DORASTENCI ZDOLALI V DOHRÁVKE PÚCHOV

Vo štvrtok 28.apríla sa konečne odohrala dohrávka už dvakrát odloženého zápasu 11.kola regionálnej súťaže dorastencov proti Púchovu. Hoci sa hralo v našej hale, štatisticky bol vedený ako domáci tím Púchov. Stretnutie sa skončilo podľa očakávania našim víťazstvom, náš výkon, najmä v 2. a 3.tretine, však príliš presvedčivý nebol.

FBK PÚCHOV - 1.FBC FLORBAL TRENČÍN 5:12 (0:7,3:1,2:4)

Dohrávka 11.kola, 28.4.2022, Mestská športová hala Trenčín

Rozhodovali: Riečický - Mésaroš, vylúčení: 3:3 (Váni, Večeřa, Dohál), presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1

Priebeh: 7.T.Krajčovič (Venglik) - 0:1, 9.A.Rendl (Bulejčík) - 0:2, 9.Kyselica (T.Bielik) - 0:3, 10.Dohál - 0:4, 13.Bulejčík (T.Bielik) - 0:5, 16.Dohál (T.Krajčovič) - 0:6, 17.T.Krajčovič (Dohál) - 0:7, 33.Dohál (T.Krajčovič) - 2:8, 46.Greguš (Bulejčík) - 3:9, 48.Bulejčík (T.Bielik) - 4:10, 52.Bulejčík (T.Bielik) - 4:11 (P), 55.Bulejčík (A.Líška) - 4:12 (O)

Zostava: A.Líška 0+1 - Kútik, A.Rendl 1+0, Večeřa, Venglik 0+1, K.Husár - Kyselica 1+0, T.Bielik 0+4, Bulejčík 4+2, T.Krajčovič 2+2, Dohál 3+1, Šimna, Malko, Dohňanský, Váni, Greguš 1+0. Tréneri: J.Lamačka, M.Kallo

Zápas sa začal plne v našej réžii, permanentným tlakom, ktorý sme dokázali presvedčivo zužitkovať na výrazné vedenie a pár medzierok v defenzíve zlikvidoval spoľahlivý Líška v našej bránke. O osude stretnutia sa tak rozhodlo už v jeho úvodnej časti.

Aj od druhej tretiny naša výrazná prevaha pokračovala, bola však akási „vlažná“ a úplne jalová. V útoku sme sa predvádzali v zahadzovaní šancí (vrátane dvoch nepremenených trestných strieľaní), v koncovke sme sa ponúkali a vzadu sme veľkodušne poskytovali súperovi toľko priestoru, že sa z toho Líškovi mohla točiť hlava. Prostrednú periódu sme tak dosť hanebne prehrali 1:3 a aj keď sme sa v tej záverečnej predsa len ešte strelecky presadili, rozpačitý pocit z nášho výkonu to už nezmazalo. Florbal sa musí skrátka hrať s plným nasadením šesťdesiat minút, inak vás môže kruto potrestať. Dnes sa to síce nestalo, ale boli by sme určite neradi, aby nás niečo také postihlo už na domácom republikovom šampionáte, ktorý sa uskutoční v našej hale v dňoch 13.-15.mája, na ktorom budeme obhajovať majstrovský titul. Toto si treba uvedomiť už pri posledných dvoch dohrávkach, ktoré odohráme už túto sobotu v Topoľčanoch.

Na Majstrovstvá SR postupujeme teda z druhého miesta, strieborné medaily a pohár za umiestnenie odovzdal po zápase nášmu družstvu predseda regionálnej rady SZFB západ p.Ivan Piovarči.

Juraj LAMAČKA, tréner: „Zápas sa začal a hral pod našou taktovkou, aktívna hra, množstvo šancí v prvej tretine nám umožnili odskočiť do výrazného vedenia. Po tom čo som pochválil cez prestávku chlapcov za hru sa akoby uspokojili a doslova prestali hrať. Boli sme ľahkovážni najmä v zakončení a šancí sme mali neúrekom. Tá koncovka nás môže stáť zápasy, v ktorých bude šancí pomenej, dnes sme však utrpeli víťazstvo aj s tými nedostatkami. Cez víkendové dvojkolo a budúci týždeň v Prahe na Prague Floorball Cup je čo zlepšovať. Parametre hry a prístupu ku hre musíme diametrálne zdvihnúť.“