FÜRSTEN, SLOVENSKÝ JUNIORSKÝ REPREZENTANT DOHRAL !

Juniorský slovenský reprezentant Filip Fürsten, účastník majstrovstiev sveta 2021, iba 19 ročný hráč 1. FBC Trenčín nebude na posledný tréning pred zápasom v tomto roku spomínať v dobrom. Úraz kolena ho pribrzdil v sľubne sa rozbiehajúcej kariére v aktuálnej sezóne. Jeho neúčasť oslabí elitnú formáciu Trenčanov. Aktuálny líder extraligovej tabuľky tak prichádza o druhého hráča základnej zostavy pre zranenie kolena. Jeho odpovede na naše otázky si môžete prečítať nižšie.

Ako a kedy sa ti stalo zranenie?

Zranenie sa mi stalo 19. novembra. V piatok na konci tréningu sme hrali tréningový zápas. Všetko bolo v poriadku. Vôbec som nepredpokladal takýto koniec tréningu aký nastal. V jednom súboji som spravil protipohyb a moje pravé koleno to nevydržalo. Zostal som ležať na zemi a vôbec som netušil, čo sa mi stalo. Bolesť neprichádzala a myslel som si, že v kľude môžem dokončiť tréning. To sa žiaľ nestalo. Išiel som do šatne a spoliehal som sa, že na ďalšie ráno bude všetko v poriadku. Avšak všetko bolo úplne inak.´

Čo nasledovalo po zranení?
Ráno som sa zobudil s neskutočnou bolesťou v oblasti pravého kolena. Nemohol som s ním ani pohnúť a nechýbal ani opuch. Zveril som sa do rúk odborníka. Vtedy som vedel, že je niečo veľmi zlé. Chodil som po vyšetreniach. Následne do nemocnice na odborné vyšetrenie s výsledkami. Ďakujem klubu, že mi zabezpečil aj magnetickú rezonanciu. V ilavskej nemocnici s poliklinikou som potom navštívil pána ortopéda MUDr. Takáča, ktorý ma vyšetril a postaral sa o mňa. Moc ma však nepotešil.

Aká je diagnóza ?
V nemocnici som sa dozvedel, že mám roztrhnutý predný krížny väz a mnoho malých zlomenín v oblasti kolena. Začalo mi dochádzať, že sen o titule, sa mi znovu a opäť rozplynul.

Čo robíš počas zranenia ?
Prvé dva týždne koleno potrebovalo absolútny kľud a pokojný režim. Celé dni som ležal so zafixovanou nohou a ľadovým obkladom. Bez barly som sa nemohol pohnúť ani na meter. Bol som pripútaný k lôžku. Avšak teraz už môžem aj chodiť, ale prvé kroky sú veľmi ťažké. So zranenou nohou musím každodenne cvičiť a spevňovať ju tak, ako sa len dá. Chystám sa na operáciu.

Kedy ťa môžeme vidieť opäť na palubovke ?
Bohužiaľ, hneď na začiatku ma pán MUDr. Jozef Takáč oboznámili s pravdou, ktorú som nechcel ani počuť. Túto sezónu ma na palubovke už neuvidíte. Termín operácie mám 10. februára 2022. Nasledovať bude rehabilitácia, regenerácia, posilňovanie a postupné tréningy a záťaž. Koleno sa musí zotavovať 6 mesiacov po zákroku. Teraz mi ostáva len chlapcom fandiť a držať im palce.

Filipovi želáme skoré uzdravenie a skorý návrat medzi nás.