DRUHÝ ROČNÍK TRENČÍN FLOORBALL GAMES 2022 MUŽOV UŽ ČOSKORO !

Športový klub 1.FBC Trenčín opäť zorganizuje v závere augusta mužský florbalový turnaj TRENČÍN FLOORBALL GAMES 2022. Druhý ročník medzinárodného turnaja sa uskutoční v termíne 26. - 28. augusta. "Tento ročník sme mali v pláne a chceli sme dosiahnuť účasť kvalitných tímov, preto sme jednotlivé kluby oslovovali individuálne. Sme radi, že sa nám podarilo pritiahnuť na náš turnaj #TFG22 slovenskú špičku a zabezpečiť aj medzinárodnú konfrontáciu vďaka účasti poľského majstra a bronzového medailistu. Turnaj chceme každoročne smerovať k čo najvyššej kvalite účastníkov, aby naše podujatie dokázalo kvalitne preveriť a pripraviť tímy pred novou sezónou. Ďakujeme trénerom a funkcionárom klubov, ktoré sa na našom turnaji zúčastnia. Urobíme maximum pre to, aby sa u nás dobre cítili a boli spokojní po všetkých stránkach" - povedal zástupca športového riaditeľa turnaja Boris Habánek.

V rámci prípravy na extraligovú sezónu 2022/23 sa na gerflore Mestskej športovej haly na Sihoti v Trenčíne predstaví 6 elitných slovenských extraligových tímov: 1.FBC FLORBAL Trenčín (majster SR 2021/22), Tsunami Záhorská Bystrica (vicemajster SR), bronzový tím FaBK ATU Košice, ŠK LIDO Bratislava, FK Florko Košice a FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina. Šesticu slovenských tímov doplnia dva poľské kluby: majster Poľska UKS Bankówka Zielonka, a tretí tím súťaže SKS Olympia Łochów.

Tímy budú rozdelené do dvoch štvorčlenných skupín, kde odohrajú zápasy systémom každý s každým. Prvé a druhé miesto zo základnej skupiny postupuje do semifinále (1., 2., 3., a 4. miesto), tretie a štvrté miesto postupuje do bojov o 5. až 8. miesto. Naši chlapci sa v skupine stretnú s FaBK ATU Košice, FBC Grasshoppers Žilina a SKS Olympia Łochów. V druhej skupine uvidíme družstvá Tsunami Záhorská Bystrica, ŠK Lido Bratislava, FK Florko Košice a UKS Bankówka Zielonka.

Hrací čas turnaja je 3 x 20 minút hrubý čas, prestávka medzi tretinami 3 minúty. Posledné dve minúty poslednej tretiny sa hrajú na čistý čas. Čas sa zastavuje pri strelení gólu, vylúčení, trestnom strieľaní, time-oute, zranení, technických problémoch, mimoriadnom prerušení (trojitý signál rozhodcu). Na riadny priebeh turnaja v súlade s pravidlami IFF budú dohliadať rozhodcovia s platnými licenciami SZFB (Tomáš Beňo, Roman Sklenica), resp. ČF (Ondřej Vašíček, Radek Vybíhal), ktorí nám k dnešnému dňu potvrdili svoju účasť.

Organizátor turnaja počas záverečného vyhodnotenia určí ALLSTAR tím turnaja v zložení - brankár, dvaja obrancovia a traja útočníci.

Turnaj Trenčín Floorball Games na palubovke športovej haly čaká bezprostredne po skončení mužskej kategórie aj 3. ročník mládežníckeho turnaja, ktorý sa po prvýkrát ponesie v medzinárodnom duchu. Viac informácii o mládežníckom turnaji prinesieme čoskoro. Ďakujeme za podporu mužského turnaja našim partnerom: MESTO TRENČÍN, VÝCHODOSLOVENSKÁ ENERGETIKA a.s. (VSE), MIZUNO, AUTOŠTÝL, RENAULT SLOVENSKO, EXESPORT a všetkým ostatným partnerom a podporovateľom ŠK 1.FBC Trenčín. Poháre pre najlepšie družstvá zabezpečuje spoločnosť NAJPOHARE.SK

Základné skupiny:

A - FK Florko Košice, Tsunami Záhorská Bystrica, ŠK Lido Bratislava, UKS Bankówka Zielonka
B - FaBK ATU Košice, FBC Grasshoppers Žilina, SKS Olympia Lochów, 1.FBC FLORBAL TRENČÍN