OKIENKO DO HISTÓRIE (7) – BRANKÁRI S NAJVYŠŠÍM POČTOM ŠTARTOV

Dnešný, v poradí siedmy exkurz do klubovej histórie, venujeme brankárom. Štatisticky je oveľa chudobnejší. Je to z toho dôvodu, že vo florbale sa doteraz oficiálne nevedú brankárske štatistiky úspešnosti zásahov, priemeru inkasovaných gólov na zápas či nebodaj počty odchytaných minút. A tak jediným ukazovateľom, ktorý vám môžeme poskytnúť, je poradie podľa množstva zápasov, v ktorých si na seba obliekli náš extraligový dres. Napriek tomu si myslíme, že by bolo obrovskou chybou ich mená nespomenúť.

Počas sedemnástich sezón sa v našom drese vystriedalo spolu 19 brankárov, z toho dvanásti majú na konte aspoň desať zápasov. Tých sme zoradili do tabuľky, ostatných uvádzame v abecednom poradí.

Na čele s obrovským odstupom kraľuje trojica Dušan Ďurmek, Gabriel Mészáros a Jakub Klobučník. Keďže prvý a tretí z nich pokračujú v našich farbách aj v nasledujúcej sezóne, je takmer stopercentný predpoklad, že poradie na druhej a tretej priečke sa bude po sezóne meniť. Určitou kuriozitou je Juraj Bičan, ktorý po odchytaní piatich sezón nastupoval v dvoch ďalších ako útočník. Do tejto tabuľky sme mu však pochopiteľne započítali iba brankárske štarty.

V tabuľke uvádzame za počtom štartov v zátvorke aj počet sezón, počas ktorých brankár svoje sezóny odchytal.

ĎURMEK Dušan 197 (10)
MÉSZÁROS Gabriel 165 (9)
KLOBUČNÍK Jakub 157 (8)

KYSELICA Marek 70 (4)
BIČAN Juraj 63 (5)
POČAROVSKÝ Peter 33 (3)
BREZA Pavol 22 (3)
KRÁL Michal 21 (1)
PRIEČINSKÝ Adam 21 (4)
BULEJKO Jaroslav 12 (2)
PAGÁČIK Viktor 10 (1)
KRAJČA Daniel 10 (3)

Ďalej za nás nastúpili: BÁNFI Samuel, KOBZA Tomáš, POLÁČEK Juraj, RIEČICKÝ Jozef Miroslav, ŠEBO Róbert, ŠLOSÁR Radovan, TREMKO Andrej.


V juniorskej extralige sa doteraz vystriedalo 13 brankárov, z toho desiati odchytali aspoň desiatku zápasov:

RIEČICKÝ Jozef Miroslav 62 (3)
BÁNFI Samuel 56 (4)
KYSELICA Marek 50 (3)
FARKAŠ Július 21 (2)
POLÁK Samuel 21 (3)
TREMKO Andrej 20 (2)
OREL Mário 19 (1)
BIČAN Juraj 18 (2)
ČERVEŇANSKÝ Henrich 12 (1)
LÍŠKA Adam 10 (1)

Menej ako 10 štartov si pripísali ĎURMEK Dušan, MATEJIČKA Marek a VACULA David.