ZVLÁDLI SME AJ FINÁLOVÚ HOROROVÚ KONCOVKU - SME MAJSTRI SLOVENSKEJ REPUBLIKY !!!

Posledný hrací deň majstrovstiev, nedeľa, priniesol priaznivcom florbalu štyri záverečné stretnutia o konečné poradie. Všetky zápasy priniesli až neuveriteľne vyrovnané súboje: o 7.miesto podľahol Dolný Kubín Sabinovu 4:6, o 5.miesto košické Florko Žiline 5:6 po predĺžení a v súboji o bronz podľahli Tsunami Záhorská Bystrica AS Trenčín 5:6 tiež po predlžení.

Najviac očakávaný bol však pochopiteľne finálový zápas medzi Snipers Bratislava a domácim tímom, ktorý bol plný odhodlania oplatiť Bratislavčanom porážku zo základnej skupiny.

To ešte prítomní diváci netušili, že aj finálový zápas vyvrcholí doslova hororovou zápletkou. Naši chlapci to ale zvládli skvele, a aj keď nám Snipers boli prinajmenšom vyrovnaným súperom, ani raz sme ich v priebehu zápasu nepustili do vedenia a v samom závere sme dokázali pridať aj rozhodujúcu víťaznú bodku. Takže titul je v správnych rukách. Gratulujeme !!!

SNIPERS BRATISLAVA - 1.FBC FLORBAL TRENČÍN 4:5 (1:2,1:0,2:2 - 0:1) po predĺžení

Finále, 15.5.2022, Mestská športová hala Trenčín
Rozhodovali: P.Bulko - Riečický, vylúčení 0:3 (K.Husár, Bulejčík, Venglik), presilovky 0:0, oslabenia 0:0
Priebeh: 3.T.Bielik (Bulejčík) - 0:1, 7.Greguš (T.Bielik) - 1:2, 46.A.Rendl (Bulejčík) - 2:3, 54.Bulejčík (A.Rendl) - 2:4, 65.T.Bielik (Bulejčík) - 4:5

Zostava: A.Líška (H.Kováč) - K.Husár, A.Rendl 1+1, Večeřa, Venglik, Bečár - Greguš 1+0, T.Bielik 2+1, Bulejčík 1+3, Kyselica, T.Krajčovič, Kútik, Dohňanský, Dohál, Malko, Šimna, K.Kováčik, Hacek, Váni. Tréneri: J.Lamačka, M.Kallo

Stretnutie bolo hneď od začiatku rušné a dramatické. Prakticky svoje prvé vyložené príležitosti pretavili družstvá na góly a tak už v 7.minúte bol stav 2:1 pre naše družstvo. V ďalšom priebehu v snahe vyrovnať mali o niečo viac príležitostí Snipers, ich koncovka však bola väčšinou nepresná a čo šlo do priestoru bránky, kryl spoľahlivý Líška.

Po prestávke bol hneď v 2.minúte vylúčený Husár, no najväčšiu šancu počas jeho trestu sme mali už takmer tradične my, Andrej Rendl však svoj dlhý šprint zakončil strelou tesne vedľa. Snipers mali aj naďalej miernu optickú prevahu, ale bránili sme zodpovedne a tak sa do šancí v týchto fázach takmer nedostávali. Naopak, v polovici zápasu pekne unikol Krajčovič, ale jeho koncovka smerovala do brankára. V 32.minúte však súper potrestal jedno z mála našich zaváhaní v strede ihriska a vyrovnal. V ďalšom priebehu sme zaznamenali z oboch strán pár ostrejších striel zo strednej vzdialenosti, obaja brankári boli však pozorní. Minútu pred koncom tretiny bol prísne vylúčený Bulejčík, scénár nášho druhého oslabenia bol však podobný ako toho prvého - šanca Bielika bola najväčšou a len s veľkou dávkou smoly neskončila v bránke.

