NA MAJSTROVSTVÁ SVETA AJ JAKUB KLOBUČNÍK, SAMUEL VIRGA A TOMÁŠ KVASNICA

Slovenskú florbalovú reprezentáciu mužov posilnia na majstrovstvách sveta mužov, ktoré sa uskutočnia 3.-11. decembra 2021 vo fínskych Helsinkách aj florbalisti aktuálneho lídra slovenskej extraligy. Do nominácie reprezentačného trénera Radomíra Mrázka sa dostali aj hráči 1.FBC Trenčín Samuel Virga , Tomáš Kvasnica a brankár Jakub Klobučník. Slovenskú reprezentáciu čakajú tri zápasy v základnej skupine. Úvodný duel odštartujú naši reprezentanti v piatok 3. decembra proti USA. V sobotu si zmerajú sily proti Poľsku a v nedeľu nastúpia na posledný zápas v skupine proti Thajsku. Šampionátu sa zúčastní 16 tímov, rozdelených do štyroch skupín. V skupinovej fáze hrá každý s každým, zatiaľ čo druhá fáza zahŕňa play-off. Slovenská reprezentácia sa stretne v utorok vo večerných hodinách v Bratislave. V stredu predpoludním naša výprava odlieta z viedenského letiska do Helsínk.

Jakub Klobučník, slovenský reprezentant: “Cieľ je jasný, prvé miesto v skupine. Chceme postúpiť medzi osem najlepších tímov. Radi by sme zaútočili na piate miesto na šampionáte. Cítim sa dobre, zdravotne som už v poriadku a teším sa na šampionát“.

Finálový zápas je na programe 11. decembra. Florbalové zápasy odvysiela RTVS. Titul majstra sveta obhajujú Fíni. Slovenská reprezentácia obsadila na ostatných majstrovstvách sveta 2018, ktoré sa uskutočnili v Prahe celkové 9. miesto.

Oslovili sme našich dvoch slovenských reprezentantov pred odchodom na šampionát a položili im zopár otázok. Na fotografii spolu s Dominikom Bečárom (hráčom dorastu 1. FBC Trenčín) je Samuel Virga a Tomáš Kvasnica.

Slovenský reprezentant, hráč 1. FBC Trenčín, 19 ročný univerzál Samuel Virga sa predstavil na dvoch juniorských majstrovstvách sveta (2019 Kanada, 2021 Česko), kde Slovensko pod vedením Mareka Onderka obsadilo 6. miesto a 7. miesto.
Premiéru Samo v národnom drese absolvoval pod vedením súčasného reprezentačného trénera Mrázka na turnaji Polish open 2019.

Boj o národný dres Slovenska bol náročný alebo to išlo hladko? Si dobre pripravený na MS?
"Myslím si, že to určite nebolo tak jednoduché hoci som sa zúčastnil takmer všetkých reprezentačných akcií. Dúfam, že pripravený budem dobre, dal som do toho veľa úsilia takže dúfam, že to dobre dopadne."

Aký máte program pred odchodom na MS?
"Na programe už máme iba v utorok krátku zastávku v Bratislave, kde prespíme a následne ráno cestujeme do Viedne, odkiaľ už letíme priamo do dejiska MS. Dnes si ešte krátko potrénujem s Tomášom a pripravím sa na odchod na reprezentačný zraz."

Máš nejaký cieľ, ktorý by si chcel splniť na MS?
"Chcel by som predviesť čo najlepšie výkony, aby som pomohol tímu k vytúženému výsledku."

Aká ste partia, dokážete potešiť slovenských fanúšikov svojimi výkonmi?
"Podľa mňa sme super partia a urobíme všetko preto, aby sme uhrali čo najlepší výsledok a potešili našich fanúšikov."

Do Fínska pocestuje aj slovenský reprezentant, 18 ročný hráč 1. FBC Trenčín, Tomáš Kvasnica, ktorý sa predstavil už na dvoch juniorských majstrovstvách sveta (2019 Kanada, 2021 Česko), kde Slovensko pod vedením Mareka Onderka obsadilo 6. miesto a 7. miesto. Premiéru Tomáš v národnom drese mužov absolvoval pod vedením súčasného reprezentačného trénera Radomíra Mrázka na kvalifikačnom turnaji na majstrovstvá sveta v Poprade (2020), kde si slovenská reprezentácia mužov vybojovala postup na šampionát.

Dostal si sa do záverečnej nominácie na MS. Čo to pre teba znamená?
"Znamená to veľmi veľa. Dlho sme sa pripravovali a v tejto ťažkej dobe sa všetci už tešíme."

Boj o národný dres Slovenska bol náročný alebo to išlo hladko? Si dobre pripravený na MS?
"Na zrazoch bola konkurencia, tak úplne hladko to nebolo. Napriek tomu však verím, že som pripravený a ukáže sa to v Helsinkách."

Aký máte program pred odchodom na MS?
"V utorok sa stretávame o 19:00 h. v Bratislave a v stredu ráno ideme do Viedne a odlietame do Helsínk."

Máš nejaký cieľ, ktorý by si chcel splniť na MS?
"Určite sa ukázať v čo najlepšom svetle a hrať najlepšie ako viem. Odvďačiť sa trénerovi za dôveru, pomôcť tímu k čo najlepšiemu výsledku."

Aká ste partia, dokážete potešiť slovenských fanúšikov svojimi výkonmi?
"Partia je super. V tíme panuje dobrá nálada. Budeme sa snažiť ako to len pôjde. Veríme, že sa bude na čo pozerať."

Ďakujeme za rozhovor a našim hráčom a slovenskej reprezentácii držíme palce.

Pripravujeme pre vás aj ďalšie rozhovory pred odchodom na MS. Dnes prinesieme ešte rozhovor s reprezentačným brankárom Jakubom Klobučníkom, hráčom 1. FBC Trenčín. Pokračovať budeme v rozhovoroch s reprezentačným trénerom Poľska, trénerom 1. FBC Trenčín Janom Holovkom, s našim odchovancom Šimonom Hatalom, ktorý oblieka dres 1. SC Vítkovice. Svojimi postrehmi vás poteší aj kapitán slovenskej reprezentácie Michal Pažák a poľský reprezentant a hráč 1. FBC Trenčín Karol Pelczarski.