​DNES PROTI NIŽNEJ O 17:00 – 10. KOLO EXTRALIGY

Po víťazstve v jubilejnom 40. mestskom derby o Trenčín mali zverenci trénera Jana Holovku k dispozícii iba pár dní oddychu. Už dnes ich čaká ďalšie extraligové stretnutie. Na domácej palubovke Mestskej športovej haly na Sihoti a v priamom prenose TV JOJ ŠPORT sa v rámci florbalových pondelkov predstavia v súboji 10. kola o 17:00 proti FBK Nižná. Rozhodcami stretnutia budú Jakub Kučera a Miroslav Kružel.

Klub FBK Nižná vznikol v roku 1998 a patrí medzi najstaršie florbalové kluby na Slovensku. Do roku 2020 niesol názov TJ A-FbO Nižná. Dlhé roky sa venoval predovšetkým mládeži, až v roku 2011 vytvoril seniorský tím. Seniorské družstvo hrá najvyššiu domácu súťaž, extraligu mužov, od roku 2014. Najväčším úspechom seniorského tímu sú dve bronzové medaily z rokov 2018 a 2019. Keďže v Nižnej nejestvuje hala s odpovedajúcimi parametrami, svoje extraligové zápasy hrávalo družstvo v Mestskej športovej hale v Tvrdošíne a počínajúc touto sezónou v športovej hale v Mútnom.

Nižná patrí k súperom, s ktorými máme najvyrovnanejšiu bilanciu vzájomných zápasov. V doterajšej histórii extraligy sme sa vrátane playoff stretli 18-krát, a máme zhodnú bilanciu 8 víťazstiev v riadnom hracom čase a jedno po predĺžení. Tabuľka strelených a obdržaných gólov dokonca hovorí v náš neprospech – 119:128. V uplynulej sezóne bola Nižná jedným z mála tímov, ktoré nás pri ceste za titulom porazili. Avšak svoje druhé miesto po základnej časti nedokázali pretaviť v medailový úspech, keď vypadli v štvrťfinále proti ŠK Lido Bratislava. Nižná je rozhodne húževnatý a náročný súper, preto budeme potrebovať vašu podporu v hľadisku! Srdečne Vás pozývame na dnešné extraligové stretnutie! Tešíme sa na Vás!