NASTÚPIL ZA ZRANENÉHO SPOLUHRÁČA A ROZHODOL

Šláger dvojkolového víkendu zakončili naši chlapci zápasom proti Tsunami Záhorská Bystrica. Televízny duel ponúkol od úvodných sekúnd dramatickú zápletku. Hoci sme už po necelých troch minútach hry viedli o dva góly, už o ďalšie štyri minúty bolo vyrovnané – 2:2. Ešte v prvej polovici úvodnej tretiny sa však objavila v pláne trénera Jana Holovku trhlina.

S vážne podvrtnutým kolenom zamieril do nemocnice pilier našej obrany Dominik Vrábeľ. Na jeho miesto prišiel po krátkej rozcvičke len šestnásťročný Tomáš Bulejčík. Práve on zakončil akcie, ktoré nám priniesli dvojgólové vedenie vedúce k zisku troch bodov.

„O prvé miesto v extralige nehráte každý deň. Nervozita bola na mieste. Po prvom striedaní to však pominulo. Snažil som sa najmä pomôcť tímu. Po zápase som prehodili pár slov s Dominikom, ktorý ma pochválil,“ povedal Tomáš.

Hoci krívajúc a s obviazaným kolenom, ale spokojný. Tak sledoval záver duelu Dominik Vrábeľ. „Z Tomáša sa veľmi teším. Verím, že ho to nakopne. Je to perspektívny hráč. Asi málokto by pred zápasom povedal, že práve dorastenec rozhodne zápas o prvé miesto v tabuľke,“ povedal rodený Košičan a pokračoval: „Ešte v nemocnici som bol v zápasovej eufórii. Neriešil som zranenie, ale nonstop som sledoval zápas. Keď som videl, že Tomáš dal dva góly, začal som sa báť o miesto v zostave. Tomovi samozrejme gratulujem!“

Tomáš zbiera skúsenosti s mužmi už od leta. Dnes má za sebou najvydarenejší víkend. „Pripísali sme si šesť bodov a sme na čele tabuľky. Ja som si to ešte spríjemnil dvoma gólmi v každom zo zápasov. Na ligu si napriek tomu stále iba zvykám.“

VRÁBEĽ VERÍ, ŽE SA ČOSKORO VRÁTI

Dominik patrí medzi hráčov, ktorí vedia nielen rozdať, ale aj prijať. Dnes mu však nezostáva iné len čakať, ako dopadnú podrobné vyšetrenia. „Prvé vyšetrenie naznačilo, že by som nemal mať nič roztrhnuté. Koleno vyskočilo, ale vrátilo sa naspäť. Som rád, že sa mi na to pozrel aj fyzioterapeut futbalistov AS Trenčín. Uvidíme, čo bude ďalej. Verím, že napokon to nebude nič vážne a čoskoro sa vrátim na palubovky,“ verí Dominik.