V NEDEĽU O 16-TEJ NÁS ČAKÁ SÚBOJ S NOVÁČIKOM

Extraliga mužov pokračuje už túto nedeľu 18. septembra svojim tretím kolom. Družstvo 1.FBC FLORBAL Trenčín sa opäť predstaví pred svojimi fanúšikmi na domácej palubovke Mestskej športovej haly na Sihoti v Trenčíne. Našim súperom bude nováčik najvyššej súťaže Tempish Capitol Floorball Club Bratislava. Začiatok stretnutia je naplánovaný na 16:00 hod.

Nakoľko je bratislavský Capitol v extralige premiérovú prvú sezónu, bude nedeľný zápas našim prvým vzájomným meraním síl v histórii oboch klubov. Za zmienku stojí, že postup do extraligy si vybojovali zverenci hrajúceho trénera Adriána Szabóa po takmer bezchybnom triumfe v 1. lige mužov. Počas 24 stretnutí základnej časti získali 69 bodov za 21 triumfov v riadnom hracom čase a 3 víťazstvá po predĺžení. Počas celej sezóny stratili iba 3 body. Súťažou prešli ako nôž maslom. V ich kádri sa nachádza viacero hráčov s extraligovými skúsenosťami na čele s kapitánom Adriánom Szabóm, Vladimírom Berešom, Dávidom Benedigom, či odchovancom 1.FBC a členom majstrovského kádra z uplynulej sezóny Róbertom Trefným.

V aktuálnej sezóne patrí Capitolu priebežná 7. priečka v extralige. V úvodnom kole zvíťazili s ŠK Lido Bratislava - 2:1, následne podľahli vicemajstrovi Tsunami Záhorská Bystrica - 3:5. Ich najproduktívnejšími hráčmi sú zatiaľ s dvoma bodmi Richard Dluhoš (2+0) a Patrik Filipák (1+1). Naši chlapci sa po prvých dvoch kolách usadili na čele tabuľky so ziskom 6 bodov po víťazstvách nad Dubnicou - 13:3 a ATU Košice - 9:6. Kanadskému bodovaniu tímu aj celej súťaže po úvodných dvoch kolách zatiaľ kraľuje Tomáš Kvasnica s 9 bodmi (5+4). Zverenci trénera Jana Holovku opäť nastúpia bez opory tímu Karola Pelczarského (zranenie) a z dôvodu školských povinností im bude chýbať obranca Filip Cifranič.

Pozývame priaznivcov športu na florbalový extraligový zápas. Ďakujeme všetkým fanúšikom a partnerom Športového klubu 1.FBC Trenčín za podporu.

Tešíme sa na Vás!