MÁME ZA SEBOU SKVELÚ TRÉNERSKÚ STÁŽ VO VÍTKOVICIACH

Trojčlenná výprava trénerov nášho klubu absolvovala začiatkom tohto týždňa celodennú stáž v klube 1.SC Tempish Vítkovice, ktorý je jedným z najstarších a najúspešnejších klubov na západ od rieky Morava. Okrem úspechov tímu mužov je známa aj práca vítkovickej florbalovej akadémie.

„Predpoludnie sme absolvovali s generálnym riaditeľom klubu Pavlom Palatom a popoludnie patrilo prednáške šéftrénera mužov Pavla Brusa. Každý z nich nás v rámci časových možností oboznámil s mnohými podrobnosťami fungovania klubu,“ povedal k stáži tréner našich dorastencov a juniorov Juraj Lamačka. Spoločne s ním absolvovali deň v poprednom českom klube asistenti trénerov mladších žiakov a staršej prípravky Matej Galajda a Timotej Bielik.

V prvej časti sme sa dozvedeli viac o fungovaní štruktúry klubu, personálneho a materiálneho vybavenia, zázemia klubu a prestupovej politiky. Druhá časť patrila športovému procesu a praktickým príkladom trénera Brusa na tému „DNA“ vítkovického hráča. Hlavnou zložkou bol individuálny rozvoj, herné myslenie a kondícia hráča ako jednotlivca a kolektívny rozvoj družstva.

Stáž sme absolvovali v rámci programu PP3 zameranom na podporu oddielov a na skvalitňovanie práce v rôznych funkciách a úlohách v kluboch. Počas dňa sme mali možnosť vypočuť si kolegov zo Zlín Lions, TJ Znojmo, FBC Letka a Hornets Brno.

„Máme za sebou osobnú skúsenosť na nezaplatenie. Aj touto cestou chceme poďakovať 1.SC Tempish Vítkovice za pohostinnosť a otvorenosť. Ak bude opäť podobná možnosť, určite ju využijeme,“ dodal Lamačka.