VIRGA ĎAKUJE SPOLUHRÁČOM A FANÚŠIKOM, KVASNICA JE RÁD, ŽE TITUL JE TAM, KDE MÁ BYŤ

1.FBC Trenčín potvrdil ziskom šiesteho ligového titulu pozíciu najúspešnejšieho klubu slovenskej florbalovej histórie. Tím vedený Janom Holovkom dominoval celému ročníku betRing extraligy, keď k trom prehrám v základnej časti pridal už len jednu v play-off.

„Som hrdý na celý tím, ako zvládol túto sezónu. Boli to dve nekonečné sezóny zakončené zlatom. Chcem poďakovať nielen spoluhráčom, ale predovšetkým fanúšikom, ktorí nás hnali dopredu počas celého play-off,“ povedal stále iba devätnásťročný líder kabíny Samuel Virga. Práve on tvoril nerozdeliteľnú dvojičku s ďalším tínedžerom Tomášom Kvasnicom.

„Sme radi, že sa nám to po neukončenej minulej sezóne podarilo. Bola to dlhá cesta, ale o to viac si to užívame. Nechcem pôsobiť namyslene, ale titul je konečne tam, kde má byť “ dodal „Kvaso“.

Dôležitým ohnivkom v reťazi boli najmladší hráči v kabíne. Vekom ešte juniori a dokonca dorastenci boli dostatočne silní, aby sa majstrovská reťaz nepretrhla. „Pre nás všetkých je to obrovský úspech. Sme veľmi šťastní, že sa nám po deviatich rokoch od posledného play-off podarilo priniesť titul späť do Trenčína. Moja prvá sezóna v mužskej kategórii nemohla skončiť lepšie. Som rád, že som mohol byť súčasťou tohto úspechu a teším sa na ďalšiu sezónu,“ povedal za všetkých najvyťaženejší z mladíkov vo vyraďovacej časti tohto ročníka Jakub Repka.

Jedným z lídrov kabíny bol aj ligou ošľahaný Dominik Vrábeľ. Hoci odohral iba desať zápasov a na prelome októbra a novembra ho vyradilo zranenie kolena, zohral veľmi dôležitú úlohu na lavičke. Vďaka svoje obrovskej energii držal tím v každom momente nad vodou. „Bol som veľmi rád, že takmer celé play-off som strávil s chlapcami. Prežil som to s nimi. Bolo pre mňa veľmi náročné sa iba prizerať. Boli to však veľmi pekné chvíle, ktoré sme zakončili najkrajšie ako sme mohli. Som rád, že sme to zvládli a teraz si môžeme spokojne vydýchnuť a zakričať si sme majstri.“

„Je to obrovská radosť. Čakali sme na to tri roky, keď nás zastavila pandémia. Verím, že to je zaslúžené víťazstvo. Oslavy sme si užili a ešte užijeme. Čakal som na svoju príležitosť a tá prišla. Možno aj ja môžem byť motiváciou pre mladších hráčov, aby vydržali a počkali si na svoju príležitosť. Tá rozhodne príde. Nesmieme však zaspať na vavrínoch. Treba pokračovať v práci, ktorá nás doteraz zdobila, aby sme sa mohli tešiť aj o rok,“ povedal na záver jeden z najväčších srdciarov klubu Boris Habánek.

MAJSTER SLOVENSKEJ REPUBLIKY - 2021/2022

VEDENIE KLUBU: prezident klubu: Miroslav SÁGA, športový riaditeľ: Ivan PIOVARČI, manager: Rastislav TIMKO.
REALIZAČNÝ TÍM: hlavný tréner: Jan HOLOVKA, asistent trénera: Juraj LAMAČKA, vedúci družstva: Martin GALAJDA, fyzioterapeut: Janka ZVERBÍKOVÁ, lekár: MUDr. Marek BOJDA.

HRÁČSKY KÁDER: Jakub KLOBUČNÍK, Dušan ĎURMEK, Peter POČAROVSKÝ, Tomáš KVASNICA, Samuel VIRGA, Michal AMRICH, Matúš MACHARA, Róbert TREFNÝ, Norbert ONDRÁŠIK, Jakub REPKA, Branislav MITUCHA, Karol PELCZARSKI, Boris HABÁNEK, Matej GALAJDA, Tomáš BULEJČÍK, Filip CIFRANIČ, Samuel BABÍK, Jakub ONDRÁŠIK, Patrik BIČAN, Dominik VRÁBEĽ, Andrej RENDL, Filip FÜRSTEN, Gabriel KRÁLOVIČ, Timotej BIELIK.