NA ÚVOD TRINÁSŤ ZÁSAHOV DO SIETE DUBNICE

Po dlhej prestávke sme sa konečne dočkali – dnes, v sobotu 10.9. privítal náš obhajca titulu v zápase 1.kola extraligy mužov súpera z neďalekej Dubnice. Samozrejme, do zápasu sme vstupovali ako vysoký favorit a na ihrisku sme to, našťastie, aj potvrdili. Trinásť gólov na úvod určite nie je zlý rozbeh, ale ďalších šancí bolo neúrekom. Každopádne, „zahrievacie kolo“ sme zvládli, ale ako na tom skutočne sme preveria pochopiteľne až ďalšie zápasy.

1.FBC FLORBAL TRENČÍN – ŠK VICTORY STARS DUBNICA n/V 13:3 (4:2,5:1,4:0)

1.kolo, 10.9.2022, Mestská športová hala Trenčín, 240 divákov

Rozhodovali: Kučera - Kubaščík, vylúčení 1:4 (N.Ondrášik), presilovky 2:0, oslabenia 0:0

Priebeh: 3.Kvasnica (N.Ondrášik) - 1:0, 7.Amrich (Kvasnica) - 2:0, 11.Kvasnica (Amrich) - 3:0, 11.Dobrovodský - 4:0, 23.Machara (Kvasnica) - 5:2 (P), 24.N.Ondrášik (Kvasnica) - 6:2, 26.Amrich (Kvasnica) - 7:2 (P), 34.Kubovič - 8:3, 37.Amrich (Kubovič) - 9:3, 41.J.Ondrášik (Kubovič) - 10:3, 44.Amrich (Kubovič) - 11:3, 45.Dobrovodský (Mitucha) - 12:3, 56.Repka- 13:3

Zostava: Ďurmek - N.Ondrášik 1+1, J.Ondrášik 1+0, Dobrovodský 2+0, Repka 1+0, Cifranič, A.Rendl - Kvasnica 2+4, Kubovič 1+3, Amrich 4+1, Mitucha 0+1, Galajda, Machara 1+0, Habánek, Babík, Šálek, Pavlíček. Tréner: J.Holovka

Už od samého úvodu sme držali taktovku hry pevne v rukách. Prvé príležitosti Amricha a Dobrovodského ešte gólom neskončili, ale v 3.minúte už Kvasnica po prihrávke Norberta Ondrášika otvoril skóre. Do 11.minúty sme pridali ďalšie tri góly, všetko sa zdalo byť jasné, ale potom sme začali „umierať na krásu“. Z diaľky sme dubnický val neprestrelili, zo stredných vzdialeností sme netriafali presne a zblízka sme loptičku za brankára hostí nepretlačili. Naopak, Dubničania po dvoch našich zaváhaniach a bleskurýchlych kombináciách zakončovali tak presne, že Ďurmekovi nedali žiadnu šancu na úspešný zákrok.

Po prestávke sme bránku hostí odkliali hneď v 3.minúte počas početnej prevahy, rýchlo sme pridali ďalšie dva góly, ale potom sme sa opäť nadlho odmlčali. Hostia využili našu nepozornosť a znížili priamo zo štandardky od mantinelu, ale tentokrát ešte do druhej prestávky skórovali presnými ranami z väčšej vzdialenosti Kubovič a Amrich.

Desiaty presný zásah zaznamenal hneď v 1.minúte záverečnej časti Jakub Ondrášik, hostia sa už v tejto časti naveľa nezmohli. Po „zlepených“ góloch Amricha a Dobrovodského sa naši hráči už viac-menej len bavili florbalom a tak skóre sa menilo už len raz – po presnej prudkej strele Repku.

Na konto sme si tak pripísali prvé, pravdupovediac očakávané víťazstvo. I keď nebolo všetko ideálne, ako vykročenie do novej sezóny možno zápas hodnotiť úspešne. Brankár Ďurmek chytal spoľahlivo, dá sa povedať, že čo sa dalo chytiť, chytil a za niektoré zákroky po rýchlych brejkoch Dubničanov zožal zaslúžený potlesk publika.

Vo štvrtok 15.septembra odchádza náš tím do Košíc na ťažký zápas proti tamojšiemu ATU a v nedeľu 18.septembra privítame v 3.kole doma úplného nováčika súťaže, bratislavský Capitol FC. Príďte nás povzbudiť, začiatok zápasu je o 16,00 hod.

Hlasy po zápase:

Martin KUBOVIČ, hráč 1.FBC Florbal Trenčín: "Veľmi nám pomohol prípravný turnaj aby sme sa zohrali. Veľmi dobre sa mi hrá s Mišom, Kvasom a vzadu s Norom a Kubom. Musíme si doladiť nejaké detaily, a bude to lepšie a lepšie."

Jan HOLOVKA, tréner 1.FBC Florbal Trenčín: "Výsledok je fajn, ale bolo tam veľa šancí ktoré sme mali premeniť, netriafali sme prázdnu bránku. Herne to nebolo najhoršie, v obrane nám to lietalo, to musíme vychytať. Myslím, že vstup do sezóny bol fajn."

Peter BLAŽEJ, hráč ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom: "Bolo vidieť prevahu súpera na ihrisku. Prišli sme v naozaj zlej zostave, sezóna nám nezačína dobre, ale dúfam, že sa v ďalších zápasoch už poskladáme a trochu to napravíme."

Dušan SOKOLÍK, tréner ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom: "Chýbalo nám 4-5 hráčov základnej zostavy. Mladíci aspoň získali skúsenosti. Súper bol lepší, ideme ďalej."