S NIŽNOU SME VYBOJOVALI TRI BODY V SAMOM ZÁVERE

V záverečnom kole prvej polovice základnej časti sme privítali na domácom ihrisku tradične nebezpečného súpera – FBK Nižná. Vyše stovky divákov bolo zvedavých, či budú v zápase na koni rozohranejší domáci, alebo „odpočinutá“ Nižná, ktorá v posledných dvoch kolách vynútene pauzovala pre covidovú karanténu.

1.FBC FLORBAL TRENČÍN – FBK NIŽNÁ 6:5 (0:0,5:4,1:1)

11.kolo, Mestská športová hala Trenčín, 126 divákov

Rozhodovali: Sklenica - Beňo, vylúčení 0:1, presilovky a oslabenia 0:0
Priebeh: 22.Pelczarski (P.Bičan)- 1:0, 28.Kvasnica (N.Ondrášik)- 2:1, 30.N.Ondrášik (Kvasnica)- 3:2, 35.Kvasnica (Virga)- 4:4, 39.Kvasnica (Virga)- 5:4, 59.Kvasnica (N.Ondrášik)- 6:5

Zostava: Klobučník- Repka, Machara, N.Ondrášik 1+2, Amrich- Mitucha, Pelczarski 1+0, P.Bičan 0+1, Kvasnica 4+1, Virga 0+2, Babík. Tréneri: J.Holovka, J.Lamačka

V prvých šiestich minútach sme sa dostali do troch vyložených gólových príležitostí, avšak dosť ľahkovážne sme ich nevyužili. V siedmej minúte prvý raz vážnejšie zasahoval aj Klobučník. Až do konca tretiny sme mali optickú prevahu, mali sme aj šance, ale úplné „tutovky“ ako v úvode to už neboli a prvá tretina sa tak skončila bez gólov.

Druhá časť hry bola úplne odlišná, za necelých jedenásť minút padlo až sedem gólov. Trikrát sme šli po krásnych zásahoch do vedenia, súper však veľmi rýchlo trikrát vyrovnal, z toho dvakrát po nariadených trestných strieľaniach. A aby toho nebolo málo, okamžite po treťom vyrovnaní šli hostia prvý raz do vedenia. Naši chlapci na chvíľu znervózneli, loptička nám často odskakovala, no dvojica reprezentantov Virga s Kvasnicom dokázala predsa strhnúť do konca tretiny vedenie na našu stranu.

V tretej tretine Nižná ožila, dostala sa do viacerých vyložených šancí, no našťastie nedokázali hostia trafiť ani našu odkrytú bránku. My sme si vypracovali dobré príležitosti počas jedinej presilovej hry, no zakončenie nás zradilo a hostí podržal aj brankár Kepšta. Hostia osem a pol minúty pred koncom vyrovnali Bachanom a hoci sa šance striedali na oboch stranách, zdalo sa, že zápas speje do predĺženia. V 59.minúte došlo k jedinému spornému momentu, keď po celý zápas presní rozhodcovia najprv uznali domácim problematický gól, následne ho však odvolali. Je treba oceniť, že naši chlapci sa nenechali vyviesť z konceptu, príkladne sa ďalej koncentrovali na hru a o 15 sekúnd strelec zápasu Tomáš Kvasnica rozhodol svojím štvrtým gólom o tom, že v Trenčíne nakoniec zostali všetky tri body. Počas záverečnej power play sme už hostí do vážnejšej šance nepustili.

Aj keď sa v zápase vyskytlo viacero chýb na oboch stranách, nasadením oboch tímov a svojím dramatickým priebehom musel divákov uspokojiť. Zisk troch bodov proti silnému súperovi je preto pre nás určite potešiteľný.

Najbližší domáci zápas odohrá naše družstvo v stredu 17. novembra o 16,00 hod. hostíme družstvo Snipers Bratislava.

HLASY PO ZÁPASE:

Tomáš Kvasnica, hráč 1.FBC Florbal Trenčín: "Hralo sa o každý centimeter na ihrisku. Chlapci z Oravy prišli nabudení po karanténe, nechali tu maximum, ale pod hradom Matúša Čáka sa body nepúšťajú."

Jan Holovka, tréner 1.FBC Florbal Trenčín: "Z našej strany dnes hrozný zápas. Hrali sme staticky, vôbec nie som spokojný s predvedenou hrou, ale máme tri body a sme za to radi."

Jakub Kepšta, brankár FBK Nižná: "Zápas hodnotím veľmi úspešne, bol plný pekných akcii, pekných gólov a pekných zákrokov. Uvidíme čo bude ďalej. Máme voľný víkend, oddýchneme a pripravíme sa na ďalší zápas."

Patrik Bachan, tréner FBK Nižná: "Dobrý zápas, kiež by sme takých hrali viac, bolo by to super. Súper bol lepší, tu nie je o čom. Troška nás mrzí, že aspoň bodík sa nám neušiel, ale sú to veľké skúsenosti pre našich mladých. Kubo Kepšta dnes opäť neskutočný výkon v bráne."