JUNIOROV NEZMIETOL ANI HURIKÁN, ANI TSUNAMI

Takmer po mesiaci sa nám naši juniori predstavili opäť v domácom prostredí. Po tom, ako priviezli šesť bodov z Bratislavy, sme boli zvedaví, ako si budú počínať proti ďalším súperom z bratislavského regiónu na domácej pôde. Privítali sme u nás tímy bratislavského Hurikánu, nováčika súťaže a v nedeľu naopak jej stáleho účastníka Tsunami Záhorská Bystrica.

Hurikán nás však neodfúkol, Tsunami nezaplavilo. Naopak, do tabuľky sme si pripísali ďalších šesť cenných bodov.

1.FBC FLORBAL TRENČÍN – VŠK PdF UK HURIKÁN BRATISLAVA 8:5 (0:0,4:3,4:2)

9.kolo, 6.11.2021, Mestská športová hala Trenčín, 48 divákov

Rozhodovali: Sklenica – Beňo, vylúčení: 3:1 (Orság, Bulejčík, A.Rendl), presilovky 0:1, oslabenia 0:0
Priebeh: 29.Bulejčík (A.Rendl)- 1:0, 31.Bulejčík (G.Královič)- 2:0, 31.Habánek (Kramárik)- 3:1, 40.Bulejčík (Samuel Halas)- 4:3, 48.Habánek- 5:4, 48.Bulejčík- 6:4, 51.Levický (vlastný)- 7:4, 59.T.Bielik- 8:5

Zostava: Polák- Samuel Halas 0+1, A.Rendl 0+1, Orság, Cifranič- G.Královič 0+1, Matej Galajda, Bulejčík 4+0, Habánek 2+0, Kramárik 0+1, Barčák, T.Bielik 1+0. Tréner: J.Lamačka

Počas prvých pätnástich minút sme boli snáď 80% času na loptičke, pomer vyložených šancí bol však približne vyrovnaný, ba tie hosťujúceho tímu boli ešte „tutovejšie“ a brankár Polák musel vyťahovať jeden ťažký zákrok za druhým. Posledných päť minút sme pridali na dôraze, trikrát sme obranu súpera aj prekonali, ale nastrelili sme len všetky tri žŕdky jeho bránky a tak sa do kabín šlo za bezgólového stavu.

Ten trval takmer do polovice zápasu, no od 29 minúty sme bránku súpera predsa len odkliali a troma presnými trefami v priebehu necelých 120 sekúnd sme šli do trojgólového vedenia, ktoré mohlo priniesť viac pokoja na naše florbalky. A aj prinieslo, ale až prílišného. Súper znížil, bol zrazu aktívnejší, Orság síce nastrelil aj štvrtý raz žŕdku, no minútu pred koncom tretiny bolo zrazu vyrovnané. Tri sekundy pred sirénou však po Halasovej asistencii Bulejčík predsa len „vytiahol zajaca z klobúka“ a šli sme predsa len do vedenia.

Kto veril, že tento gól do šatne by mohol byť tým správnym rozhodujúcim okamihom zápasu, mýlil sa. Už v 34.sekunde po prestávke po ďalšej našej chybe hostia vyrovnali, osmelili sa, až do 47.minúty hrali svoju najlepšiu pasáž v zápase a vytvárali si ďalšie šance. O minútu na to však v správnom čase zavelil do útoku presným zásahom kapitán družstva Habánek, ku ktorému sa už o sedem sekúnd pripojil ďalšou úspešnou trefou Bulejčík a misky váh sa opäť priklonili na našu stranu. A keď si tri minúty nato strelil vlastný gól hosťujúci Levický, zdalo sa byť definitívne „vymaľované“. Ale nebolo ... Zbytočnými vylúčeniami Bulejčíka a Rendla sme súperovi opäť „ústretovo“ podali pomocnú ruku. Päť sekúnd po skončení tej prvej hostia znížili a pri tej druhej nám bolo ešte dosť úzko. Nakoniec všetko vyriešila chyba súpera na útočnej polovici, ktorú po úniku profesorsky potrestal Timo Bielik a tak všetky body predsa len ostali doma.

