DNES O ZLATO SNIPERS BRATISLAVA S 1. FBC FLORBAL TRENČÍN, O BRONZ TSUNAMI PROTI AS TRENČÍN

MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA DORASTENCOV - 2. DEŇ:

PO ŤAŽKO VYDRETOM VÍŤAZSTVE SME VO FINÁLE !

V sobotu, ktorá bola druhým hracím dňom turnaja, stáli pred našimi chlapcami ďalšie neľahké úlohy. Najskôr súboj o bytie či nebytie proti košickému Florku, ktorý sme zvládli a postúpili medzi štyroch najlepších. Jednoduché to nebolo, na súperovo vedenie sme však dokázali rýchlo odpovedať, zlepenými gólmi v závere druhej tretine mu „odskočiť“ a potom sme si už víťazstvo postrážili. Semifinálový zápas proti rivalovi spoza Váhu mal miestami až hororové napätie, ale zvládli sme ho! Súpera sme ani raz nepustili do vedenia a zápas sme nakoniec rozhodli v úvode predĺženia gólom v oslabení! Bolo to ťažko vybojované víťazstvo, ale práve také sa počítajú! O čo bolo ťažšie, o to je cennejšie a my sme teraz oprávnení pripravovať sa na nedeľňajšie finále.


FK FLORKO KOŠICE - 1.FBC FLORBAL TRENČÍN 2:5 (1:3,0:2,1:0)

Základná skupina, 3.kolo, 14.5.2022

Rozhodovali: Kučera - Mésaroš, vylúčení 2:2 (T.Krajčovič 2x), presilovky 0:0, oslabenia 0:0

Priebeh: 10.Kútik (Venglik) - 1:1, 18.Kyselica (T.Krajčovič) - 1:2, 18.T.Bielik (Bulejčík) - 1:3, 23.T.Krajčovič (Večeřa)- 1:4, 36.Dohál - 1:5

Zostava: A.Líška - K.Husár, A.Rendl, Večeřa 0+1, Venglik 0+1, Hacek, Malko, Bečár- Greguš, T.Bielik 1+0, Bulejčík 0+1, Kyselica 1+0, T.Krajčovič 1+1, Kútik 1+0, Dohňanský, Dohál 1+0, Šimna, K.Kováčik, Váni. Tréneri: J.Lamačka, M.Kallo

Obe družstvá mali pred zápasom nôž na krku, bol to priamy súboj o postup do boja o medaily. Už v 17.sekunde sme dostali výhodu presilovej hry, nič sme z nej však nevyťažili. Aj ďalší priebeh hry bol nervózny a neurovnaný, s chybami na oboch stranách. Jednu z nich ako prví využili v ôsmej minúte hostia a šli do vedenia. Dlho sa z neho však netešili, lebo už o pol minúty Kútik vyrovnal. Hra potom pokračovala v predchádzajúcom nepresnom režime až do 18.minúty, kedy nám vyšla krásna kombinačná akcia a po asistencii Krajčoviča nás Kyselica dostal do vedenia. Dôležité bolo, že už o 20 sekúnd pridal ďalší gól Bielik a že sme dokázali ubrániť presilovú hru súpera v závere. Tieto momenty sa ukázali nakoniec asi ako rozhodujúce.

Druhú tretinu sme začali predsa len o niečo svižnejšie a trochu sebavedomejšie. Keď v 24.minúte doklepával brankárom vyrazenú strelu so siete hostí Krajčovič, dostali sme sa do sľubného náskoku. Bielikove „jedovky“ následne vychytal košický brankár, na opačnej strane nám pomohlo brvno a o niečo neskôr skvelý zákrok Líšku. Skóre tretiny uzavrel v 36.minúte po peknej individuálnej akcii Dohál.

V záverečnej časti sme hru kontrolovali, nehrnuli sa do útoku za každú cenu a aj chýb v obrane bolo menej. Hoci nás Florko v polovici tretiny na pár minút pritlačilo, jedinú jeho veľkú príležitosť zneškodnil ďalším perfektným zákrokom Líška, ktorý nás s prehľadom podržal aj pri ďalšej presilovke súpera. Gól Florka 72 sekúnd pred koncom znamenal už len kozmetickú úpravu výsledku, naopak, pri záverečnej power play sme loptičku dvakrát nedostali do opustenej bránky. Toto nás však mrzieť už veľmi nemuselo, po dôležitom víťazstve sme boli v semifinále a čakal na nás boj o medaily.

