JUNIORI SKOMPLIKOVALI PREŠOVU CESTU ZA ZÁCHRANOU

Dohrávka 14.kola extraligy juniorov bola pre naše družstvo predposledným vystúpením v súťaži, nakoľko play off sa v tomto ročníku nehrá. Ich súperom bol v domácom prostredí posledný Prešov, ktorý cestoval do Trenčína už len s nepatrnými šancami na záchranu. Naše družstvo už naopak malo istotu konečného štvrtého miesta v tabuľke.

1.FBC FLORBAL TRENČÍN – FBC A4ka MIKULÁŠ ACADEMY PREŠOV 11:4 (3:1,4:2,4:1)

Dohrávka 14.kola, 26.3.2022, Mestská športová hala Trenčín, 32 divákov

Rozhodovali: Mésaroš – Riečický, vylúčení: 4:3 (T.Bielik, Halas, Šálek, Rendla) + Terez (Prešov) na 5 min., presilovky 0:1, oslabenia 1:0

Priebeh: 11.Kyselica (A.Rendl) - 1:0, 14.Večeřa (Stanko) - 2:1, 18.Kramárik (Šálek) - 3:1, 30.A.Rendl (Kyselica) - 4:1, 35.T.Bielik (Kyselica) - 5:2, 38.Kyselica (G.Královič) - 6:2, 39.Pavlíček (Kramárik) - 7:3, 53.Halas (A.Rendl) - 8:3, 55.Rendla (Kramárik) - 9:3, 56.Večeřa (Venglik) - 10:3, 58.G.Královič (A.Rendl) - 11:4 (O)

Zostava: Polák - Halas 1+0, A.Rendl 1+3, Večeřa 2+0, Cifranič, Rendla 1+0, Venglik 0+1 - T.Bielik 1+0, G.Královič 1+1, Kyselica 2+2, Pavlíček 1+0, Šálek 0+1, Kramárik 1+2, Stanko 0+1, Dohál, Šimna, Galajda, Bulejčík. Tréner: J.Lamačka

V úvode zápasu bola hra viac-menej vyrovnaná, Prešov v existenčnom zápase pôsobil celkom sympatickým dojmom. Na vedúci gól Kyselicu dokázali hostia odpovedať vyrovnaním počas presilovej hry. Keď však Večeřa a Kramárik vymietli „vinkle“ súperovej bránky a hostia na prelome tretín nevyužili dve presilové hry, začala sa karta obracať v prospech domáceho tímu. Na gól Andreja Rendla síce ešte dokázal vzápätí so šťastím odpovedať hosťujúci Terez, do konca druhej časti sme pridali ďalšie tri góly a o osude zápasu bolo prakticky rozhodnuté.

V záverečnej tretine sa gólovo dlho nič nedialo, nevyužili sme ani dve presilové hry a tak sa skóre menilo až v 13.minúte po strele Halasa. Ďalšie góly potom už nedali na seba dlho čakať a tak sa nakoniec zrodilo naše dvojciferné víťazstvo, ktoré výrazne skomplikovalo už aj tak malé šance súpera na záchranu v súťaži. Možno aj z toho dôvodu bola táto časť hry poznačená nervozitou a množstvom faulov, za ktoré udelili rozhodcovia štyri dvojminútové a jeden päťminútový tretst.

Družstvo juniorov zakončí sezónu v sobotu 2.apríla, kedy v zápase 22.kola hostí súpera spoza Váhu – FBK AS Trenčín. Začiatok stretnutia je o 18,30.

Juraj LAMAČKA, tréner:

"Úvod bol poznačený neskorou hodinou začiatku stretnutia. Dlho nám trvalo sa dostať do zápasového rytmu. Hru sme ako tak diktovali a gólovo sa presadili v druhej polovici tretiny. Rovnaké scenáre mala 2. aj 3. tretina, kedy sa gólovo presadili viacerí hráči. Vzhľadom na tabuľkové postavenie sme odohrali celé stretnutie na tri útoky a dostali príležitosť všetci hráči. Mrzia nevyužité presilové hry, potešilo rýchle zakončenie v oslabení na jeden dotyk. Nervozitou poznačený koniec zápasu vzhľadom na skóre bol zbytočný."