Zápas plný zvratov a obojstranných chýb sme teda zvládli, ale natrápili sme sa v ňom možno viac ako sme predpokladali.

1.FBC FLORBAL TRENČÍN – TSUNAMI ZÁHORSKÁ BYSTRICA 10:5 (4:2,2:0,4:3)

10.kolo, 7.11.2021, Mestská športová hala Trenčín, 65 divákov

Rozhodovali: Mésaroš - Riečický, vylúčení: 2:3 (Barčák, Samuel Halas), presilovky: 1:1, oslabenia 0:0
Priebeh: 1.Bulejčík (Repka)- 1:0, 7.Habánek (Kyselica)- 2:0, 20.Bulejčík (Kvasnica)- 3:2, 20.Bulejčík (Kvasnica)- 4:2, 26.Barčák (G.Královič)- 5:2, 29.Kvasnica (Repka)- 6:2, 43.Kramárik (Kyselica)- 7:3, 44.Bulejčík (Repka)- 8:3, 48.Habánek (A.Rendl)- 9:4, 57.Kvasnica (Repka)- 10:5 (P)

Zostava: Farkaš- Samuel Halas, A.Rendl 0+1, Orság, Cifranič- Kvasnica 2+2, Repka 0+4, Bulejčík 4+0, G.Královič 0+1, Matej Galajda, Barčák 1+0, Habánek 2+0, Kramárik 1+0, Kyselica 0+2. Tréner: J.Lamačka

Zápas sme začali výborne, skórovali hneď z prvej akcie a v siedmej minúte pridali aj druhý gól. Aj keď súper takmer hneď znížil, boli sme jasne lepším tímom a vypracovali sme si množstvo šancí. Keď sa však súperovi podarilo z ojedinelého protiútoku vyrovnať, na ďalších pár minút sme zneisteli. Našťastie, do ďalšieho priebehu zápasu výrazne zasiahla posledná polminútka tretiny a skvelá súhra Kvasnicu s Bulejčíkom- počas nej Bulejčík po skvelých asistenciách Tomáša Kvasnicu dvakrát skóroval, druhýkrát to bolo tri sekundy pred koncom.

Záver prvej tretiny mal veľmi pozitívny vplyv na náš výkon v tej druhej. Najmä v úvodnej desaťminútovke sme zasypali hosťujúceho brankára Haverlu spŕškou striel. Ten ich často vyrážal pred seba, v dorážkach sa nám však príliš nedarilo a tak sme v tejto časti strelili „len“ dva góly. Dôležitejšie však bolo, že súpera sme do ničoho nepustili a Farkaš v našej bránke mal jediný vážny zákrok v 12.minúte.

Tretiu tretinu sme začali už menej koncentrovane. Už v 11.sekunde spálil Repka vyloženú príležitosť a keď súper o necelé dve minúty znížil, hrozila možnosť, že sa vážne vráti do zápasu. Našťastie takmer okamžite skóroval atypickým „golfovým úderom“ Kramárik a následne pridal ďalší gól Bulejčík. Za jasného stavu 9:4 sme si potom záver predsa len trochu skomplikovali dvoma zbytočnými vylúčeniami. Tsunami znížilo osem minút pred koncom pri presilovej hre o dvoch hráčov na 5:9 a malo k dispozícii takmer 90 sekúnd ďalšej početnej výhody. Tú však nevyužilo a tak gólovú bodku za zápasom dal v presilovke domáci Tomáš Kvasnica.

Chlapcom treba za dobrý výkon poďakovať, víťazstvo nad Tsunami je v tejto kategórii vždy cenné. Samozrejme, pozitívny vplyv mal kvalitný prístup k zápasu hráčov s extraligovými skúsenosťami, ale o úspech sa výrazným podielom pričinili všetky tri útočné formácie.