V JUBILEJNOM MESTSKOM DERBY JUBILEJNÉ VÍŤAZSTVO, DOKONCA DVOJCIFERNÉ

Presne na deň 33.výročia „nežnej revolúcie“ pripadlo odohratie jubilejného štyridsiateho derby v rámci 9.kola Extraligy mužov 2022/23. Keďže oba kluby sa počas reprezentačnej prestávky vyhrievali na prvých dvoch miestach tabuľky, bolo rekordných viac ako tisíc divákov zvedavých, či aj toto derby bude v priamom súboji o pozíciu lídra podobne „nežné“. Nežné bolo, hralo sa veľmi slušne, ale žiadny „prevrat“ sa tentokrát nekonal, zápas sme zvládli jednoznačne a dosiahli v derby jubilejné tridsiate víťazstvo zo štyridsiatich zápasov. Udržali sme si tak pozíciu lídra a nad Trenčianskym hradom teda môže aj ďalšieho pol roka (samozrejme symbolicky) viať naša klubová vlajka. Určitou pikantériou zápasu bolo, že v drese hostí nastúpila pätica hráčov, ktorá v nedávnom období obliekala náš dres.

1.FBC FLORBAL TRENČÍN – FLORBALOVÝ KLUB AS TRENČÍN 13:2 (5:2,3:0,5:0)

9.kolo, 17.11.2022, Mestská športová hala Trenčín, 1 020 divákov
Rozhodovali: Cíbik - Tomáš, vylúčení 1:1 (N.Ondrášik), presilovky 1:0, oslabenia 0:0, pomer striel 37:21
Priebeh: 9.Galajda (Dobrovodský) - 1:1, 14.Kvasnica (Kubovič) - 2:2, 17.Amrich (Kubovič) - 3:2, 19.Amrich (Machara) - 4:2, 20.A.Rendl (Mitucha) - 5:2, 23.Mandinec (J.Ondrášik) - 6:2, 29.Machara (Kubovič) - 7:2 (P), 32.N.Ondrášik - 8:2, 41.Kubovič (Amrich) - 9:2, 47.Kvasnica - 10:2, 47.Mitucha (Galajda) - 11:2, 51.Mitucha (Repka) - 12:2, 57.A.Rendl (Mitucha) - 13:2
Zostava: Ďurmek (51.Polák)- N.Ondrášik 1+0, Machara 1+1, Repka 0+1, Dobrovodský 0+1, J.Ondrášik 0+1, Cifranič- Kvasnica 2+0, Kubovič 1+3, Amrich 2+1, Mitucha 2+2, Galajda 1+1, A.Rendl 2+0, Habánek, Mandinec 1+0, Bulejčík, Pavlíček, Babík. Tréner: J.Holovka

Zápas sa začal pomerne vyrovnane, viac šancí sme si však od úvodu vypracovali my. Napriek tomu však šli dvakrát do vedenia hostia, ktorý po dvoch skrumážových situáciách dotlačili loptičku za Ďurmekov chrbát. Našťastie sme dokázali v oboch prípadoch veľmi rýchlo vyrovnať, prevzali sme iniciatívu a už do konca tretiny získali sľubný trojgólový náskok. Na naše akcie sa bola radosť pozerať, z piatich gólov bol jeden krajší ako druhý.

Prvé dve šance v úvode druhej časti sme síce nepremenili, ale tú tretiu Mandinec v 23.minúte už áno. Od tohto okamihu sa dlhé minúty hralo na jednu bránku. V 27.minúte sme využili našu jedinú presilovú hru v zápase na siedmy gól a po Klapitovej chybe pridal v 32.minúte Norbert Ondrášik aj ôsmy. V ďalšom priebehu sme sa zo zápasom až príliš pohrávali, ponúkali sme sa v zakončení a ľahkými chybami v obrane sme opticky dostali súpera do hry. Hostia nastrelili v týchto minútach dvakrát žŕdku, zvyšok ich šancí vychytal Ďurmek.

Tretiu tretinu sme začali bleskovým gólom Kuboviča už v 9.sekunde a čakalo sa už len na vytúženú „desiatku“. Pripísal si ju na svoje konto symbolicky najproduktívnejší hráč extraligy Tomáš Kvasnica. Tým bolo o všetkom rozhodnuté, príležitosť v našej bránke dostal v posledných desiatich minútach aj talentovaný junior Polák, ktorý vyriešil dve zložité situácie a neinkasoval ani z nariadeného trestného strieľania. Naopak, ďalšie tri góly v sieti hostí nám priniesli víťazstvo dvojciferným gólovým rozdielom.

Veríme, že výkon nášho družstva v prestížnom zápase nenechá našich priaznivcov chladnými a prídu nás povzbudiť aj v najbližšom domácom zápase. Bude to už v pondelok 21.11. a naším súperom bude FBK Nižná. Začiatok zápasu je o 17,00 hod., srdečne Vás pozývame. Ďakujeme všetkým fanúšikom za skvelú atmosféru a za ich návštevu na derby zápase.

HLASY PO ZÁPASE:

Samuel POLÁK, brankár 1.FBC Florbal Trenčín: "Som strašne rád, že sa mi naskytla táto príležitosť. Ďakujem trénerovi a celému tímu, že som tu dnes mohol byť a mať taký debut, aký som mal. Atmosféra bola dnes úplne o inom, takýto zážitok aký si dnes odnášam sa mi asi tak skoro nezopakuje."

Jan HOLOVKA, tréner 1.FBC Florbal Trenčín: "Začiatok bol trochu nervózny. Bolo vidieť, že je to derby. Chlapci chceli až moc, prejavila sa dlhá pauza. Vstup nebol ideálny, povedali sme si, že to treba ukľudniť. Potom tréma opadla a myslím, že to bolo jednoznačne v našej réžii. "

Ondrej KUSENDA, hráč FBK AS Trenčín: "Súper nás prehral vo všetkých herných činnostiach. Boli lepší v napádaní, strácali sme lacné lopty a dostávali zbytočné góly zo zlej rozohrávky. Musíme sa dať hlavne psychicky dokopy, dostali sme veľa gólov."

Juraj MATEJKA, tréner FBK AS Trenčín: "Rozhodla prvá tretina, tam nám padli rýchle góly. Ešte za stavu 2:2 to bolo celkom slušné, potom sme súpera veľmi ľahko pustili do vedenia a už sa to ťažko dobiehalo. Popadali nám tam góly, súper bol lepší. Takéto zápasy treba hodiť za hlavu. Ideme ďalej, nie je koniec sezóny."