FLORKU SME PODĽAHLI V DRAMATICKOM ZÁPASE PO NÁJAZDOCH

V 5. kole extraligy mužov sme privítali košické Florko. Súboj prvého s tretím priniesol vyrovnaný, kvalitný zápas, ktorý rozhodli pre seba hostia až po samostatných nájazdoch. Svojím dramatickým priebehom však duel prítomných divákov určite zaujal.

1. FBC FLORBAL TRENČÍN – FK FLORKO KOŠICE 4:5 (1:1,1:3,2:0 - 0:0,0:1) po nájazdoch

5.kolo, Mestská športová hala Trenčín, 150 divákov

Rozhodovali: Kučera - Glonek, vylúčení 1:2 (Karol Pelczarski), presilovky 1:0, oslabenia 1:0

Priebeh: 10. Amrich (Virga) - 1:0 (O), 22. Machara (Kvasnica) - 2:1, 51.N.Ondrášik (Machara) - 3:4, 58.Machara (N.Ondrášik) - 4:4

Zostava: Klobučník - Repka, Vrábeľ, N. Ondrášik 1+1, Machara 2+1, Konrad Pelczarski, J. Ondrášik- Mitucha, Karol Pelczarski, Amrich 1+0, Kvasnica 0+1, Virga 0+1, F.Fürsten, Poruban, P.Bičan, G.Královič. Tréner: J.Holovka

Prvá tretina bola úplne vyrovnaná. Vyložených šancí bolo pomenej, paradoxne tie najväčšie sme mali vo vlastnom oslabení a až tá tretia skončila Amrichovým vedúcim gólom. Po prestávke sme sa znovu dostali do vedenia gólom Macharu, boli sme častejšie na loptičke, ale súper bol skvelý v rýchlych kontrách a naše chyby v rozohrávke v útočnom i strednom pásme trestal priam nemilosrdne. Záverečná časť priniesla miestami až drvivý tlak domáceho tímu, hralo sa prakticky len na jednu bránku, hostí však podržal vynikajúci brankár Vaško a znížiť sa nám podarilo až necelých desať minút pred koncom počas našej druhej presilovej hry. Tlak Trenčanov pokračoval a necelé dve minúty pred koncom bol predsa len odmenený vyrovnávajúcim gólom. Nakoniec sme mohli dosiahnuť aj dokonalý obrat a siahnuť si na tri body, delovku Kvasnicu v poslednej minúte však zastavilo brvno Vaškovej bránky. V predĺžení náš tlak pokračoval, do vyložených šancí sme sa však už nedostávali a tak nakoniec rozhodovali samostatné nájazdy. Keďže z našich troch strelcov bol úspešný iba Karol Pelczarski a hostia svoje dva prvé pokusy premenili, dva body sa sťahovali do Košíc. Vzhľadom na ich efektivitu v zakončení možno konštatovať, že zaslúžene. Tento zápas si nenechal ujsť ani prezident SZFB Martin Kopejtko, ktorý vyzdvihol výkony oboch tímov. Domáci klub pripravil prekvapenie pre svojich fanúšikov, hráčov, súpera a návštevníkov zápasu v podobe svetelnej šou, ktorá prítomných zaujala a potešila.

NAPÍSALI O NÁS: Portál Slovenského zväzu florbalu(Kristína Pastorková):

SÚBOJ POPREDNÝCH TÍMOV LIGY MUSELI ROZHODNÚŤ AŽ SAMOSTATNÉ NÁJAZDY

Stret o prvé miesto v tabuľke priniesol vyrovnaný duel medzi 1. FBC Trenčín a Florko Košice. Trenčania do neho vstupovali ako lídri ligy s dvanástimi bodmi a bez jedinej prehry, zatiaľ čo Florko s deviatimi bodmi. O víťazovi museli rozhodnúť až samostatné nájazdy. Tímy vstúpili do duelu opatrne. Tempo zmenilo až presilovka Košíc, počas ktorého ale domáci našli priestor v obrane súpera a skórovali vo vlastnej oslabovke zásluhou Michala Amricha. Hostia sa presadili až v priebehu druhej polovice tretiny, keď Jakub Blaško vyrovnal v 12. minúte. Trenčínu stačili necelé dve minúty od začiatku druhej dvadsaťminútovky, aby znovu získali vedenie po presnom zásahu Matúša Macharu. O pár minút neskôr sa domáci dopustili niekoľkých chýb, ktoré hostia potrestali a v krátkom časovom slede strelil rovno dva góly Patrik Pelegrin. Tým otočil skóre stretnutia v prospech Florka. Do druhej sirény Košice zvýšili svoj náskok o dva góly po úspešnej strele Alexa Lazora. Hostia nechcene pomohli svojim súperom dosiahnuť na kontaktný gól svojim vlastným vylúčením. To na začiatku 51. minúty potrestal Norbert Ondrášik. Macharovi sa podarilo dať Filipovi Vaškovi dôležitý vyrovnávajúci gól v polovici 58. minúty. Ani na ten nedokázali hostia odpovedať a tak po bezgólovej tretine vstúpili do predĺženia. Ani päťminútový extra čas nebol dosť na to, aby sa rozhodlo o víťazovi vyrovnaného duelu. Nasledovali teda samostatné nájazdy. Ten víťazný v prospech Florka strelil Martin Kátlovský. Trenčín tak stráca body po prvýkrát v sezóne, no keďže to nebolo v základnej hracej dobe, udržal si prvé miesto v tabuľke. Florko je po tomto zápase tretie.

HLASY PO ZÁPASE:

Matúš Machara, hráč 1.FBC Florbal Trenčín:
"Zápas sa rovnako ako minulý týždeň nevyvíjal podľa našich predstáv. Nechali sme si streliť úplne lacné góly a museli doťahovať. Na toto si musíme dať pozor. Síce sme v tretej tretine vyrovnali, ale potom už to bol vabank o tom kto dá gól. Hoci sa mi dnes darilo, moc ma to neteší pretože tímový úspech sa nedostavil. Zajtra je nový deň, nový zápas, musíme sa na to vyspať a ísť si po víťazstvo."

Jan Holovka, tréner 1.FBC Florbal Trenčín:
"Dnes to bolo prvé dve tretiny veľmi vyrovnané stretnutie. Štyri góly sme dostali z brejkových situácii, nedá sa povedať, že by nás súper nejako obohrával. Dobre bránili a postrážili si naše nebezpečné útoky, zaslúžene majú dva body. Množstvo času sme na lopte, tretiu tretinu sme hrali "presilovku 5na5" na ich polovici a nedokázali ju využiť. Musíme na tom zapracovať a vyťažiť z našej medzihry viac. Znovu sme doťahovali, a dnes nám to proti florbalovejšiemu tímu než naposledy stačilo iba na bod."

Martin Kátlovský, hráč Florko Košice:
"Myslím, že obe mužstvá boli na výbornej úrovni, či už technicky alebo kondične, a chceli hrať florbal. Domáce FBC bolo výborné na lopte, celý čas ju držali čo nám robilo veľký problém, našťastie sme boli veľmi efektívni z brejkov a dobre bránili. Škoda toho vyrovnávajúceho gólu na konci, ale za priebeh zápasu zaslúžená remíza."

Pavol Blaško, tréner Florko Košice:
"Vedeli sme, že to bude asi najnáročnejší duel základnej časti. Súper nás ničím neprekvapil, bol síce dlhšie na lopte, ale my sme v druhej tretine využili všetky šance. Som veľmi spokojný s výkonom všetkých hráčov. Nájazdy sú trochu o šťastí, a my sme šťastní že cestujeme domov s dvoma bodmi."