Po druhej prestávke sme hru vyrovnali, šancí bolo na oboch strán menej, no v 46.minúte trafil Rendl prudko a presne a šli sme tretí raz do vedenia. V poslednej desaťminútovke si opäť vynútili optickú prevahu Bratislavčania, my sme hrozili skôr z protiútokov a jeden z nich zakončil presnou prudkou ranou Bulejčík. Viedli sme 4:2, ale vedenie nám dlho nevydržalo a po dvoch zlepených góloch súpera bolo už o necelú minútu vyrovnané. Necelé štyri minúty pred koncom sme dostali výhodu trestného strieľania, Bulejčík však bránku tesne minul. Ťažké chvíľky sme potom zažívali pri vylúčení Venglika 67 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času. Aj tretie oslabenie sme však aj v predĺžení ubránili a keď sa zdalo, že finále smeruje k samostatným nájazdom, z rýchlo zahranej štandardky našiel Bulejčík skvele Bielika a ten trafil úplne presne. Bolo to presne 39 sekúnd pred koncom predĺženia. Prepukla obrovská radosť, opäť sme dorasteneckí majstri !

Zápas bol nesmierne dramatický od začiatku až do konca a slušnú divácku návštevu držal v neustálom napätí. Naši chlapci si siahli všetci do jedného až na dno svojich síl a boli za to zaslúžene odmenení. Zlaté medaily a majstrovský pohár im po zápase odovzdali prezident Slovenského zväzu florbalu Martin Kopejtko a naši dvaja slovenskí reprezentanti - Tomáš Kvasnica a Samuel Virga.

Ivan PIOVARČI, športový riaditeľ klubu:
„Je to úžasné, gratulujem všetkým chlapcom a celému realizačnému tímu k tomuto úspechu. Dosiahnuť na titul v tejto kategórii trikrát za sebou je niečo ojedinelé a svedčí to o tom, že v klube to asi nerobíme zle. Tento rok je ešte o to cennejší, že sme ho dosiahli s oveľa menej skúseným a menej vyhratým kádrom ako v minulých rokoch a že sme napriek tomu úžasne zvládli koncovky vyrovnaných zápasov. Za seba poviem pravdu, že ja osobne som s titulom tento rok príliš nepočítal, o to viac ma teší. Máme teda všetci právo byť na chlapcov hrdí. Jedným dychom chcem však aj pri tejto príležitosti zdôrazniť, že každý mládežnícky titul nás poteší a považujeme ho za veľký úspech, nie je však a nikdy ani nebude vrcholom snaženia klubu. Rozhodujúcim cieľom pre nás tak aj v týchto výnimočných momentoch musí ostať výchova hráčov pre potreby seniorského „áčka“, ktorej musíme podriadiť v každom momente všetko. Cieľom každého mládežníckeho trénera preto musí ostať príprava hráčov pre vyššiu vekovú kategóriu, cieľom každého rodiča vytvoriť pre svoje dieťa zázemie pre systematickú cielenú prípravu a cieľom každého mladého hráča dostať sa postupnými krokmi do extraligového kádra. Prípadná ponuka podpisu hráčskej zmluvy by mala byť vyznamenaním, pretože znamená, že s hráčom do budúcnosti veľmi vážne počítame, považujeme ho za dôležitú súčasť klubu a neradi by sme o neho prišli. O všetko ostatné sa v klube postarajú ľudia, ktorí svojej práci rozumejú. Naše výsledky o tom hovoria jasnou rečou. A preto chlapci, nezaspite na vavrínoch, tento titul by nemal byť pre väčšinu z vás vrcholom kariéry, čakajú na vás ďalšie dôležité výzvy. Teraz už ale všetci oslavujte titul, máte na to právo!“

