MESTSKÉ DERBY SME ZVLÁDLI S PREHĽADOM !

Prestížne mestské derby sa uskutočnilo už v 3.kole a odohrali sme ho na pôde súpera. Malo o to pikantnejšiu príchuť, že v prvých dvoch kolách obe družstvá bodovali naplno. Naši chlapci podali doteraz najlepší výkon, presvedčivo zvíťazili a naďalej sa tak udržali v popredí extraligovej tabuľky.

FLORBALOVÝ KLUB AS TRENČÍN - 1.FBC FLORBAL TRENČÍN 4:9 (2:3,1:5,1:1)

3.kolo, hala MŠC M-Šport Trenčín, 90 divákov

Rozhodovali: Cíbik – Tomáš, vylúčení 2:5 (N.Ondrášik 2x, G.Královič, Kvasnica, Virga) a Imrišík (AS) na 5 min., presilovky 2:2, oslabenia 0:0

Priebeh: 4.F.Fürsten (Virga) - 0:1, 5.P.Bičan (Amrich)- 0:2, 13.F.Fürsten (Virga) - 2:3 (P), 24.Kvasnica (Machara) - 3:4, 24.P.Bičan (Mitucha) - 3:5, 26.Kvasnica (Virga)- 3:6, 27.Konrad Pelczarski (Poruban)- 3:7, 33.Kvasnica (Virga)- 3:8 (P), 52.P.Bičan (Vrábeľ)- 4:9

Zostava: Klobučník - N.Ondrášik, Machara 0+1, Repka, Vrábeľ 0+1, Konrad Pelczarski 1+0, Babík - Kvasnica 3+0, Virga 0+4, F.Fürsten 2+0, Mitucha 0+1, P.Bičan 3+0, Amrich 0+1, Poruban 0+1, G.Královič, Bulejčík. Tréner: J.Holovka

Od začiatku mali výrazne viac z hry hostia a svoju prevahu aj vyjadrili dvoma rýchlymi gólmi. Domáci sa dostali do hry gólom v presilovej hre, následne pomerne ľahkou strelou vyrovnali a zdalo sa, že by mohli zápas zdramatizovať. Presilovú hru sme však Fürstenom využili aj my a do kabín sme šli s jednogólovým vedením, ktoré však nevyjadrovalo úplne pomer síl na ihrisku.

V úvode druhej tretiny domáci využili aj druhú početnú prevahu a druhýkrát vyrovnali skóre. Potom však prišli silné chvíle nášho tímu, keď sme v rozpätí štyroch minút zaznamenali štyri presné zásahy a zápas prakticky rozhodli. Keď v 33.minúte využil presilovú hru aj Kvasnica, bolo jasné, že zápas asi zvládneme. Škoda však z našej strany nevyužitej päťminútovej presilovky na rozhraní druhej a tretej tretiny, ktorú sme opäť, tak ako v minulom zápase proti ŠK Lido, nezahrali dostatočne rýchlo a dôrazne. V poslednej časti sme si však už hru viac-menej kontrolovali a víťaznú bodku za zápasom dal po peknej kolmici Vrábeľa Bičan. Hoci šancí mali hostia dostatok aj na „desiatku“, skórovať sa už nepodarilo.

Po troch kolách má tak 1.FBC v tabuľke stále plný počet bodov. V najbližšom domácom stretnutí privítame v sobotu 25.9. kvalitného súpera zo Žiliny. Začiatok zápasu je o 18,00 a srdečne Vás naň pozývame.


NAPÍSALI O DERBY: www.szfb.sk, Miroslav Hýlek

REPREZENTAČNÍ MLADÍCI Z 1. FBC V TRENČIANSKOM DERBY ÚRADOVALI

Derby o Trenčín dnes lepšie zvládli hosťujúci hráči z Mestskej športovej haly a teda chlapci z 1. FBC, ktorí dokázali zvíťaziť nad AS 9:4. Výraznou mierou sa o víťazstvo pričinili „rýchle šípy“ z prvej lajny Fürsten – Kvasnica – Virga, ktorí spolu strelili päť gólov a k nim sa pridal s hetrikom aj Patrik Bičan.

