PRIPRAVILI SME PRE VÁS POHĽADY DO KLUBOVEJ HISTÓRIE ŠK 1. FBC TRENČÍN

Vážení priaznivci nášho klubu,

radi by sme sa Vám pochválili, že sa nám podarilo skompletizovať históriu nášho klubu od jeho založenia v roku 2005, kedy sme sa zároveň stali účastníkmi najvyššej slovenskej súťaže v kategórii mužov, až po záver uplynulej sezóny vo faktografickej polohe. Vychádzali sme zo starých zápisov, článkov na klubovom webe i z informačného systému florbalu. Bola to nesmierne časovo náročná práca, dnes sa však môžeme pochváliť tým, že medzi florbalovými klubmi je náš projekt na Slovensku zrejme unikátny a dovolíme si tvrdiť, že úplnú históriu extraligy nemá skompletizovanú ani Slovenský zväz florbalu.

Spracované máme všetky údaje o výsledkoch zápasov v celoštátnych súťažiach - u mužov od vzniku klubu a vstupu do extraligy a u juniorov od spustenia celoštátnej súťaže v sezóne 2013/14.

Ide jednak o štatistiky klubové (počty a bilancia vzájomných zápasov v MEX a JEX proti jednotlivým súperom i celkove, percentuálna úspešnosť našich tímov, najvyššie víťazstvá i porážky), ale i individuálne (počty zápasov jednotlivých hráčov, produktivita, najlepší strelci i nahrávači, najskúsenejší a najúspešnejší hráči v play off).

V nasledujúcich týždňoch Vás budeme s týmito štatistickými údajmi postupne zoznamovať v našich „OKIENKACH DO HISTÓRIE“, ktoré by mali vychádzať až do začiatku novej sezóny pravidelne aspoň raz týždenne. Veríme, že všetkých priateľov štatistík a našich dlhoročných priaznivcov, ktorým bije v hrudi klubové srdiečko 1.FBC, tým dokážeme zaujať i potešiť.

Na úvod Vám prinášame ako „predkrm“ aspoň to najzákladnejšie: v extralige mužov odohralo naše družstvo počas sedemnástich sezón 444 majstrovských zápasov, zaznamenalo 3728 gólov a jeho dres si v majstrovských zápasoch oblieklo spolu 147 hráčov.

V extralige juniorov sme odohrali zatiaľ 156 zápasov, strelili 1340 gólov a v družstve sa vystriedalo 96 hráčov. Podrobnejšie už čoskoro ...