V SOBOTU PRÍVITAME ŽILINSKÉ KOBYLKY

Po sérii troch stretnutí na palubovkách súperov sa florbalisti 1.FBC Trenčín po prvý raz v novom roku prestavia pred domácim publikom. Vo svojom domovskom stánku, Mestskej športovej hale na Sihoti v rámci 17. kola privítajú FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina. Úvodné buly je naplánované na 16:00 h. Priamy prenos bude vysielať HUSTE TV.

FBC Grasshoppers patrí k našim najtradičnejším súperom. V extralige pôsobí od roku 2001. Majstrovský titul získala v sezóne 2014/15. V sezóne 2017/18 z extraligy vypadla, no po triumfe v 1. lige sa do nej o rok neskôr opäť vrátila. Z doterajších 35 meraní síl sme sa z víťazstva tešili 28-krát, prehrali sme iba 7 zápasov. V percentách je naša úspešnosť proti Žiline rovných 80%, pomer gólov je 249:176 pre 1.FBC.

Zverenci Martina Venenyho sú jediným tímom, ktorý nás v aktuálnej sezóne obral o všetky body. Októbrová prehra 3:10 na ich palubovke bola najvyššou prehrou v histórii vzájomných zápasov s týmto súperom. Rozhodne teda máme „kobylkám“ čo oplácať. Ich najproduktívnejšími hráčmi v tomto ročníku sú Ladislav Mirt (33 bodov) a Samuel Jančo (29 bodov). Ladislav Mirt spoločne s Michalom Miškem a Richardom Cvachom sú v reprezentačnom výbere trénera Radomíra Mrázka.

V kádri 1.FBC naďalej absentuje Michal Amrich, ktorý je v rehabilitačnom procese a jeho návrat na palubovky sa blíži. Proti Snipers sa zranil junior Andrej Rendl, ktorý bude v zostave chýbať. Po pracovných povinnostiach v zahraničí sa do zostavy vrátil Adam Peško, ktorý už naskočil do extraligového kolotoča a odohral 3 stretnutia.

Žilina sa aktuálne nachádza na 2. mieste tabuľky a na náš tím stráca 6 bodov. Čaká nás dôležité a zaujímavé stretnutie, preto by sme Vás radi privítali a mali Vašu podporu v hľadisku. Pozývame Vás sledovať zápas prvých dvoch tímov priamo do mestskej športovej haly.