanie našu športovú halu, ktorá už dnes túto možnosť ponúkala. Ligová komisia SZFB s naším návrhom súhlasila s pochopiteľnou podmienkou, že so zmenou termínu budú súhlasiť všetky zúčastnené družstvá. Keďže to sa nestalo a dva kluby nedali súhlasné stanovisko, všetky naše možnosti situáciu zvrátiť sme tým vyčerpali.

Majstrovstvá Slovenska v kategórii starších žiakov sa tak uskutočnia v pôvodnom termíne (18.-20.6.2021), pričom naše družstvo nahradí na turnaji tretí tím z kvalifikácie Regiónu Západ , ŠK Victory Stars Dubnica n/V.

Ivan PIOVARČI, športový riaditeľ klubu: „Všetci sme už z toho unavení. Pandémia nás tvrdo poznamenáva všetkých, ale náš klub úplne „vzorovo“. Vlani sme boli jasne na čele tabuliek vo všetkých vekových kategóriách, muži vyhrali jasne základnú časť a juniori mali k tomu v čase prerušenia súťaží výrazne našliapnuté. Mali sme výborne poskladané družstvá, nádej na zisk titulov bola obrovská. Aj v novej sezóne sme správne vykročili, muži nestratili ani bod ... Teraz, keď sme všetci verili, že dohráme aspoň mládežnícke súťaže, postihla ďalšia rana kolektív starších žiakov. V tomto prípade zrejme rozhodlo, že jeden z našich hráčov mal komplikovaný priebeh ochorenia, preto sme boli povinní celé družstvo následne pretestovať a pozitivita sa ukázala u ďalších dvoch chlapcov. Žiaľ, karanténa trvá do 24.júna.

Keďže situácia v Trenčíne sa rapídne zlepšuje, od dnes „preskočíme“ v COVID- semafore oranžovú farbu a z ružovej prejdeme priamo do žltej farby. Verím, že aspoň Majstrovstvá SR dorastencov, plánované v našej hale na začiatok júla (2.-4.7.2021), prebehnú bez podobných smoliarskych prípadov a naši chlapci úspešne zabojujú o jeden z cenných kovov. Nič iné, ako v to veriť, nám ani neostáva“.