POĽSKÝ ˝CHLOPAK˝ KAROL PELCZARSKI ZÁVAŽÍM NA FINÁLOVÝCH MISKÁCH VÁH

Najväčšia ťarcha vyraďovacej časti sezóny bola na pleciach elitnej formácie. Tá bola počas celého ročníka nočnou morou všetkých súperov. Mladícka dravosť vpredu a skúsenosti v defenzíve boli pre súperov neriešiteľným rébusom. Jedným z rozhodujúcich závaží na finálových miskách váh však bol poľský „chlopak“ Karol Pelczarski. Študent medicíny doslova zlepil okolo seba druhý útok.

„Karol je výborný človek. Priateľský, úctivý a pracovitý. Túto sezónu sa mu nedarilo tak ako tie predošlé, ale to najlepšie si nechal na záver. V mnohých zápasoch bol práve on X faktorom, ktorý znamenal výhru,“ povedal na adresu jeden z lídrov kabíny Jakub Klobučník. „Karol je perfektný hráč s citom pre hru a výbornou prihrávkou. Skvele zapadol do kolektívu,“ doplnil spoluhráč z Pelczarského útoku Branislav Mitucha.

Poľský mladík dal v štyroch finálových zápasoch päť gólov a na dva prihral. Sedem kanadských bodov mal aj v trojzápasovom semifinále. V prvom kole play-off dal pritom iba gól a na ďalší prihral. V posledných troch zápasoch tohto ročníka však hral svoj najlepší florbal. Druhý zápas finálovej série rozhodol hetrikom (5:3), v prvom zápase v Záhorskej Bystrici vrátil tím do hry sólom cez celé ihrisko a rovnako v poslednom zápase sezóny nakopol náš stroj. Tentoraz gólom v oslabení.

„Za uplynulé tri roky sme si titul zaslúžili. Celá finálová séria bola veľmi vyrovnaná a o víťazstve rozhodovali detaily,“ povedal Pelczarski a pokračoval: „Nemal som veľmi vydarenú základnú časť. Som však veľmi rád, že sa mi podarilo vyladiť formu na finále a pomôcť tímu priviesť titul naspäť do Trenčína.“

Poľský reprezentant si užil nielen dramatickú sériu, ale aj finálovú atmosféru. „Veľmi sa mi páčila. Chcem poďakovať fanúšikom za podporu,“ povedal „Karlito“ a k prípadnému zotrvaniu pod Čákovým hradom so smiechom dodal: „Ešte neviem povedať. Zatiaľ oslavujem majstra.“