RE START SÚŤAŽE EXTRALIGY MUŽOV A ŽIEN

Aktuálna vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR zo 16. 12. 2021 priznáva najvyššej celoštátnej florbalovej súťaži mužov a žien rovnaký status ako majú najvyššie profesionálne ligové súťaže vo futbale, hokeji, volejbale, hádzanej a basketbale.

Od 17. decembra 2021 platí, že je možné využívať vnútorné športoviská za účelom tréningovej činnosti športových klubov registrovaných pod športovými zväzmi, pričom všetci účastníci hromadného podujatia (tréningu) musia byť výhradne v režime OP. Podľa vyhlášky 307 Vestníka vlády SR vydaného 16.12.2021 sa za kompletne očkovanú osobu na účely tejto vyhlášky považuje aj osoba do 12 rokov a dvoch mesiacov veku.

Viac info: https://www.minv.sk/swift_data/source/verejna_sprava/vestnik_vlady_sr_rok_2021/vyhlaska_307.pdf

Slovenský zväz florbalu napísal:
Toto prelomové rozhodnutie je výsledkom niekoľkomesačných intenzívnych rokovaní a komunikácie prezidenta SZFB Martina Kopejtka a štátneho tajomníka MŠVVaŠ SR pre šport Ivana Husára s najvyššími predstaviteľmi krajiny na úrovni premiéra SR, ministrov vlády SR a Úradu verejného zdravotníctva SR. „Okrem toho, že sme chceli rovnako ako volejbalisti, hádzanári, či basketbalisti pokračovať v najvyšších súťažiach a tréningoch v halách, museli sme vládu i Úrad verejného zdravotníctva presvedčiť o tom, že k protipandemickým opatreniam sme pripravení pristupovať rovnako dôkladne a zodpovedne“, vysvetľuje výsledok veľkého úsilia Martin Kopejtko, prezident SZFB, ktorý zároveň dodáva: „Nesmierne ďakujem za obrovskú snahu Ivanovi Husárovi, štátnemu tajomníkovi pre šport, ministrom školstva, hospodárstva, regionálneho rozvoja, premiérovi, hlavnému hygienikovi a tiež prezidentovi Slovenského olympijského a športového výboru.“

K 5 profesionálnym športom pribudol aj florbal. Ligová komisia SZFB pripravila nové termíny pre neodohrané kolá počas "lockdownu". Kolá číslo 16.-21. sa rozhodli ponechať v pôvodných termínoch . Pôvodne vyžrebované 22.kolo by malo ostať ako posledné, zmení sa termín tohto kola plus samozrejme nové termíny 2 neodohraných kôl (14. a 15.).

ZMENY TERMÍNOV / EXTRALIGA MUŽI:


14.kolo: piatok 28.január (pôvodne piatok 17.december)
15.kolo: sobota 19.február (pôvodne nedeľa 19.december)
22.kolo: sobota 26.február (pôvodne sobota 19.február)

Začiatok play off: sobota 12.marec (pôvodne sobota 5. marec)

Naše extraligové družstvo mužov nastúpi na svoj prvý zápas po vynútenej Covid prestávke po novom roku, a to počas víkendu 8. - 9. 1. 2022 v Košiciach. Čakajú ich ostré súboje proti FaBK ATU Košice v sobotu a FK Florko Košice v nedeľu, pokiaľ nedôjde k opätovnému prerušeniu súťaže.

Zápasový rozpis mužského kádra 1.FBC FLORBAL TRENČÍN budeme aktualizovať na našej webovej stránke www.1fbctrencin.sk.
ŠK 1. FBC Trenčín plánuje od 20.12.2021 spustiť tréningový proces všetkých kategórií podľa požiadaviek trénerov a dostupnosti Mestskej športovej haly na Sihoti v Trenčíne.