Sumár výsledkov 2.dňa v základných skupinách:

Skupina A: Sabinov - AS Trenčín 3:4, Dolný Kubín - Tsunami 7:14

Skupina B: Žilina - Snipers 3:4, Florko Košice- 1.FBC Florbal Trenčín 2:5

Konečné tabuľky:

Sk.A

1

Snipers Bratislava

3

3

0

0

21:9

9

2

ŠK 1. FBC Florbal Trenčín

3

2

0

1

22:10

6

3

FK Florko Košice

3

1

0

2

11:19

3

4

FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina

3

0

0

3

8:24

0

Sk.B

1

FBK AS Trenčín

3

3

0

0

21:13

9

2

Tsunami Záhorská Bystrica

3

2

0

1

27:20

6

3

FBC Predator Sabinov

3

1

0

2

16:14

3

4

Žatva 90 Dolný Kubín

3

0

0

3

14:31

0


FBK AS TRENČÍN - 1.FBC FLORBAL TRENČÍN 3:4 (0:1,0:1,3:1-0:1) po predĺžení

Semifinále, 14.5.2022
Rozhodovali: Riečický - Mésaroš, vylúčení 0:2 (Krajčovič, T.Bielik), presilovky 0:0, oslabenia 0:1
Priebeh: 18.A.Rendl (T.Bielik) - 0:1, 40.Kyselica (Venglik) - 0:2, 50.Kyselica (T.Krajčovič) - 2:3, 61.A.Rendl (Bulejčík) - 3:4 (O)

Zostava: A.Líška- K.Husár, A.Rendl 2+0, Večeřa, Venglik 0+1, Malko, Bečár- Greguš, T.Bielik 0+1, Bulejčík 0+1, Kyselica 2+0, T.Krajčovič 0+1, Šimna, Kútik, Dohál, K.Kováčik, Dohňanský, Váni. Tréneri: J.Lamačka, J.Kallo

Obe družstvá, vedomé si dôležitosti zápasu a klubovej rivality vychádzali z dôsledného plnenia obranných povinností a tak vyložených šancí nebolo v prvej tretine veľa. O niečo viac ťažších striel však musel predsa len likvidovať náš brankár Líška, v 18.minúte sme však ako prví gólovo udreli my: Rendl si skvele nabehol na dlhú Bielikovu kolmicu a pohotovo zakončil. V poslednej minúte nastrelil ešte Bielik nechytateľnou strelou hornú žŕdku súperovej bránky.

Druhú tretinu zahájil iniciatívnejšie súper, zakončoval však väčšinou nedôrazne alebo nepresne. Šancu Krajčoviča na opačnej strane zlikvidoval v 32.minúte brankár hostí. O chvíľu na to nasledovalo Krajčovičovo vylúčenie, bránili sme sa však úspešne a naopak, z rýchleho protiútoku nedokázal skórovať Bielik. V 35.minúte sa opäť vyznamenal brankár AS po strele Rendla, o dve minúty nato netrafil z výhodnej pozície Greguš. Za našu iniciatívu v týchto fázach hry sme však boli nakoniec po zásluhe odmenení: v poslednej minúte vybojoval v rohu ihriska ťažkú loptičku Venglik a jeho prihrávku Kyselica zblízka upratal do siete.

Vstup do záverečnej časti sa nám však príliš nevydaril. AS znížili už v 42.minúte Krecháčom, keď sa nám zdalo, že tesne predtým neodpískal rozhodca Riečický faul na nášho hráča. Nenechali sme sa však vyviesť z miery, pretože sme sa dokázali dostávať do šancí. Bulejčík však v dobrom postavení bránku minul, krátko na to zahodil tutovku Šimna a za nepremenené šance sme pykali, keď v 46.minúte Kollár nechytateľnou strelou vyrovnal. Keď sa zdalo, že súper by sa mohol dostávať „na koňa“, našiel v 50.minúte zo štandardky v rohu ihriska Krajčovič krásne voľného Kyselicu a ten zakončil presne. Päť minút pred koncom vybojoval loptičku Kútik, v ťažkej pozícii však mieril tesne vedľa. O chvíľu na to súper opäť vyrovnal skóre, keď zblízka strelou do ľavého „vinkla“ prekonal Líšku Oravec. Ďalší dôležitý moment sa odohral minútu a 44 sekúnd pred koncom, keď rozhodca Mésaroš dosť necitlivo vylúčil za údajnú ruku nášho kapitána Bielika. V tomto momente boli AS určite bližšie k postupu, až do konca riadneho hracieho času sme sa však skvele ubránili a tak sa šlo do predĺženia.

V predĺžení sme potrebovali ubrániť ešte šestnásť sekúnd oslabenia, hralo sa však iba dvanásť. Presne v 12.sekunde totiž hráči AS stratili loptičku a nekrytý Andrej Rendl v oslabení zblízka dopravil loptičku do siete. Sme teda opäť vo finále ! Poriadne sme sa na to nadreli, chlapcom patrí uznanie za nesmiernu snahu a bojovnosť aj vo chvíľach, keď nám úplne „nešla karta“. Postupom do finále získali nielen úspech, ale aj možnosť reparátu za prehru zo základnej skupiny s bratislavskými Snipers.

Nedeľňajší program sa začína ráno o 9:00 hod., finálový zápas má začiatok stanovený na 13:30 hod. Zaujímavosťou je, že do bojov o medaily sa prebojovali len zástupcovia dvoch regiónov: Bratislava a Západ. Nedeľňajšie zápasy o umiestnenie môžete sledovať na youtube kanály 1. FBC FLORBAL TRENČÍN - kliknite TU.

Prehľad sobotňajších výsledkov o poradie:

O 5.-8.miesto: Florko Košice- Dolný Kubín 6:1, Sabinov- Žilina 5:6 po predĺžení

Semifinále: Snipers- Tsunami 6:3, AS Trenčín- 1.FBC Florbal Trenčín 3:4 po predĺžení