Juraj LAMAČKA, hlavný tréner 1. FBC FLORBAL TRENČÍN:
„Hodnotenie po celkovom víťazstve sa robí ľahko, no cesta k nemu jednoduchá vôbec nebola. Na úvod sa nám podarilo vysoko zdolať Grasshoppers Žilina, následne sme v dobrom zápase podľahli finalistom Snipers Bratislava. Po víťazstve nad košickým Florkom sme postúpili do semifinále z druhého miesta. Semifinále v skvelej atmosfére proti AS Trenčín sme rozhodli až v predĺžení. Dnešné finále bolo vyvrcholením celého turnaja a sme radi, že s úspešným koncom pre nás. Blahoželám a ďakujem trénerom a kamarátom zo Snipers. Pekná, ale dlhá sezóna je za nami,“ povedal tréner majstrovského 1. FBC Florbal Trenčín Juraj Lamačka pre portál szfb.sk.

Tomáš CHVÁLA, hlavný tréner SNIPERS BRATISLAVA:
„Na prvý pohľad sa môže zdať, že sme majstrovstvami prešli pomerne jednoducho, no všetky zápasy boli náročné. Náš cieľ bol jednoznačný a to bol titul majstra, nakoľko išlo o náš silný ročník 2005, ktorý aj kvôli korone prišiel o dvoje majstrovstvá a tak sa chalani pred prechodom do juniorky chceli rozlúčiť s majstrovstvami ziskom titulu, čo sa žiaľ nepodarilo a odchádzame “len” s nálepkou vicemajster. Som na svojich chalanov hrdý a pre mňa sú majstri lebo viem, čo do toho všetkého dali a čo všetko tomu obetovali. Najpodstatnejšie je, že sa chalani posúvajú a zlepšujú zo sezóny na sezónu a dospievajú aj ľudsky a to nám pri mládežníckom športe ide. Medaile a úspechy tešia, no ideme ďalej a teším sa do ďalšej práce s chalanmi,“ zhodnotil účinkovanie svojich zverencov Tomáš Chvála zo Snipers Bratislava pre portál szfb.sk.

Priebeh a 14 zápasov z dvadsiatich možných zo šampionátu s následným slávnostným ceremoniálom si môžete pozrieť na youtube kanály 1. FBC FLORBAL TRENČÍN - kliknite TU. Podporte nás svojím odberom, predom vám ďakujeme. Vážime si každého odberateľa nášho youtube kanála klubu 1. FBC FLORBAL TRENČÍN. FLORBAL TV ďakujeme vám, celému tímu a štábu za výrobu a odvysielanie M-SR v Trenčíne. Pripravujeme pre vás aj fotogalériu z finálového duelu ako aj z vyhlásenia výsledkov, vrátane spoločnej fotografie tímov, ktorí sa na majstrovstvách Slovenska u nás zúčastnili.

CELKOVÉ PORADIE:

1. 1. FBC FLORBAL TRENČÍN
2. SNIPERS BRATISLAVA
3. FBK AS TRENČÍN

4. TSUNAMI ZÁHORSKÁ BYSTRICA
5. GRASSHOPPERS ŽILINA
6. FLORKO KOŠICE
7. FBC PREDATOR SABINOV
8. ŽATVA 90 DOLNÝ KUBÍN


MAJSTER SLOVENSKEJ REPUBLIKY 2021/2022 - DORASTENCI

Adam LÍŠKA, Hugo KOVÁČ, Dominik BEČÁR, Dominik KÚTIK, Tomáš MALKO, Andrej RENDL, Dominik VENGLÍK, Timotej BIELIK, Tomáš BULEJČÍK, Damián DOHÁL, Timotej DOHŇANSKÝ, Alexander HACEK, Krištof KOVÁČIK, Tomáš KRAJČOVIČ, Matúš KYSELICA, Michal ŠIMNA, Juraj VÁNI, Jakub VEČEŘA, Krištof HUSÁR, Adam GREGUŠ. Tréneri: Juraj LAMAČKA, Michal KALLO