TAK TROCHU USPÁVANKA PRED SÚBOJOM S LÍDROM

Deviate kolo extraligy mužov postavilo proti sebe súperov z opačných pólov tabuľky. Súperom nášho tímu, ktorý je v tabuľke druhý za vedúcim Tsunami, bol Žltý Sneh Košice, ktorý naopak uzatvára ligový pelotón a doteraz nezískal v súťaži ani jediný bod.

1.FBC FLORBAL TRENČÍN – ŽLTÝ SNEH KOŠICE 12:2 (2:1,3:2,7:0)

9.kolo, hala Mestská športová Trenčín, 94 divákov

Rozhodovali: Drienka - Kulich, vylúčení: 1:2 (Pelczarski), presilovky 2:0, oslabenia 1:0

Priebeh: 6.Bulejčík (G.Královič)- 1:1, 14.Babík (Poruban)- 2:1, 26.Pelczarski (Mitucha)-3:1, 32.Kvasnica (N.Ondrášik)- 4:2 (P), 37.Amrich (Kvasnica)- 5:2, 43.Amrich (Virga)- 6:2, 47.Kvasnica (N.Ondrášik)- 7:2 (O), 48.Machara (Virga)- 8:2 (P), 53.Bulejčík (Kvasnica)- 9:2, 55.Mitucha (Pelczarski)- 10:2, 57.Amrich (Kvasnica)- 11:2, 59.P.Bičan (Bulejčík)- 12:2

Zostava: Ďurmek (52.Počarovský)- Repka, Vrábeľ, Babík 1+0, Bulejčík 2+1, N.Ondrášik 0+2, Machara 1+0, J.Ondrášik- Mitucha 1+1, Pelczarski 1+1, F.Fürsten, Poruban 0+1, G. Královič 0+1, P.Bičan 1+0, Kvasnica 2+3, Virga 0+2, Amrich 3+0, Matej Galajda. Tréneri: J.Holovka, J.Lamačka

Stretnutie veľa florbalovej krásy neprinieslo. Všetky naše činnosti boli akési pomalé a hoci sme na loptičke boli snáď 80-85% hracieho času, skóre bolo v polovici zápasu len 3:2. A ani našich vyložených šancí nebolo dovtedy príliš veľa, naopak, pri našich chybách v defenzíve nás viackrát musel podržať brankár Ďurmek. Prvé dve tretiny naše družstvo pripomínalo zaklínača hadov, ktorý pri práci sám seba uspal. Našťastie, tento košický had nebol vôbec jedovatý a tak strata bodov reálne nehrozila. V poslednej tretine, keď už snaživý súper sotva „vláčil nohy“, sme sa konečne presadili a dosiahli presvedčivé víťazstvo. Žiadna fascinujúca reklama na florbal to však dnes z našej strany nebola a ak chceme uspieť v pondelok proti lídrovi, bude musieť byť náš prístup k zápasu od prvej minúty ďaleko zodpovednejší.

Pre istotu pripomíname, že šláger 10. kola proti Tsunami Záhorská Bystrica sa odohrá v našej hale už tento pondelok, 1.novembra so začiatkom o 17:00 h. Nenechajte si ujsť príležitosť uvidieť priamy súboj dvoch vedúcich družstiev o špicu tabuľky.

Mesto Trenčín bude od pondelku 1. novembra v bordovej farbe. Budeme sa riadiť opatreniami pre hromadné podujatia. Prístup na stretnutie bude povolený v režime OTP (očkovaný, testovaný a po prekonaní Covid 19). Každý návštevník sa zaeviduje do zoznamu návštevníkov pri vstupe do haly. Je povinný respirátor počas celého podujatia a dodržiavať predpisy organizátora. Mestská športová hala má v tomto režime možnú kapacitu 343 návštevníkov. Po dohode klubov bude domáci tím Tsunami Záhorská Bystrica, ktorá odohrá tento duel na palubovke 1. FBC Trenčín po dohode oboch klubov. Dokážu Trenčania obrať o body lídra ligy? Uvidíme v pondelok. Tešíme sa na vašu účasť a podporu. Zápas bude vysielať aj nová športová televízia TV JOJ ŠPORT.


HLASY PO ZÁPASE:

Michal Amrich, hráč 1.FBC Florbal Trenčín: "Musíme popracovať na tom, že v poslednej dobe vždy dostaneme prvý gól. Hra vôbec nezodpovedala jasnému výsledku, prvé dve tretiny boli trochu utrápené. Potom sme to stiahli na dve formácie, dostali sa do tempa, dali góly a pripravili sa na pondelkový súboj o prvé miesto. S výkonom ako dnes však nebudeme mať moc šancí na úspech."

Daniel Komora, brankár Žltý Sneh Košice: "Prvé dve tretiny sme ešte vládali behať, boli sme tesne za nimi. Tretiu tretinu sme vôbec nezvládli fyzicky, ubehali nás."

Jan Holovka, tréner 1.FBC Florbal Trenčín: "Začali sme klasicky s myšlienkou, že sa súper porazí sám. To, čo sme dnes predviedli, nemá s našimi výkonmi nič spoločné. Odohrali sme zápas ani nie na pol plynu, taký hrozný florbal som z našej strany dlho nevidel. Ak s takýmto nasadením nastúpime v pondelok, budeme sa veľmi čudovať, čo s nami Tsunami predvedie."

Róbert Beľuš, tréner Žltý Sneh Košice: "Cestovali sme sem s tým, že rovnako ako v posledných stretnutiach budeme tréningový súper. Celkom ma prekvapilo, že sme s Trenčanmi prvé dve tretiny držali krok. Chlapci z Trenčína sú kondične oveľa lepšie pripravení, za dve tretiny nás ubehali a tretiu sme už nemali v nohách."