Obe trenčianske družstvá začali opatrne a pozorne v obrane a v postupnej rozohrávke. Postupne sa viac osmeľovali hostia z FBC a na konci štvrtej minúty zapracovali na spolupráci ostrieľaní juniori Samuel Virga s Filipom Fürstenom a druhý menovaný otvoril skóre zápasu. Neubehla ani minúta a Patrik Bičan napol sieť domáceho brankára Dominika Tureka po druhý raz. Hráči AS mali možnosť prvej presilovej hry v zápase, ktorú po chybe brankára Jakuba Klobučníka využil Lukáš Kráľ. FBC sa viac tlačilo pred bránku domácich, no jeden z protiútokov na vyrovnávajúci gól pretavil Juraj Matejka. K presilovke sa dostali aj hostia a po peknej akcii ju využil Fürsten čím dostal svoj tím do vedenia. V závere úvodnej časti ešte rozhodcovia vylúčili Tomáša Kvasnicu, no hráči AS nestihli ohroziť bránku FBC.

Stopercentná úspešnosť presiloviek oboch družstiev pokračovala, pretože hneď na začiatku druhého dejstva ju využili domáci, presnejšie Patrik Zverbík a bolo 3:3. Hostí to vôbec nezlomilo, skôr naopak, zvýšili aktivitu, výsledkom čoho boli dva góly v sieti AS počas trinástich sekúnd. To ale nebolo všetko, pretože prišli ďalšie dva rýchle góly a razom vyhrávalo FBC 7:3... Čaro využitých presiloviek domácich pominulo v polovici zápasu, no hráči FBC v úspešnosti pokračovali. Na 3:8 zvýšil Kvasnica, ktorý strelil hetrik. Zbytočný skrat Lukáša Imrišíka, ktorý spravil likvidačný faul spôsobil, že dostal päťminútový trest a oslabil tak AS.

Rozdelený trest prestávkou, domáci hráči prečkali a tak stále živili nádej o návrat do zápasu. Paradoxne im v tom ešte mohla pomôcť aj presilová hra, ktorú získali, no nedarilo sa im streliť gól. Časomiera nekompromisne ukrajovala čas a domácim sa postupne nádej na úspech rozplývala. Ako už býva zvykom, do útoku zavelil kapitán Juraj Matejka, ktorý predsa vlial štvrtým gólom svojim spoluhráčom do žíl čerstvú krv. Z následného tlaku sa hosťom podaril brejk, ktorý zakončil Bičan a tiež dnes strelil hetrik.

HLASY PO ZÁPASE:

Juraj Matejka (kapitán a tréner, FBK AS Trenčín): „Bol to dobrý a rýchly zápas. Spravili sme pomerne dosť chýb, ktoré nás stáli dobrý výsledok. Na druhú stranu sme si vypracovali dobré príležitosti, na ktorých musíme do budúcna stavať."

Ivo Rosina (najlepší hráč, FBK AS Trenčín): „Som rád za ocenenie najlepšieho hráča zápasu, avšak bol by som omnoho radšej, keby to bolo po víťaznom dueli. Bola to rýchla hra, ktorú v juniorke nemáme šancu zažiť, a som rád za príležitosť hrať v najvyššej súťaži.“

Jan Holovka (tréner, 1. FBC Florbal Trenčín): „Dnes sme dosiahli lepší výsledok ako v posledných dvoch zápasoch. Už sme vyzerali lepšie po florbalovej stránke, ale stále je tam veľa chýb, ktoré musíme odstrániť. Som rád, tri body v derby sa určite počítajú. Musím pochváliť chlapcov za bojovný výkon.“

Patrik Bičan (najlepší hráč, 1. FBC Florbal Trenčín): „Hralo sa mi super, a teším sa na vychladené pivko po zápase. Podali sme kolektívny výkon a dosiahli presvedčivé víťazstvo v mestskom derby. Chalani pristúpili k zápasu zodpovedne a tešíme sa z troch bodov.