VSTUP DO 1.LIGY DORASTENCOV NÁM NEVYŠIEL

Premiéru v novovytvorenej 1.lige dorastencov obstaralo mestské derby proti tímu AS Trenčín červení. Hralo sa na pôde súpera a vykročenie do novej súťaže bolo z našej strany nie príliš vydarené. I keď boli jasnými papierovými favoritmi zápasu domáci, predsa len sme verili, že ich potrápime oveľa viac.

1.liga dorastencov sa hrá v dvoch skupinách – skupinu „západ“ vytvorili tri najúspešnejšie tímy z bratislavského a západoslovenského regiónu, skupinu „východ“ rovnaký počet družstiev zo stredného a východného Slovenska. Na Majstrovstvá SR postúpia z každej skupiny najúspešnejšie štyri tímy. Je preto potrebné zmobilizovať sily, aby sme si miesto v elitnej štvorici vybojovali.

FLORBALOVÝ KLUB AS TRENČÍN červení – 1.FBC TRENČÍN akadémia 9:1 (6:0,2:0,1:1)
1.kolo, 12.1.2023, Športové centrum M-Šport, Zamarovce
Rozhodovali: J.Riečický – Kišš, vylúčení 2:2 presilovky 0:0, oslabenia 0:0
Priebeh: 55. Matúš Galajda (Hacek) – 9:1
Zostava: Šlosár – Robota, Košinár, Večeřa, R.Sága, S.Liška, Záň, Bečár – T.Krajčovič, Kyselica, K.Kováčik, Hacek 0+1, Matúš Galajda 1+0, Mikolka, S.Timko. Tréneri: J.Holovka, N.Ondrášik

Hoci favoritmi zápasu boli domáci, v drese ktorých nastúpili viacerí hráči so skúsenosťami z mužskej extraligy, zápas bol rozhodnutý na náš vkus až príliš rýchlo. Úvod síce vyzeral ako-tak vyrovnane, ale v tretej a štvrtej minúte sme inkasovali v priebehu pár sekúnd tri rýchle góly, o pár minút štvrtý a do konca tretiny ďalšie dva. V defenzívnej činnosti sme nechávali domácim komfortný čas a priestor na pohodlné zakončenie, čím sme brankára Šlosára dostávali do neriešiteľných situácií. Napriek tomu bol Denis oporou svojho tímu a zneškodnil viacero gólových príležitostí súpera. Vpredu sme naopak neboli vôbec nebezpeční, kombinačných akcií a streleckých zakončení bolo ako šafránu. Od druhej tretiny urobili naši tréneri zmeny v obranných radoch, mladíci Liška a Záň boli prínosom, no obraz hry sa príliš nezmenil. Pár sľubných príležitostí sme si vytvorili až v poslednej časti, pri jednej z nich Adama Líšku v domácej bránke zachránila žŕdka a päť minút pred koncom zaznamenal Matúš Galajda zblízka aspoň čestný úspech.

Domáci boli počas celého priebehu zápasu lepším tímom a ich vysoké víťazstvo je zaslúžené. Pre našich chlapcov by však priebeh zápasu mal byť výzvou do ďalšej tréningovej práce, veď určite nechcú ostať pred bránami Majstrovstiev Slovenska. K tomu však treba, aby každý z nich odvádzal až do konca sezóny svoje tréningové i zápasové maximum.

Jan HOLOVKA, tréner: "Bohužiaľ sme nemali šancu vyhrať, súper nás jednoznačne predčil vo všetkých herných činnostiach a zaslúžene vyhral. Zápas nám nevyšiel po všetkých stránkach. Každopádne nadstavba nekončí, treba sa z toho poučiť a pripraviť sa na ďalší zápas."