BOJOVNOSŤ A PEVNÁ VÔĽA SPÔSOBILI VÍŤAZNÝ OBRAT

V 4.kole extraligy boli súperom nášho tímu „kobylky“ zo Žiliny. Všeobecne sa očakával ťažký zápas a predpoklady sa do bodky naplnili. Museli sme otáčať veľmi nepriaznivý priebeh, ale práve v takýchto stretnutiach sa víťazstvá mimoriadne cenia. Aj po štvrtom kole ostávame teda bez zakopnutia na víťaznej vlne, posunuli sme sa na čelo tabuľky a veríme, že toto cenné víťazstvo nás ešte viac zomkne a posilní.

1.FBC FLORBAL TRENČÍN – FBC GRASSHOPPERS AC UNIZA ŽILINA 9:6 (1:4,4:1,4:1)

4.kolo, Mestská športová hala Trenčín, 101 divákov

Rozhodovali: Cíbik – Tomáš, vylúčení 1:1 (F. Fürsten), presilovky 1:0, oslabenia 0:0

Priebeh: 4.Amrich (P.Bičan) - 1:1, 25.Machara (Virga) - 2:4, 30.Amrich (Mitucha) - 3:4, 35.Machara (Kvasnica) - 4:4, 38.P.Bičan (Mitucha) - 5:4, 42.Kvasnica (Machara) - 6:5, 44.Virga (Kvasnica) - 7:5, 47.Virga (Kvasnica) - 8:5, 60.Kvasnica (N.Ondrášik) - 9:6

Zostava: Ďurmek- Repka, Vrábeľ, N.Ondrášik 0+1, Machara 2+1, Konrad Pelczarski, J.Ondrášik - Mitucha 0+2, P.Bičan 1+1, Amrich 2+0, Kvasnica 2+3, Virga 2+1, F.Fürsten, Poruban, Babík, Bulejčík. Tréner: J.Holovka

Zápas sa pre nás naozaj nezačal dobre. Na čo hostia siahli, padlo do našej bránky a v 11.minúte svietilo na ukazateli skóre hrozivých - 1:4. Po zredukovaní zostavy sme prebrali taktovku, diktovali tempo hry, ale strelecky sa nám nedarilo a na naše florbalky sa začala vkrádať nervozita. Keď navyše päť sekúnd pred koncom skončilo trestné strieľanie Kvasnicu na hornej žŕdke žilinskej bránky, príliš sľubne to pre nás nevyzeralo.

Druhá časť hry pokračovala v intenciách tej prvej. Naša prevaha sa neustále stupňovala, s výnimkou „doklepnutého“ gólu Macharu po Virgovej prihrávke sme sa však strelecky dlho nevedeli presadiť. Maximálne úsilie však prinieslo svoje ovocie: po kontaktnom góle Amricha v polovici zápasu sme sa upokojili a ešte do konca tretiny dokázali skóre otočiť gólmi Macharu a Bičana v náš prospech. Po našej zbytočnej chybe dokázal súper ešte v závere vyrovnať. Táto časť hry vyznela pre nás úplne jednoznačne, aj keď minimálne dvakrát musel po brejkoch súpera čarovať aj Ďurmek v našej bránke.

Záverečná časť sa začala našou presilovkou pri vylúčení Miškeho, ktorú sme využili v jej poslednej sekunde. Od tých chvíľ sa povedať, že sme hru úplne ovládli a súperovi rýchlo odskočili na trojgólový rozdiel. Aj keď sa súper ešte zmohol na jeden presný zásah, gólová bodka patrila päť sekúnd pred koncom nášmu Kvasnicovi. Naše víťazstvo sa síce rodilo ťažko, ale je úplne jednoznačne zaslúžené. Napriek deviatim obdržaným gólom dlho držal hostí nad vodou brankár Šuška, za ktorým navyše päťkrát zvonili jeho žŕdky.

Chlapcom sa treba poďakovať, že ani pri mimoriadne nepriaznivom vývoji nezložili proti silnému súperovi zbrane a vlastnou vôľou a kvalitou dokázali spôsobiť víťaznú otočku. Tento zápas ukázal, aký vie byť florbal dramatický a plný zvratov. Kto ho nevidel, môže ľutovať.

Veríme, že tento výkon pritiahne na budúci týždeň do hľadiska aj ďalších našich priaznivcov. Súperi budú opäť atraktívni: v sobotu 2.10.2021 - o 18,00 hostíme košické Florko a v nedeľu 3.10.2021 o 16,00 ATU Košice.

POVEDALI PO ZÁPASE:

Jan Holovka, tréner 1.FBC Florbal Trenčín: "Náš dnešný vstup do zápasu bol úplne tragický. Po prvej tretine prehrávať 1:4 nie je vôbec dobré. Nemáme ideálny vstup do sezóny, síce máme plný počet bodov ale v našej hre je veľa chýb ktoré musíme odstrániť. Nie každý tým bude brániť a čakať na našu chybu ale budú florbalovejší, a to sa nám môže vypomstiť"

Martin Veneny, tréner Grasshoppers Žilina: "Po dobrej prvej tretine, kedy sa nám z mála šancí podarili dať štyri góly, sme očakávali, že Trenčín nás začne vysoko napádať. Snažili sme sa na to cez prestávku pripraviť ale miesto konštruktívnej rozohrávky, ktorú sme chceli hrať sme začali lopty odovzdávať. Akonáhle necháte tak kvalitného súpera hrať väčšinu času na lopte, tak to nemôže skončiť inak ako gólmi v našej sieti."

Tomáš Kvasnica, hráč 1.FBC Florbal Trenčín: "Prvá tretina nám vôbec nevyšla, naopak súperovi tam padlo úplne všetko. V druhej tretine sme zapli, dominovali sme absolútne vo všetkom a Žilina nám v ničom nestíhala. V tretej tretine sme si to s prehľadom ustrážili a ich prípadné šance zlikvidoval Dušan v bránke. Sme radi za ďalšie víťazstvo."

Samuel Jančo, hráč Grasshoppers Žilina: "Úvod zápasu sme mali lepší ako súper. Dokázali sme premeniť šance, ktoré sme si vytvorili. Potom prišiel z našej strany úplný kolaps. Dostali sme štyri góly v krátkom slede a viac menej sme sa dostali na začiatok, a na konci nám súper odskočil na väčší gólový rozdiel."