PO DRUHOM KOLE EXTRALIGY STÁLE S PLNÝM BODOVÝM ZISKOM

V prvom domácom stretnutí extraligy mužov sme privítali na našej palubovke súpera z Bratislavy- ŠK Lido. Po dramatickom priebehu sme si v ňom pripísali tesné víťazstvo, ktoré sa však tentokrát naozaj nerodilo ľahko.

V úvodnej desaťminútovke bolo v hre obojstranne veľa nepresností a jediné dve vyložené šance sme si vypracovali paradoxne pri vlastnom oslabení. Neskôr sme si vynútili územnú prevahu, naši útočníci si však s koncovkou nepotykali. Hostia pozorne bránili, ale smerom dopredu nevymysleli vôbec nič a jedinú ich šancu pri vylúčení Repku v 19.min. spoľahlivo zlikvidoval Klobučník.

V druhej tretine sme sa častejšie pokúšali o streľbu, aktívny bol najmä Kvasnica, no jeho strely triafali väčšinou brankára hostí, jednu nechytateľnú v presilovke zastavila horná žŕdka. Do šancí sa však už dostávali aj hostia a svoju v poradí tretiu presilovku korunovali vedúcim gólom. O pár sekúnd však Kvasnica konečne vymietol pavučinu v hornom rohu Meszárošovej bránky a vyrovnal. Do vedenia sme šli po prvý raz v polovici zápasu, keď po Fürstenovej prihrávke prestrelil brankára hostí Virga. Z vedenia sme sa však tešili iba dve minúty, keď hostia využili našu zbytočnú stratu loptičky v strede ihriska. Súpera sme naďalej tlačili a šesť minút pred koncom tretiny nás po úniku z krídla dostal Kvasnica opäť do vedenia. Keď sme takmer vzápätí dostali možnosť 5-minútovej presilovky za faul na Repku, zdalo sa, že by to mohol byť zlomový moment zápasu, ale nestalo sa. Trenčania zasypali bránku súpera množstvom striel, chýbal však moment prekvapenia a nebezpečná tak bola iba strela Virgu, ktorú zastavila ľavá žŕdka bránky hostí. Presilovka ostala nevyužitá.

Nástup do záverečnej časti však vyšiel domácim perfektne - už v ôsmej sekunde skóroval Fürsten a o necelé dve minúty Amrich. Hostia sa však nevzdávali, naďalej bránili veľmi dôsledne a dokázali sa dostávať aj do vyložených šancí, Klobučníka však prekonali len raz, opäť v presilovej hre. Domácim v závere pomohlo vylúčenie bratislavského Pagáča a dvojgólové vedenie mohli tak uhájiť bez väčších problémov.

Stretnutie síce nebolo špičkovým predstavením florbalu, ale svojím dramatickým priebehom divákov iste zaujalo. Výkon domácich určite negatívne ovplyvnila aj neúčasť viacerých kľúčových hráčov, „upracované“ víťazstvo sme si však podľa priebehu zápasu zaslúžili.


1.FBC FLORBAL TRENČÍN - ŠK LIDO BRATISLAVA5:3 (0:0,3:2,2:1)

2.kolo, 15.8.2021, Mestská športová hala, 105 divákov

Rozhodovali: Kučera - Glonek, vylúčení: 5:3 (Repka 2x, Virga 2x, Kvasnica) + Škvaridlo (Lido) na 5 min., presilovky 0:2, oslabenia 0:0

Priebeh: 26.Kvasnica (Konrad Pelczarski) - 1:1, 29. Virga (F. Fürsten)- 2:1, 34.Kvasnica- 3:2, 41.F.Fürsten (Virga)- 4:2, 42.Amrich (Kvasnica)- 5:2

Zostava: Klobučník - Konrad Pelczarski 0+1, Amrich 1+0, Vrábeľ, Repka- Kvasnica 2+1, Virga 1+1, F. Fürsten 1+1, Mitucha, Poruban (od 30 min. Bulejčík), Karol Pelczarski (od 4. min P. Bičan), Bulejčík. Tréneri: J.Holovka, J.Lamačka


POVEDALI PO ZÁPASE:

Tomáš Kvasnica, hráč 1.FBC: "Zápas sa nevyvíjal najlepšie, začalo sa veľmi opatrne a v prvej tretine sme nemali prakticky žiadne šance. Neskôr sme sa začali rozbiehať, ale súper hral takmer celý čas betón a ťažko sa dobýjalo ich bránku. Aj keď sme dali góly tak sme nedokázali odskočiť a bola z toho do konca zbytočná dráma."

Jan Holovka, tréner 1.FBC : "Tieto zápasy sa hodnotia veľmi ťažko. Veľmi sme sa nadreli a utrpeli sme druhé víťazstvo v sezóne. Nie je to ani tak tým, že súper hral „betónik“ od polovice, ale skôr tým, že nám chýbajú veci ktoré nám v minulých sezónach nechýbali a toto je problém, ktorý musíme nejako vyriešiť."

Daniel Maňkoš, hráč ŠK LIDO: "Súper hral to, čo sme očakávali. Myslím si, že aj Trenčania očakávali čo budeme hrať. Dnes to bol vyrovnaný zápas a dovolím si tvrdiť, že šťastie sa priklonilo na stranu 1. FBC, padli im šťastné góly a to nás trochu položilo. Nemáme za čo hanbiť. Máme mladý tím, ideme od zápasu k zápasu. Tešíme sa nedeľný derby zápas so Snipers, od ktorého očakávame vybičovaný priebeh a veľkú divácku kulisu. Radi by sme si pripísali prvé body v sezóne. Našim cieľom je dostať sa do playoff, a tam už sa môže stať všetko."

Daniel Dobrovodský, asistent trénera ŠK LIDO: "Vyrovnaný zápas vo vysokom tempe a výbornej atmosfére. Vedeli sme, že Trenčín má veľkú streleckú kvalitu. Na to sme sa pripravili. Myslím, že sa nám darilo veľmi dobre eliminovať domácich v útoku. Mohli sme byť efektívnejší v zakončení. Toto rozhodlo dnešný zápas. Takýchto zápasov by mohlo byť v sezóne viac. Z nášho pohľadu rozhodne sklamanie z výsledku. Pracujeme ďalej. Najbližšie nás čaká zápas so Snipers Bratislava, o ktorých vieme, že sú mladí, technickí a radi hrajú nátlakový florbal. Poznáme ich silné a slabé stránky. Máme štyri dni, aby sme sa na to pripravili."