40. TRENČIANSKE DERBY UŽ VO ŠTVRTOK

Po skončení majstrovstiev sveta vo florbale, na ktorých reprezentácia Slovenska aj s prispením trojice hráčov 1.FBC Jakuba Klobučníka, Martina Kuboviča a Tomáša Kvasnicu obsadila 7. miesto, sa opäť rozbehne mužská florbalová extraliga. V rámci 9. kola sa florbalisti 1.FBC Trenčín predstavia opäť pred domácim publikom v Mestskej športovej hale na Sihoti. Vo štvrtok o 17:00 hod. ich čaká stretnutie s mestským rivalom a tabuľkovým susedom FBK AS Trenčín.

V doterajšej histórii sme sa stretli celkom 39-krát. Bilancia vzájomných stretnutí je 29 víťazstiev 1.FBC, 1 remíza, 2 víťazstvá po predĺžení a 7 výhier v riadnom hracom čase pre AS. V uplynulej sezóne oba kluby proti sebe nastúpili okrem základnej časti aj vo štvrťfinále playoff. Zverenci trénera Jana Holovku súpera vyradili v najkratšom možnom čase 3:0 na zápasy. Športový klub 1. FBC Trenčín pôsobí v slovenskej extralige mužov v aktuálnom ročníku už 18-tu sezónu. Florbalový klub AS Trenčín v najvyššej súťaži pôsobí 15-tu sezónu. ŠK 1. FBC Trenčín má na svojom konte 6 majstrovských titulov. Naopak FK AS Trenčín má vo svojej klubovej histórii jeden majstrovský titul.

Aktuálne náš rival okupuje druhé miesto ligového pelotónu a za našim tímom, ktorý je na prvom mieste, zaostáva iba o skóre. V štyridsiatom vzájomnom meraní síl uvidíme teda priamy súboj o 1. miesto v tabuľke. V kanadskom bodovaní súťaže sa na čele naďalej drží Tomáš Kvasnica s 27 bodmi pred klubovým a reprezentačným spoluhráčom Martinom Kubovičom a kapitánom AS Jurajom Matejkom, ktorí majú zhodne po 21 bodov. V tabuľke strelcov Kvasnicu obehol útočník AS Ondrej Kusenda, ktorý má na konte 14 gólov.

Priamy prenos zo stretnutia si budú môcť fanúšikovia vychutnať aj v pohodlí domova na kanáli ARENA SPORT 1. Pozývame všetkých fanúšikov a to nielen z florbalu priamo do hľadiska, kde môžete zažiť skutočnú atmosféru derby zápasu. Tešíme sa na Vás!