JE DOBOJOVANÉ – SME MAJSTRI !!! SÚPERA SME ZRAZILI NA KOLENÁ V OSLABENIACH.

Všetci priaznivci 1.FBC Florbal Trenčín pred zápasom verili, že nedeľňajší zápas bude v sezóne ten posledný, majstrovský. Hoci oslavovať titul by bolo krajšie doma, nič nebolo možné ponechávať na náhodu. A naši chlapci to zvládli skvele. Hoci súper dve tretiny opäť riadne hrýzol a prvý raz sme šli do vedenia až v závere druhej tretiny, záver bol z našej strany excelentný. A to, že sme súpera zrazili na kolená štyrmi gólmi v oslabení v štýle čo oslabenie, to strelený gól, ostane asi naveky neprekonateľným rekordom finálovej série.

Rozhodujúci je ale jej konečný stav – zvládli sme úspešne tri zápasy za sebou a po dlhom čase si môžeme zakričať: SME MAJSTRI !!!

TSUNAMI ZÁHORSKÁ BYSTRICA – 1.FBC FLORAL TRENČÍN 2:8 (1:0,1:3,0:5) – konečný stav série 1:3

Finále play off, 4.zápas, 17.4.2022, Viacúčelová športová hala Záhorská Bystrica, 295 divákov

Rozhodovali: Beňo - Sklenica, vylúčení 0:4 (Trefný, N.Ondrášik, Mitucha, Amrich), presilovky 0:0, oslabenia 0:4

Priebeh: 25.Amrich (Machara)- 1:1, 33.Pelczarski- 2:2 (O), 39.Virga (Amrich)- 2:3, 44.Amrich (Kvasnica)- 2:4 (O), 49.Machara (Habánek)- 2:5, 53.Kvasnica- 2:6 (O), 55.Kvasnica (Virga)- 2:7 (O), 56.Mitucha- 2:8

Zostava: Klobučník- N. Ondrášik, Machara 1+1, Repka, Trefný- Kvasnica 2+1, Virga 1+1, Amrich 2+1, Mitucha 1+0, Pelczarski 1+0, Galajda, Habánek 0+1. Tréneri: J.Holovka, J.Lamačka

Štvrtý zápas finálovej série sa začal z oboch strán opatrne. Domáci boli na loptičke častejšie ako v predchádzajúcich stretnutiach, väčšinou však kombinovali na vlastnej polovici a do nebezpečných situácií sa nedostávali. Ani my sme si však šancí veľa nevypracovali. V 2.minúte mohol skórovať po Mituchovej prihrávke Pelczarski, ale tesne minul. Ďalšie zakončenia boli z oboch strán málo prekvapivé a obaja brankári ich s prehľadom likvidovali. V 9.minúte sa dostal do dobrej šance domáci Chovan, Klobučník ju však s prehľadom zlikvidoval. Domáci mali prekvapivo o niečo viac streleckých pokusov, jeden z nich zakončil v 14.minúte nechytateľne Šmajda a domáci šli do vedenia. O minútu mohlo byť vyrovnané, ale Virga s Kvasnicom loptičku za chrbát domáceho brankára nepretlačili. Od obdržaného gólu sme sa stali aktívnejším tímom, naše zakončenia však boli málo prekvapivé a tak sme sa vyrovnania v tejto fáze hry nedočkali.

Druhú tretinu sme zahájili dvoma streleckými pokusmi z diaľky, v 25.minúte nám však prvá vydarená kombinačná akcia priniesla vyrovnanie. Úspešným strelcom bol vo finále dovtedy strelecky mlčiaci Amrich. Naša radosť však netrvala ani minútu. Naša obrana nepochopiteľne zabudla za sebou nekrytého Kuboviča a ten šancu s prehľadom využil. Aj naďalej sme sa v útoku presadzovali len veľmi ťažko, naopak veľkú príležitosť Chovana musel likvidovať Klobučník. O minútu na to bol vylúčený Trefný, opäť sme však raz dokázali, že oslabenia zvládame väčšinou výborne. A tentokrát dokonca aj s čerešničkou na torte- rýchlonohý Pelczarski skvele vystihol pomalú rozohrávku Tsunami na útočnej polovici a po šprinte cez celé ihrisko v oslabení s prehľadom vyrovnal. Ani po vyrovnaní sa obraz hry zásadne nezmenil, čakalo sa na chyby. Dopustili sa jej v 39.min. domáci, ponúknutú šancu rutinérsky zblízka strelou ponad domáceho brankára premenil Virga a dostal náš tím po prvý raz v zápase do vedenia.

Už v 2.minúte záverečnej časti bol vylúčený Norbert Ondrášik, no v oslabení sme skórovali opäť my a bol to asi jeden z najdôležitejších momentov zápasu- Amrich bezpečne zužitkoval presnú Kvasnicovu prihrávku. Domáci boli smerom dopredu neškodní a jedinú ich vážnejšiu šancu bezpečne zmaril istý Klobučník. To však bolo už za stavu 2:5, pretože tesne predtým premenil presnú prihrávku Habánka na náš ďalší gól Machara. Zápas sme mali od týchto chvíľ úplne pod kontrolou, napriek tomu sme sa však dopustili dvoch nedovolených zákrokov s následnými vylúčeniami. Presilovky boli však pre Tsunami skôr trestom ako výhodou- tak ako v predchádzajúcich aj v týchto dvoch sme pridali po góle, autorom oboch bol Tomáš Kvasnica. V posledných minútach siahli domáci trochu nepochopiteľne k hre bez brankára, a tak gólovú bodku za stretnutím dal štyri minúty pred koncom symbolicky kapitán Mitucha.

Zápas určite nebol taký jednoduchý, ako hovorí konečný výsledok, veď dvakrát sme museli doťahovať súperov náskok. Jeho rozhodujúce fázy sme však zvládli excelentne a po deviatich rokoch si môžeme opäť zakričať – SME MAJSTRI !!!

Bezprostredne po zápase odovzdal nášmu družstvu majstrovský pohár a zlaté medaily prezident SZFB Martin Kopejtko. To, čo sme si všetci želali, sa naplnilo a tak majstrovské oslavy sa môžu začať !!! Trénerom, hráčom a všetkým členom realizačného tímu srdečne blahoželáme !!! Rovnaká vďaka patrí aj všetkým verným fanúšikom, ktorí nás po celý rok podporovali. Tešíme sa na Vás aj v nasledujúcej sezóne !!!